İzmir'de önümüzdeki bir yıl içerinde yüzde 3,2'lik istihdam artışı bekleniyor

EGEOLAY/İŞKUR,İzmir ilinde 5 bin 334 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit etti.Piyasanın önde gelen faaliyetleriİmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ileİnşaat sektörlerinde yer almaktadır.

İzmir'de önümüzdeki bir yıl içerinde yüzde 3,2'lik istihdam artışı bekleniyor
Editör: Ege Olay
01 Kasım 2019 - 11:16
İzmir genelinde 20+istihdamlı işyerlerinin %18,4’ünde 5 bin 972 kişilik açık iş olduğu tespit edilmiştir. İzmir genelinde açık iş oranı %1,3 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör%3,8 ile Bilgi ve İletişim sektörü olmuştur. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler: ÇağrıMerkezi Müşteri Temsilcisi, Makineci (Dikiş), Garson(Servis Elemanı)’dır. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri:Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe,  Takım Çalışması ile Fiziki ve Bedensel Yeterlilik’tir.İşverenler talep ettikleri açık işleri en çokİŞKUR ve Kendi çalışanları aracılığıile aramaktadır. 

İzmir ilinde araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin%24,4’ünde7 bin 731 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler:Petrol-Gaz Üretim Elemanı, Makineci(Dikiş), Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi, Garson(Servis Elemanı), CNC Torna Tezgahı Operatörü, Kat Hizmetleri Elemanı/Kat Görevlisi, Beden İşçisi(Genel), Elektrik Teknisyeni, Müşteri Hizmetleri Görevlisi/Asistanı ve Diğer Mühendislermeslekleridir.

İzmir genelinde 20+istihdamlı işyerlerinde15bin 107 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2020 yılı Nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının % 3,2 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazlanet istihdam artışı beklenen sektörler:İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ile Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri’dir.Dikiş Makinesi Operatörü-Kumaş, Beden İşçisi(Genel),Makineci (Dikiş)mesleklerinde istihdam artışı beklenirken;Güvenlik Görevlisi(Silahlı), Kurye, Yer Altı Maden İşletmesi Hazırlık Elemanı mesleklerinde istihdam azalışı beklenmektedir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum