İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'ne yoğun ilgi

EGEOLAY/İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çok sesli koro müziğini özendirmek ve Türk müziğinin evrensel boyuta ulaşmasına katkı sağlamak için düzenlediği ikinci İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali sürüyor. 27 farklı şehirden 81 koronun ve 3 bin 87 koristin katıldığı festivale ilgi yoğun.

İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'ne yoğun ilgi
Editör: Ege Olay
12 Nisan 2023 - 16:40
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “kültür sanat kenti” hedefi doğrultusunda İzmir, bu sene ikinci kez İzmir Çoksesli Korolar Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Türkiye Polifonik Korolar Derneği İzmir Şubesi işbirliği ile 16 Nisan’a kadar sürecek festivalin koro oturumları Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM), söyleşiler ise Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda devam ediyor.

Korolar etkinliklerini sergiliyor
AASSM’de düzenlenen koro seçmelerine 27 farklı şehirden 81 koronun ve 3 bin 87 koristin katıldığını ifade eden Koro Şefi Türker Barmanbek, “Festival bu sene yoğun ve hareketli günler yaşıyor. Bu durum bizi oldukça mutlu ediyor. Çünkü bu festival kapsamında koro, koro şefleri ve müzik eğitimcileri etkinliklerini sergileme fırsatı elde ediyor. Aralarında özel okullar, güzel sanatlar liseleri, belediye korolarının da olduğu festivale katılan koroları destekleyerek eğitim hayatımıza geliştirici bir katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Değerlendirme sonrası korolar ödüllendirilecek
Korolar, birbirleriyle yarışmaksızın 15 ayrı müzikal dalda “Festival Değerlendirme Kurulu” tarafından değerlendirilerek aldığı en yüksek puana ait müzikal dalda sanatsal olarak ödüllendirilecek. Ücretsiz izlenebilecek festivalin detaylı programına kultursanat.izmir.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum