"İzmirli Zulme Sessiz Kalmadı"

EGEOLAY/İzmir Ak Parti Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, tarihin en büyük sivil katliamı olan Filistin-İsrail savaşını protesto etmek ve Filistin'e destek vermek isteyen İzmirlilerle beraber, Konak Saat Kulesi Meydanı'ndaydı.

"İzmirli Zulme Sessiz Kalmadı"
Editör: Ege Olay
24 Ekim 2023 - 20:18
Milli İrade Forumu ve İzmir Sivil Toplum Kuruluşları(İSTOK) öncülüğünde "Çocuklar ölüyor. Filistin'de ölen yavrularımız için Konak Meydanı'ndayız" diyen katılımcılar, "Terörist İsrail, Zulme Sessiz Kalma, Yaşasın Filistin İslami Direnişi"gibi pankartlar açtı. İzmirli vatandaşlar da Konak Meydan'ında "zulme sessiz kalma" dedi.
 
"Zulm ile Abad Olunmaz" (ara başlık)
 
İzmir milletvekili Kasapoğlu, zulmün bir sonu olduğunu vurgulayarak, bu zulüm karşısında Türkiye'nin ezelden beri duruşunu ortaya koyan bir ülke olduğuna değindi." Zulm ile abad olunmaz" dedi. 
 
Kasapoğlu; İzmirli hemşehrileri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti üyeleriyle birlikte Konak Meydanı'nda gerçekleşen bu protestoda, binlerce insanın uğradığı zulmün karşısında dik duruşlarını ortaya koyduğu için, İzmir halkına minnettar olduğunu söyledi. 
 
Sözlerine:"17 gündür çoluk çocuk, kadın yaşlı; sivil ayrımı, hastahane, cami, kilise demeden katleden ve yıkan bir anlayış var. Bu anlayışa tüm dünya en güçlü şekilde karşı duruşunu ortaya koymalı" diyerek devam eden İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, tüm dünyanın ve Müslümanların birlik ve beraberliğine inandığını ifade etti. Annelerin, çocukların gözyaşlarının dinmesi için mücadelesini  sürdürdüklerini belirterek, bu zulmü görmezden gelip destekleyen ülkelere de:  "Zulmün ne kadar şiddetli olduğu tüm dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Burdan görmeyenlere, görüp görmezden gelen, duyup da duymazdan gelenlere çağrı yapıyorum; gelin bu zulmun karşısında mücadeleyi birlikte sürdürelim" sözleriyle çağrıda bulundu.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın birçok zulümde olduğu gibi bu sivil katliamın karşısında da duruşunu koruyor olmasının bir önderlik oluşturduğunu belirten Kasapoğlu, bu duruşu koymaya devam edeceklerini ifade etti. 
İzmir Milletvekili son olarak; Hristiyan, Yahudi demeden herkesin güvende olduğu ve emin olduğu bir güvenlik sistemi temin etmek üzere mücadele verdiklerinden bahsetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum