İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hazırbulunuşluk Uygulaması Başlıyor

EGEOLAY/İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitimde yenilikçi bakış açısının oluşturulması, eğitim sürecinin sağlıklı temellere oturtularak eksik öğrenmelerin tespit edilmesi ve önlemler alınarak öğrencilerin öz güvenlerinin artırılmasının amaçlandığı “Hazırbulunuşluk Uygulaması” başlıyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hazırbulunuşluk Uygulaması Başlıyor
Editör: Ege Olay
06 Ekim 2022 - 11:13
Öğrencilerin 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı hazırbulunuşluk düzeylerini tespit etmek amacıyla 8-9 Ekim 2022 tarihlerinde 4, 5, 6, 7,8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflar düzeyinde “Hazırbulunuşluk Çalışması” eba.gov.tr adresi üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
Öğrenme yaşantılarının öğrencilerin düzeyine uygun düzenlenmesi ve nitelikli bir öğrenmenin gerçekleşmesi için ön koşul öğrenmelerinin tespit edilmesi hedefinden yola çıkılarak öğretime başlangıç noktası belirlemek için hazırlanan “Hazırbulunuşluk Uygulaması”na ilkokullarda 4. sınıf, ortaokul ve lise düzeyinde ise tüm öğrenciler katılacak.
İzmir’de bulunan tüm resmi okullarda uygulanacak olan Hazırbulunuşluk Uygulaması; 4. sınıflarında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve İngilizce derslerinden 15'er soru; 5, 6 ve 7. sınıflarında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce derslerinden 15'er soru; 8. Sınıflarında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce derslerinden 15’er sorudan oluşuyor.  Liselerin 9 ve 10. sınıflarında Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce derslerinden 15'er soru, 11. sınıflarında Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve Felsefe derslerinden 15'er soru, 12. sınıflarında Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik (Temel Düzey, İleri Düzey), Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce derslerinden 15'er sorudan oluşuyor.  Hazırbulunuşluk Uygulaması 08-09 Ekim 2022 tarihlerinde EBA platformu üzerinden gerçekleştirilecektir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum