İzmir Film Festivali'ne oy yağmuru; 5 Günde 1.5 Milyon oy kullanıldı…

EGEOLAY/ASİTEM/Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleri ile gerçekleştirdiği 5.Uluslararası İzmir Film Festivali yurtiçi ve yurt dışı sinemaseverler tarafından oy yağmuruna tutuldu.

İzmir Film Festivali'ne oy yağmuru; 5 Günde 1.5 Milyon oy kullanıldı…
Editör: Ege Olay
07 Eylül 2023 - 15:05

Türkiye’nin Oscar’ı olarak kabul edilen ve en iyilerin halk oylaması ile belirlendiği Uluslararası İzmir Film Festivali yine rekor üstüne rekor kırıyor.

Ana akım filmlerin yarıştığı ilk ve tek film festivali olan organizasyonun ilk 5 gününde kullanılan oy sayısı 1.5 milyonu aştı. Yaklaşık 1 ay daha oyların kullanılacağı 5.Uluslararası İzmir Film Festivali’nde toplam oyların 6 milyonu geçmesi bekleniyor.

Yıldız yağmuru olacak…

Halk oylamanın yanı sıra sektör oylamasının da büyük ilgi gördüğünü ve rekabetin üst seviyede geçtiğini söyleyen ASİTEM/Sinema ve Televizyoncular Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muammer SARIKAYA “18-21 Ekim tarihlerinde yapılacak olan 5.Uluslararası İzmir Film Festivali’nde bu yıl da sinema ve dizi sektörünün yıldız isimleri halk oylamasında yer alıyor. Tüm dünyadan kullanılacak oylarla en iyiler belirlenecek.

Düzenlenmeye başladığımız ilk yıldan itibaren yurt içi ve yurt dışından oy kullanılanların sayısında büyük patlama oluyor. Festivalimizin ve Türk Sineması ve Dizi Sektörümüzün gördüğü ilgi bizi ayrıca mutlu ediyor.  5 günde 1.5 milyon oy’a ulaşmış olmak tüm ekibimizi gurur duymasını sağladı. Oy kullanan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Dünyanın dört bir yanından oy kullanılıyor

Dünyanın dört bir yanında takip edilen Uluslararası İzmir Film Festivali'nin her geçen yıl daha büyük kitlelere ulaşarak İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin tanıtımına katkı sağladıklarını belirten Başkan Sarıkaya, "Her yıl olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinden birçok kişiye ulaşan Uluslararası İzmir Film Festivali, bu yıl da İsrail, Mısır, ispanya, Fransa, Brezilya, Rusya, Almanya, Hollanda, Birleşik Krallık, Kanada ve Japonya’dan oy yağmuruna tutuluyor. Dört bir kıtadan ismini sayamadığım kadar geniş bir yelpazeye ulaşan oy kullanımı Türk Filmleri ve dizilerinin, oyuncularımızın tüm dünyada ilgi ile takip edildiğini kanıtlıyor. Türk yapımı dizi ve sinema filmlerinin bu büyük başarısı bizim de büyük mutluluk duymamızı sağlıyor” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum