İzmir'de toplu ulaşıma zam!

EGEOLAY/UKOME mart ayı toplantısında toplu ulaşıma zam kararı alınırken, her ay ÜFE ortalamasına göre zam yapılması kararlaştırıldığı öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım araçlarına ilk biniş 4,70’den 6,50 TL’ye çıkarken minibüs ücretlerine de yüzde 50 zam ile 5 TL’den 7,50 TL’ye yükseldi. Kararın önümüzdeki günlerde geçerli olacağı öğrenildi

İzmir'de toplu ulaşıma zam!
Editör: Ege Olay
09 Mart 2022 - 14:19 - Güncelleme: 09 Mart 2022 - 14:29

Son bir haftada akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrası, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım araçlarına ve minibüs ücretlerine zam yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) mart ayı toplantısında görüşülen zam kararı oy çokluğuyla kabul edildi. Belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının biniş ücretine yüzde 38 zam yapılması önerisi, kuruldaki hükümet üyelerinin ret oyuna karşılık İzmir Büyükşehir ve CHP'li ilçe belediye başkanlarının kabul oyları ile UKOME'den geçti. UKOME mart ayı toplantısında minibüs ücretlerine de yüzde 50 zam yapılması kararlaştırıldı. Yeni zamlı tarifenin önümüzdeki hafta itibariyle geçerli olacağı öğrenildi.

Akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamlar İzmir’de toplu ulaşımına da zam olarak yansıdı. UKOME mart ayı toplantısında oyçokluğuyla yapılan zamla birlikte, İzmir'de 4,70 TL olan toplu ulaşım araçlarına birinci biniş ücreti 6,50 liraya çıktı. Biniş ücretlerine ayrıca her ay ÜFE ortalamasına göre zam yapılması kararlaştırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önce İZSU Genel Kurulunda aldığı karar ile su fiyatlarını da ÜFE’ye endekslemişti. UKOME'de, minibüs ücretlerine yüzde 50 zam yapılması gündeme gelirken 5 TL olan minibüs ücreti 7,50 TL'ye çıkarıldı.(Kenan Yeşil-Yeni Bakış)
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum