İzmir'den beş öğrencinin Darüşşafaka'daki eğitim yolculuğu başladı

EGEOLAY/Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Darüşşafaka’ya 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda İzmir’den beş öğrenci katıldı.

İzmir'den beş öğrencinin Darüşşafaka'daki eğitim yolculuğu başladı
Editör: Ege Olay
05 Ekim 2022 - 12:26

Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere 8 yıl tam burslu ve yatılı kolej eğitimi sunan Darüşşafaka, 1.000’e yakın öğrencisiyle yeni ders yılına başladı. “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla çağın en ileri eğitim olanaklarını öğrencilerine sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na bu yıl 47 ilden 149 yeni öğrenci katıldı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan Darüşşafaka Giriş Sınavı’nda başarılı olan, ardından gerçekleştirilen mali durum araştırması ve sağlık kurulu süreçlerinden geçerek Darüşşafaka’da okumaya hak kazanan 149 öğrencinin beşi ise İzmirli…

5. sınıftan başlayarak liseden mezun oluncaya kadar sekiz yıl boyunca tam burslu, yatılı, İngilizce ağırlıklı nitelikli eğitim hakkı kazanan Kumsal Ada, Umut Fatih, Cihan, Oktay ve Nihat Can koşullara uyan tüm öğrencileri Darüşşafaka Giriş Sınavı’na katılmaya davet ediyor. 

Tüm faaliyetlerinin temeline çağdaş, akılcı, eşitlikçi bir eğitim modelini koyan Darüşşafaka; öğrencilerine yeteneklerini keşfedip geliştirecekleri bir eğitim ortamı sunuyor. Bugün Darüşşafaka’da sınıflar 20 öğrenciden oluşuyor ve öğretmen başına ortalama beş öğrenci düşüyor. Dijital dönüşüm temelinde her öğrenci ve öğretmene tablet veriliyor. Türkiye’nin ortaöğrenim düzeyinde ilk robot takımını kuran, yapay zekâ sınıfını ve ilk Tekno Girişimcilik Gençlik Merkezi’ni açan, ilk 3D Printer Atölye ve Yarışması’nı düzenleyen Darüşşafaka’da öğrenciler; STEM (Science, Technology, Engineering and Math), kodlama, girişimcilik, dijital dönüşüm eğitimleriyle akademik olarak tam donanımlı entelektüel yetiştirilmekle birlikte 21. yüzyıl becerileriyle donatılıyor.

70’e yakın farklı kategori ve başlıkta sunulan Yetenek Atölyeleri sayesinde öğrenciler, sosyal becerilerini ve yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalıyorlar. Aldıkları çok yönlü eğitimler sayesinde, sosyal ve kültürel anlamda tam donanımlı bireyler olarak yetişiyorlar.

İzmirli Oktay’ın hedefi bilgisayar mühendisi olmak

Darüşşafaka Giriş Sınavı’nı kazandığı için çok mutlu olduğunu ve kendisiyle gurur duyduğunu belirten Oktay, “Bütün öğretmenlerimiz çok iyiler. İngilizce öğretmenimizi çok seviyorum. Daha önce okulumda akıllı tahta vardı ama iPad ile eğitim görmemiştim. Buraya geldiğimde aldığım tabletli eğitim sayesinde iPad kullanmakta profesyonel oldum diyebilirim. Sinema, futbol ve yapay zekâ yetenek atölyelerine üye olacağım. İleride kendi senaryolarımı yazmak ve oyuncu olmak isteğim için sinema kulübünü tercih ediyorum. Teknolojiye merakımdan dolayı da yapay zekâ kulübüne gideceğim. Aslında gelecekte bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Burada aldığımız eğitim de bunu destekliyor. Önümüzdeki yıl Darüşşafaka Giriş Sınavı’na girecek arkadaşlara buranın çok rahat olduğunu, ailelerini özleyecek olsalar da günlerin çok çabuk geçtiğini söylemek istiyorum.” dedi. 

 

Cihan’ın en büyük merakı, geleceğin teknolojisi

Darüşşafaka’nın kendisi için “Şefkat Yuvası” olduğunu ifade eden İzmirli Cihan, “Ben Darüşşafaka’ya gelmek için beş yıldır hazırlanıyordum.” Diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ailem ve ilkokulumun desteğiyle buraya gelebildim. Darüşşafaka’daki öğretmenlerimden çok memnunum. İngilizce dersini çok sevdim. Basketbol, yapay zekâ ve görsel sanatlar yetenek atölyelerine katılmayı düşünüyorum. Askerî teknolojiye küçüklüğümden beri ilgim var ve gelecekte askerî teknolojiler üreten bir fabrikanın yöneticisi olmak istiyorum. Seneye Darüşşafaka Giriş Sınavı’na girmek isteyen arkadaşlara rahat olmalarını, kendilerini strese sokmamalarını, burada onları yeni abla ve abilerin, kardeşlerin beklediğini de söylemek istiyorum.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum