İzmir'in ana taşıyıcısı SunExpress'ten İzmir'e kapasite artışı ve yeni destinasyonlar

EGEOLAY/Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, kapasite ve frekans artışı ile İzmir’in ana taşıyıcısı olarak konumunu güçlendiriyor. Hava yolu, 2022 yazında 8 yeni rota ve ek 4000 uçuşla İzmir hattında en geniş uçuş ağına ulaşıyor.

İzmir'in ana taşıyıcısı SunExpress'ten İzmir'e kapasite artışı ve yeni destinasyonlar
Editör: Ege Olay
11 Mayıs 2022 - 15:57
SunExpress CEO’su Max Kownatzki, “İzmir, bizim evimiz. İzmir’in ana taşıyıcısı olarak, İzmir’i dünyaya bağlamaya ve hem İzmir’e hem de Ege turizmine ve ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Kapasite ve frekans artışının yanı sıra ilave yeni destinasyonlar sunarak İzmir’e ve Türkiye’ye en fazla turist getiren bir numaralı tatil hava yolu olma hedefimize doğru ilerliyoruz” dedi.
 
İzmir’i hem iç hem de dış hatlarda en çok noktaya bağlayan SunExpress, İzmir’den 18 ülkede 50 destinasyona direkt uçuş düzenliyor. Hava yolu, bu yaz İzmir’den Adana, Antalya, Bodrum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kars, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon, Van ve yakın zamanda eklenen yeni noktası Mardin olmak üzere Türkiye’nin 15 kentine uçuyor. İzmir hattına eklenen yeni uluslararası destinasyonlar arasında ise Beyrut, Milano, Nantes, Manchester, Tel Aviv, Budapeşte, Üsküp yer alıyor.
 
Kownatzki, “Türkiye’nin turizm elçisi misyonuyla hareket eden bir hava yolu olarak amacımız, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere zengin tarihi, kültürel mirasları ve eşsiz doğasıyla İzmir’in ideal bir tatil destinasyonu olduğunu göstermek. İzmir’in sadece yaz aylarında değil her mevsim sunacağı çok şey var. Turizmi, güneş ve plaj tatilinin ötesine taşıyarak İzmir’i yıl boyunca ziyaret edilen bir şehir haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Geçtiğimiz yıl SunExpress, pandemi boyunca alınan hijyen ve emniyet önlemleri çerçevesinde İzmir’in güvenli seyahat için en cazip adreslerden biri olduğunu göstermek amacıyla Almanya’nın önde gelen turizm acentelerini İzmir’de ağırlamıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı ortak çalışmasıyla İzmir’i dünyanın dört bir yanına tanıtmak amacıyla hayata geçirilen ‘Visit İzmir’ mobil uygulamasının sponsoru olan SunExpress, bu yıl hayata geçirilen directizmir.com projesine de destek veriyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum