İzmir'de "Stanley Clarke" rüzgârı esti

EGEOLAY/"Bir Festival İzmir" in ikinci gününde dünyaca ünlü bas gitarist ve dört Grammy ödülü sahibi Stanley Clarke İzmirli hayranlarıyla buluştu.

İzmir'de "Stanley Clarke" rüzgârı esti
Editör: Ege Olay
16 Ekim 2019 - 15:25
Avrupa turnesine İzmir’den başlayan efsane isim, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) müzikseverlerin alkış ve tempoları eşliğinde salonda caz rüzgarı estirdi. İzmir’i çok sevdiğini, İzmirlilerin çok sıcakkanlı olduğunu belirten Clarke, AASSM’yi de muhteşem bulduğunu ifade etti. Konserde sanatçıya, Beka Gochiashvili, Cameron Graves, Shariq Tucker, Salar Nader ve Evan Garr gibi genç isimler eşlik etti.

 

 

Bas gitar dendiğinde akla ilk gelen isimlerden biri, Jaco Pastorius ile beraber Stanley Clarke'dır. Uzun kariyerinde caz harici türlerde de başarı kazanmış olan Clarke, Türkiye’de daha çok caz ve caz-füzyon türlerinde tanınıyor. Kariyeri boyunca birlikte çalıştığı ya da sahneyi paylaştığı isimlerden bazıları ise şöyle: Chick Corea, Quincy Jones, Stan Getz, Art Blakey, Paul McCartney, Jeff Beck, Keith Richards, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Chaka Khan, The Police, Herbie Hancock, Al di Meola, Bob Marley, Miles Davis. Bugüne kadar aralarında altın ve platin plakların da bulunduğu 40'ın üzerinde albüm kaydeden sanatçının, aldığı Grammy ödülleri dışında bir kez Emmy ödülü adaylığı da bulunuyor. Clarke, ayrıca 2013'te Downbeat dergisinin okur ve eleştirmenleri tarafından "Yılın En İyi Bas Gitaristi" seçildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum