Karadağ'da seçimler yaklaşırken Boşnaklara çirkin saldırı!

EGEOLAY/Karadağ'da 30 Ağustos'ta yapılacak seçimler öncesinde, geçmişten gelen kin ve nefretini bu seçim öncesi ortaya çıkararak tansiyonu artırmak amacında olan Sırp Çetnikler Sancak şehirlerinden Berane'de Boşnak evlerinin duvarlarına hakaret içerikli grafiti yazıyor.

Karadağ'da seçimler yaklaşırken Boşnaklara çirkin saldırı!
Editör: Ege Olay
11 Ağustos 2020 - 14:21
BOŞNAKLARA YAPILAN AHLAKSIZCA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ!

Karadağ’ın Sancak bölgesi şehirlerinden Berane'de yaşayan Boşnaklara yapılan bu ahlaksızca saldırı hakkında İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Abdullah Gül şu açıklamayı yaptı:

‘Karadağ'ın Sancak şehri Berane sokaklarında, Boşnakların yaşadıkları evlerin duvarlarına küfür ve hakaret içeren yazılar yazan Sırp Çetnikler çevrelerine korku salmayı amaçlıyor.

Berane'de Boşnakların yaşadığı evlerin duvarlarına yazılan "Türk" ibaresinin yer alması ayrı bir utanç kaynağı.

Yazıların üzerindeki kişi ise Çetniklerin ikinci dünya savaşı yıllarındaki elebaşı PavleCurişiç'in olması geçmişten gelen kin ve nefretlerinin göstergesi olduğunu düşünüyorum.

Berane'de yaşayan Boşnak halkın evlerine yazılan ahlaksızca yazıları yazan kişilerin ülkede yaşayan Sırplara ait "Demokratik Cephe" partisine mensup oldukları bize gelen bilgilerde yer alıyor.

Avrupa İnsan hakları konusuna duyarlı olduğunu her platforma dile getirirken bu ırkçı saldırı için yine her zamanki gibi üç maymun oynanıyor.

Çetliklerin seçimi bahane ederek yaptıkları bu ırkçı saldırıyı kınıyoruz. Berane’de Boşnaklara yapılan ahlaksızca saldırı kabul edilemez. Karadağ hükümetini göreve davet ediyoruz.’ Dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum