Reklam

İzmir Diş Hekimleri Odası'ndan TTB'ye sahip çıkması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrı

EGEOLAY/Corona virüsü ile mücadelede yetersiz kalınmasına dikkat çekmek için siyah kurdele eylemi düzenleyen Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) kapatılması çağrısına bir tepkide İzmir Diş Hekimleri Odası’ndan geldi.

İzmir Diş Hekimleri Odası'ndan TTB'ye sahip çıkması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrı
Editör: Ege Olay
22 Eylül 2020 - 09:35
Yönetim kurulu Ortak kararı ile yapılan yazılı çağrıda; ‘’Hipokrat yemini etmiş bir hekim olan Sayın Sağlık Bakanından TTB’ye yönelik hakaretlere ve kapatılması gerektiği konusundaki görüşlere karşı duruş göstermesini ve net bir ifade ile hekimlik mesleğine ve TTB’ye sahip çıkmasını bekliyoruz’’ denildi.

İşte o çağrı metni;

T.C Sağlık Bakanı

Sayın Fahrettin Koca’ya çağrımızdır

2020 yılı başından bu yana bütün dünyayı etkisi altına alan COVID 19 pandemisi  ülkemizde de her geçen gün etkisini artırarak devam etmektedir. Çok zor koşullarda görevlerini  yapan sağlık çalışanları günler geceler boyu  ailelerinden, çocuklarından ayrı kaldıkları gibi pek çoğu da salgın nedeniyle yaşamını yitirmiştir.

Bu çok zor koşullar altında yaşamını riske atarak görev yapan sağlık çalışanlarının sesini duyurmaya çalışan Türk Tabipler Birliği’ne (TTB)  karşı son günlerde bir siyasi parti lideri tarafından asla kabul edilemeyecek hakaretler yapılmış ve TTB’nin kapatılması gerektiği söylenmiştir.

TTB’nin kuruluş amaçları arasında hem hekimlerin özlük haklarını korumak hem de hekimlik mesleğinin toplum yararına gelişmesini sağlamak vardır. Dolayısıyla görevi hekimleri korumak ve onların seslerini duyurmak olan TTB’nin bu görevini yapmasına karşı çıkmak ve  son derece kutsal hekimlik mesleğinin onur ve saygınlığını zedelemek kabul edilemez bir davranıştır.

Biz İzmir’de Diş Hekimlerinin kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütü olan İzmir Diş Hekimleri Odası  olarak kendisi de Hipokrat yemini etmiş bir hekim olan sayın Sağlık Bakanından TTB’ye yönelik hakaretlere ve kapatılması gerektiği konusundaki görüşlere karşı duruş göstermesini ve net bir ifade ile hekimlik mesleğine  ve TTB’ye sahip çıkmasını bekliyoruz.

Saygılarımızla

İZMİR DİŞ HEKİMLERİ ODASI

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Bir sağlıkçı
    3 yıl önce
    Sağlık Bakanı, ya evrensel hekimlik ilkelerinin temsilcisi olma ve sağlık yasasını çıkarmak için meclisi göreve çağırma ya da her türden provokasyonu yapmak dışında bir işlevi olmayan bir siyasetçi(?) nin nezaketsiz çığırtkanlıklarına sessiz kalmayı seçecek. Sanırım aklı selim olmak sadece Sağlık Bakanı nın değil tüm milletvekillerinin de ilk seçenekteki gibi bir tutum içinde olmaları gerekir. Sağlıkçılar ölüyor, tükeniyor, canla başla çalışıyor ve böyle bir dönemde bu tür çığırtkanlıklar öyle basit, sığ, sakil, eğreti, insanlıktan uzak ve provokatif geliyor ki. Yazık oluyor yazık. Bir insan böyle bir atmosferde nasıl bu tür bir saplantı içine girebilir diye düşünüyor insan, bayağı zor olsa gerek.