İzmir Doğalgaz 2021 yılı altyapı yatırımlarına başladı

EGEOLAY/Pandemi döneminde yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Doğalgaz 2021 yılı yatırım programı kapsamında altyapı çalışmalarına başladı. Yapılan açıklamada proje yatırımlarıyla birlikte dağınık ve çelik hat yatırımlarının da devem edeceği belirtildi.

İzmir Doğalgaz 2021 yılı altyapı yatırımlarına başladı
Editör: Ege Olay
06 Mayıs 2021 - 11:56
İzmir Doğal Gaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, insan sağlığını ön planda tutan bir çalışma anlayışı içerisinde olduklarını belirterek, “Salgına karşı gerekli tedbirleri alarak lisans sınırlarımız içerisinde artan doğalgaz taleplerini karşılayabilmek için yatırımlarımızı aralıksız olarak sürdürme kararı aldık. Bu yıl içerisinde İzmir genelinde oldukça kapsamlı bir çalışma ile binlerce haneyi daha doğalgazın temizliği, ekonomikliği ve konforu ile tanıştıracağız” dedi.  
Rekor sayıda mahallede altyapı çalışması yapılacak
2005 yılında İzmir’in doğalgaz dağıtım ve işletmesini üstlendikten sonra çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren İzmir Doğalgaz, lisans sınırları içerisindeki 26 ilçeyi doğalgaza kavuşturarak, 939 bin aboneye ulaştı. 2021 yılı için geniş kapsamlı yatırım kararı alan İzmir Doğalgaz, 26 ilçede, 305 adet gibi rekor sayılacak mahallede yatırımlarını gerçekleştirecek. Yatırım kapsamında 71 kilometre çelik hat, 466 kilometre polietilen ana hat ve 290 kilometre servis hattı imalatı yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte toplam 31 bin adet bina ve bunları kapsayan 85 bin 700 adet haneye temiz enerji doğalgaz ulaştırılmış olacak.
Kışa girilmeden çalışmaların tamamlanması planlanıyor
Genel Müdür Ahmet Yetik,  yoğun talebi karşılayabilmek için 305 adet mahallede aynı anda çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, “Olmadığımız her bölge ve sokaktan yüksek miktarda talep alıyoruz. Doğalgazın girmediği sokak kalmasın şeklinde bir hedef oluşturduk. Önümüzdeki yıllarda da yatırımlarımıza kapsamlı bir şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.
Beydağ ve Dikili doğalgaza kavuşuyor
2021 yılı yatırım programı içerisinde uzun zamandır doğalgaz taleplerini dile getiren Beydağ ve Dikili ilçelerine de yer verildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Genel Müdür Yetik, “Geçtiğimiz sene Kiraz ilçemizi doğalgaz ile buluşturmuştuk, bu sene de gelen ısrarlı talepleri göz önüne alarak Egemizin iki şirin ilçesi Beydağ ve Dikili’yi yatırım programımıza aldık. Her iki ilçemizde kısa sürede altyapı çalışmalarını başlatarak belirli bir program çerçevesinde ilerleyeceğiz” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum