Karaburun Mordoğan Gençleri Spor Sahasının Mülteci Kampı Olmasını İstemiyor

EGEOLAY/CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in Karaburun ilçesi Mordoğan’da yer alan spor sahasının uzun süredir kullanılmadığı ve geçmiş dönemlerde yapılan çeşitli girişimlere rağmen halen atıl bir biçimde tutulduğu belirterek Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Karaburun'un tek açık hava futbol sahası olan sahanın son durumuna ilişkin önergesinde,2018 yılında bir çalışma başlatılarak sahanın yenilenmesi için ihaleye çıkıldığını İlgili sahanın yenileme ihalesinin neden durdurulduğunu ve çıkarılan ödeneğin hangi amaçla kullanıldığını sordu.

Karaburun Mordoğan Gençleri Spor Sahasının Mülteci Kampı Olmasını İstemiyor
Editör: Ege Olay
02 Şubat 2023 - 11:32
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko önergesinde dikkat çekici bir konuya da değinerek,’’Türkiye’de nergis çiçeği üretiminin merkezi konumunda olan İzmir’in eşsiz doğası ve nergis çiçeğiyle ünlü Karaburun ilçesinde Irmaklar Tanrıçası Nana'nın oğlu Narcissus'un hikayesinede, konu olan  Mordoğan ve Karaburun’un tarihine de ışık tutan ilçeye iktidarın özenle eğilmesi gerekirken  Mordoğan top sahasına mülteci kampı kurulacağı bilgisi doğru mudur?’’ dedi.
 
CHP’li Beko,’’Gençlerin ölüm tuzağı haline gelen madde bağımlılığının kullanımdaki artışın eğitim sistemiyle birlikte sporla çözüleceğini söyleyerek sokaklarda madde kullanımına itmeden onları spor faaliyeti ile kazanabileceğimizi artık görmemiz gerektiğine değinerek, 2 bin 500 seyirci kapasiteli sahanın çürümeye terk edilmesinin gerekçesi nedir?’’ dedi .
 
 
CHP’li Beko, Bakan Kasapoğlu ’nun cevaplaması için verdiği yazılı soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:
 
 
1. İzmir ili Karaburun ilçesinde yer alan spor sahası için 2018 yılında bir çalışma başlatıldığı ve sahanın yenilenmesi için gerekli ödeneğin çıkarılarak ihalenin yapılacağı duyurulmuştu. İlgili sahanın yenileme ihalesi neden durdurulmuştur? Çıkarılan ödenek, saha için değilse, hangi amaçla kullanılmıştır?
2. Sahanın yenilenerek, suni çim haline getirileceği, soyunma odaları, tuvaletleri, tribünü yenilenerek, tesisin etrafına yeni çit çekileceği bilgisi kamuoyuna yansımışken, projeden vazgeçilmesinin sebebi nedir?
3. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GSİM)’ne ait olan yaklaşık 2 bin 500 seyirci kapasiteli sahanın çürümeye terk edilmesinin gerekçesi nedir?
4. Bölgede yaşayan gençlerimizin sosyal ve pedagojik açıdan daha sağlıklı gelişmeleri, spor yapmaları için önemli bir konumda bulunan sahanın tekrarlanacak bir ihale ile yeniden faaliyete geçirilmesi planlanmakta mıdır? Değilse bu durumun sebebi nedir?
5. Sahada kullanılmayan tuvalet ve soyunma odalarının, madde bağımlılarının yuvası olduğu ve bu durumun yurttaşlar arasında endişeye neden olduğu vurgulanmaktadır. Bakanlığınızın bu duruma ilişkin bir bilgisi var mıdır, varsa konuya dair hangi önlemler alınmaktadır?
6. Karaburun sahasına bir mülteci kampı kurulacağı bilgisi doğru mudur?

YORUMLAR

  • 0 Yorum