Kaan Air'ınTürk tescilli ve Türk bayraklı helikopterleri orman yangınları operasyonlarına başladı

EGEOLAY/Türkiye’de ilk kez Türk tescili ile uçuş gerçekleştiren KamovKa-32A11BC helikopterleri, yangın söndürme operasyonlarına başladı.Kaan Air’ın 50 milyon USD’lik yatırımıyla filosuna kattığı KamovKa-32A11BC tipi helikopterleri, ağır yük taşıma özelliğiyle de dikkat çekiyor.

Kaan Air'ınTürk tescilli ve Türk bayraklı helikopterleri orman yangınları operasyonlarına başladı
Editör: Ege Olay
02 Temmuz 2019 - 11:06
Dünyanın önde gelen helikopter üreticilerinin “exclusive” distribütörü olan Kaan Air, orman yangınlarıyla mücadelede öncelikli olarak tercih edilen KamovKa-32A11BChelikopterleri ileoperasyonlara devam ediyor. 5 ton su taşıma kapasitesi ile Türkiye’nin yangınlamücadelesinde çok önemli fayda sağlayacak olan Kamov Ka-32A11BC helikopterleri, saatte 260 km süratle uçabilmenin yanı sıra, 650 kilometre uçuş menziline sahip olup, kabin içinde 3700 kg, harici yük olarak 5 tona kadar yük taşıyabiliyor. Aynı zamanda bu helikopterler sahip olduğu farklı aerodinamik yapısı ve pervane sistemi ile buzlanma şartları da dahil olmak üzere her türlü hava şartlarında uçabilme özelliğine sahip.

Kaan Air, dünyanın önde gelen helikopter üreticilerinden Russian Helicopters ve Leonardo Helicopters’in Türkiye münhasır distribütörü olup, aynı zamanda ABD’li iş jeti üreticisi Gulfstream’in de Türkiye Ticari Satışlar Temsilciğiniyürütüyor.

Çözüm odaklı yatırımlara devam edeceklerinisöyleyenKaan Air Genel Müdürü Kemal Süler“Bugüne kadar yangın söndürme operasyonlarında kullanılan helikopterlerimiz yurtdışından kiralanarak tedarik ediliyordu. Kaan Air olarak filomuza kattığımız 3 adet 2018 model Kamov Ka-32A11BC helikopterleriile artıkTürkiye’de ilk kez Türk bayraklı ve Türk tescilli helikopterler olarakoperasyonlara başladık. Yapmış olduğumuz yaklaşık 50 milyon dolarlık bu yatırımın çözüm odaklı bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Tabii ki öncelikli dileğimiz bu helikopterleri kullanmak zorunda kalınmasın, ancak tedbir olarak olası bir yangında en donanımlı helikopterlerle müdahale etmek ormanlarımız ve geleceğimiz için çok önem teşkil etmekte. Kaan Air olarak bu konudaki yatırımlarımıza devam etmeyi amaçlamaktayız ancak devletimizin de bu konuda desteğini bizlerden esirgemeyeceğini umuyoruz.”dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum