Reklam

Kadınların Güvenlik Dayanışması

EGEOLAY/Balçova Belediyesi ve Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün iki kadın yöneticisi ilçenin daha güvenli olması için güçlerini birleştirdi. İlçede var olan Mobese Sistemi her geçen gün güçlendirilerek, Balçova’nın güvenlik ve yaşanabilirlik seviyesi artırılıyor.

Kadınların Güvenlik Dayanışması
Editör: Ege Olay
30 Kasım 2022 - 11:56
Türkiye’de yaşanabilir ilk 30 ilçe arasında yer alan Balçova’nın en önemli avantajlarından birisi güvenlikli bir ilçe olması. İlçe halkının can ve mal güvenliği için hayata geçirilen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi bu anlamda, gece gündüz vefakar bir şekilde görev yapan Emniyet Güçlerinin en önemli teknik desteğini oluşturuyor. İlk kurulduğunda 110 kamera ve bir izleme odasını kapsayan Mobese Sistemi, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından artık ilçenin tamamında kullanılmaya başlandı. Bugün yaklaşık 700 kamera ile okullardan, parklara, ana caddelere hatta orman alanlarına kadar gözetleme yapabilen dev bir caydırıcı güç haline geldi. Ayrıca Projenin temelini oluşturan kilometrelerce uzunluğundaki fiber optik kablo ağı ile Balçova ve Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlükleri Genel Bilgi Toplama ve Plaka Tanıma Sistemine sorunsuz erişebiliyor.

Balçova’nın iki kadın yöneticisi olan Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve İlçe Emniyet Müdürü Zeynep Erdoğan’da iki kurumun işbirliği ile bu güvenlik hizmetini her geçen gün daha ileri bir seviyeye çıkarıyor. Önceki gün Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden ve sistemin daha etkin kullanımı için gerekli malzemeleri teslim eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Halkımızın can ve mal güvenliği hem polis teşkilatımız hem de bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın güvenliği için birlikte hareket ederek ilçemizin daha yaşanabilir ve daha güvenli olması için çalışıyoruz. Bu anlamda bugün iki adet televizyon ve 2 tablet desteği verdik. Bunun yanında eskiyen kameraları sürekli yeniliyor ve fiberoptik sistemdeki arızaları sürekli tamir ettiriyoruz” dedi. Sistemin çalışmasını ve ekiplerin olaylara müdahale yöntemlerini Başkan Çalkaya’a anlatan İlçe Emniyet Müdürü Zeynep Erdoğan “Çağımız teknoloji çağı. Emniyet teşkilatımız da bu teknolojiyi en iyi kullanan kurumların başında geliyor. Türk Polisi bu konuda dünyadaki bir çok ülkenin polisinden daha başarılı ve olaylara müdahale etme ve çözme tekniği açısından ileri bir seviyede. Bu konuda bizi yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen Sayın Balçova belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum