Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 1 Haziran'da Çağlayan'da

EGEOLAY/Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu derneğine açılan kapatma davası ile ilgili 1 Haziran’da İstanbul Çağlayan’da görülecek duruşmaya katılacak.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 1 Haziran'da Çağlayan'da
Editör: Ege Olay
24 Mayıs 2022 - 14:22
Dernekten yapılan açıklamada:

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneğimize açılan kapatma davasının ilk duruşması yaklaşıyor. Açılan davanın hukuksuz olduğunu, dosyada hiçbir somut delilin olmadığını meydanlardan da sosyal medyadan da haykırdık. Şimdi bunu bir de 1 Haziran’da İstanbul Çağlayan’da görülecek duruşmamızda söyleyeceğiz. Tüm kararlılığımız ve haklılığımızla…

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu bu topraklarda 12 yıldır mücadele ediyor. Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış, kök salmış bir mücadele. Öldürülen kadınların yakınlarının, şiddete uğrayan kadınların kamu kuruluşlarından önce çaldığı ilk kapı haline gelmiş bir örgüt. Tabii böyle bir yapı kendiliğinden ya da sadece 2-3 kadının içerisinde görev almasıyla oluşmadı. Nasıl mı oluştu? Yüzlerce kadının yıllardır ortaya koyduğu emekle. “Kadın cinayetlerini durduracağız”ı sadece sözde değil, teorik ve pratik olarak mücadelesini yürüterek. Onlarca ilde onlarca dava takibi yaparak. Yayınladığımız kadın cinayeti ve şüpheli kadın ölümü verileriyle siyasi iktidarın unutturmaya çalıştığı gerçeği tüm toplumla paylaşarak. Yani bu kolektifi bugünlere getiren bir fikre inanmış binlerce kadının emeğidir. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’nin üyelerinin/gönüllülerinin eseridir. Şimdi ise 12 yıldır mücadele eden bizlere kapatma davası açıldı. Bu bir tesadüf değil. Siyasi iktidar kadınları, direnen halkları ve tüm toplumsal muhalefeti baskı altına almak istiyor.

İllerde, ilçelerde mücadele eden üyelerimiz şimdiye kadar onlarca kadının davasını takip etti. Her ilin adliyesinde ayak izlerimiz, ellerimizde hayatı elinden alınmış kadınların güleryüzlü fotoğrafları var. Birçok ilin meydanı bizim sloganlarımızla onlarca kez yankılandı. Mücadele arkadaşlarımız defalarca toplantılarda buluştu, hedeflerini ve yapacaklarını belirledi. Okuyunca tanıdık geliyor olabilir. Evet, sensin… Tekirdağ’da, Aydın’da, Isparta’da, Gaziantep’de, Hakkari’de, Çorum’da, Samsun’da ve burada sayamayacağımız onlarca ilde mücadele eden arkadaşım. Bugüne kadar koca bir mücadeleyi hep birlikte büyüttük. Kendi ellerimizle, fikrimizle Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nu bugünlere getirdik. Şimdi ise derneğimize ve bu şekilde tüm kadın örgütlerine, demokratik kamuoyuna açık bir saldırı var. Bu yüzden bütün üyelerimizi illerinden kalkıp 1 Haziran’da İstanbul’a gelmeye çağırıyoruz. Aynı zamanda kurulu meclislerimizin olmadığı ama bize destek vermek isteyen gönüllü arkadaşlarımızı 1 Haziran’da İstanbul’da Çağlayan Adliyesinde görmek isteriz. Gelin görsün siyasi iktidar bu dernek kiminmiş, bu mücadele durdurulabilir miymiş?

Dernek kapatılma davamız için 1 Haziran saat 10.00’da Çağlayan’a çağrı yaptık. O gün Çağlayan mücadeleden yılmayan, mücadeleye sahip çıkan kadınlarla dolu olacak. İllerinden otobüslere doluşup Çağlayan’ın yolunu arşınlayacak mücadele arkadaşlarımızı İstanbul Kadın Meclisi dört gözle bekliyor olacak. Orada hep birlikte “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Hukuksuz Davalarla Kapatılamaz” diyeceğiz. Tüm kadınları ve LGBTİQ+’ları 1 Haziran’da saat 10.00’da Çağlayan’a bekleriz.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum