İzmir'li Okul Öncesi ve İlköğretim Öğretmenlerine Özel Disleksi Eğitimi

EGEOLAY/Öğrenmenin insanın sahip olduğu en olağanüstü yetenek olduğunu belirten Todi Kurucusu Nörolog Dr. Olcay Karaca, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü Beyin Temelli Öğrenme ve Disleksi Eğitimi’nde 100’den fazla öğretmeni bilgilendirdi.

İzmir'li Okul Öncesi ve İlköğretim Öğretmenlerine Özel Disleksi Eğitimi
Editör: Ege Olay
08 Haziran 2021 - 12:18 - Güncelleme: 08 Haziran 2021 - 12:37
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge bölümü tarafından İzmem Eğitim Platformu aracılığı ile gerçekleşen Beyin Temelli Öğrenme Ve Disleksi Eğitimi’nde Todi Kurucusu Nörolog Dr. Olcay Karaca 100’den fazla okul öncesi ve ilköğretim öğretmenine eğitim verdi.
4 modül olarak gerçekleşen eğitimde; “Beynimiz nasıl öğrenir”, “Disleksi Temel Bilgiler”, “Disleksi Eğitim uygulamaları” ve “Dikkat geliştirme çalışmaları” konuları ele alındı. Uzaktan eğitim ve öğrenme güçlükleri hakkında da bilgiler veren Karaca, katılımcılara ayrıca öğrenme güçlüğü olan çocukların eğitiminde dikkat edilmesi gereken noktaları da aktardı.
                            
Dr. Olcay Karaca halen, disleksik çocukların eğitimi için nörobilim temelli eğitim programları hazırlamakta, bu alanda çalışan öğretmenlere eğitim vermekte ve kitap çalışmalarına da devam etmektedir.

Todi Hakkında: Todi, Öğrenme sorunları yaşayan, disleksisi ve dikkat eksikliği olan çocukların eğitim ihtiyaçlarını gidermek için tasarlanmış, etkili ve eğlenceli online çalışma programıdır. Nörolog Dr. Olcay Karaca tarafından kurulan Todi; nörobilim, çocuk psikiyatrisi, eğitim bilimleri, psikoloji, dil-konuşma, alanlarından uzmanlarca, bilimsel teorik temele dayanarak geliştirilmiş, özgün bir uygulamadır. Birçok ülkede öğrenme becerilerini arttırmaya yönelik online uygulamalar kullanılmaktadır. Todi özgün ve Türkçe olarak hazırlanmış, Türkiye’nin bu alanda yapılmış ilk ve tek uygulamasıdır.
Dr. Olcay Karaca Hakkında: 1993 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1999 İzmir Atatürk Eğitim hastanesi nöroloji ihtisası yaptı, Nöroloji Uzmanı oldu. 2015 yılına kadar Sağlık bakanlığına bağlı nöroloji uzmanı olarak çalıştı. Bu süreçte, nörofizyoloji, nöroradyoloji ve psikodrama alanlarında çalışmaları oldu. 2015 yılında İzmir Alsancak Devlet Hastanesindeki görevinden ayrılarak Öğrenme ve Öğrenme güçlüğü alanında çalışmaya başladı.

2018 yılında ‘’DİSLEKSİ, ÖZGÜL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ adlı kitabı Psikonet yayınlarınca yayınlandı.2019 yılında ‘’todi, DİSLEKSİ’DE BİLİŞSEL MÜDAHALE UYGULAMALARI’’ eğitim programını tamamladı ve Disleksi Eğitici eğitimleri vermeye başladı. Aralık 2019’dan günümüze 300’den fazla öğretmene eğitim verdi. 2020 yılı Nisan ayında todi ÖĞRENME BECERİLERİ GELİŞTİRME PROGRAMI’nı kullanıma açtı. Todi disleksi ve dikkat eksikliği alanında Türkiye’nin ilk online eğitim portalı olup, halen aktif olarak kullanılmaktadır. 2015-2020 tarihleri arasında birçok Eğitim kurumunda kurumsal eğitimler ve STK’da Disleksi farkındalık konferansları verdi.
 
Dr. Olcay Karaca halen, disleksik çocukların eğitimi için nörobilim temelli eğitim programları hazırlamakta, bu alanda çalışan öğretmenlere eğitim vermekte ve kitap çalışmalarına da devam etmektedir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum