İzmir Devlet Tiyatrosu Alzeimer Hastalığına Dikkat Çekiyor!

EGEOLAY/İzmir Devlet Tiyatrosu, 2019-2020 sezonun üçüncü prömiyerini Julie Jensen’in yazdığı, Ekin Tunçay Turan’ın çevirmenliği yaptığı ve Bengisu Gürbüzer Doğru’nun rejisör koltuğuna oturduğu “Annemin Son Çılgınlıkları” adlı oyun ile Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesinde tiyatroseverlerle buluşuyor.

İzmir Devlet Tiyatrosu Alzeimer Hastalığına Dikkat Çekiyor!
Editör: Ege Olay
15 Ekim 2019 - 12:16
Oyun, annesi Alzheimer hastası olan Dot’un, annesinin son günlerinde yanında olmak ve bakımını üstlenmek çabasını işliyor. Dot’un annesi ve kız kardeşiyle ilişkisi üzerinden, yaşlılık ve aile ilişkileri konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Oyunda da dendiği gibi, “Tıpkı bir binanın yıkılışı gibi zihnin temeli çöküyor”

Bir evlat için annesinin son dakikalarından, çılgınlıklarından daha değerli ne olabilir?

 

Oyunun dekor tasarımı  Murat Gülmez’e kostüm tasarımı Ebru Çulpan’a , ışık tasarımı Fuat Fırat’a, müzikleri Gürkan Çakıcı’ya ait.

 

Oyunun başrollerini İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Hülya Böceklioğlu, Menekşe Özyiğit ve Hülya Dilek Kural paylaşırken yardımcı oyuncular da Mina Yorulmaz’ı, Pınar Egeli Karadağ’ı ve Erdinç Aytaç Özgür’ü izleyeceğiz.

 

 15 Ekim 2019 Salı günü prömiyer yapacak oyun Ekim ayı içerisinde Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesinde izlenebilir. Biletler Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi gişesinden veya www.biletinial.com adresinden alınabilir.  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum