Karabağlar Çanakkale Zaferi için Helil Kınay'la yürüdü

EGEOLAY/Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde zafer şehitleri anmak için yürüdü.

Karabağlar Çanakkale Zaferi için Helil Kınay'la yürüdü
Editör: Ege Olay
19 Mart 2024 - 21:11
CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, güne İzmir Gömlekçiler Trikocular Esnaf Odası’nı ziyaret ederek başladı. Karabağlar’daki tekstil sektörünün gelişmesi için çalışmalar yürüteceğini belirten Kınay, proje lansman toplantısında da açıkladığı bu alanla yapılacak projelerle hem sektörün genişleyerek öneminin artacağını hem de istihdam sorununa fayda sağlayacağını belirtti. Atölyeleri gezen Kınay, burada çalışan emekçilerle sohbet etti. Emekçilerin haklarının korunması için mücadele edeceğini belirten Kınay, emeğin daha görünür bir hale gelmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Mahalle komisyonları kurulacak
İzmir Gömlekçiler Trikocular Esnaf Odası ziyaretinin ardından Kınay, Cennetoğlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Ölmez, Sarıyer Mahallesi Muhtarı Emine Canseven ve Barış Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz’ı ziyaret etti. Muhtarlarla mahallelerin sorunlarını konuşan Kınay, bu sorunları çözmek adına gerekli adımların atılacağını belirtti. Proje lansman toplantısında açıkladığı mahalle komisyonlarından bahseden Kınay, Karabağlar'ın ortak yönetim anlayışıyla yönetileceğini ifade etti. Muhtarlık ziyaretlerinin ardından esnaf ve vatandaşla buluşan Kınay onlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Esnaf ziyaretinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Kibar Mahallesi iftarına katılan Kınay, burada mahalle sakinleri ile sohbet ederek birlikte iftar yaptı.

18 Mart için yürüdüler
Ziyaretlerinin ardından Başkan Adayı Kınay, CHP Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve parti örgütü ile birlikte Üçkuyular Meydan’dan Uğur Mumcu Parkı’na kadar 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde yürüdü. Yoğun ve coşkulu katılımın olduğu yürüyüş renkli anlara sahne oldu.  Marş ve şarkıların söylendiği yürüyüşün ardından Kınay, “109 yıl önce vazgeçmeyen, geri dönmeyen, yokluk ve yoksulluk içinde bir ülkenin kurtuluş mücadelesi için orada canını veren kahramanlarımız, şehitlerimizin, Çanakkale Zaferi’mizin anması için buradayız. Bugün bu ülkede o yokluk ve yoksulluktan, Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarıyla başlayan Kurtuluş Savaşı’ndan, o mücadelenin izlerinden, burada olduğumuzu unutanlar var. Biz Mustafa Kemal’in, Çanakkale’de o mücadeleyi verenlerin çocuklarıyız. Biz geri dönmeyen, vazgeçmeyen, bu vatan için, cumhuriyet için kanını ve canını orada bırakanlar için onların emanetine sahip çıkanlarız” dedi 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum