İzmir'de Deprem, Bakan Soylu"Bu yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım"

EGEOLAY/İzmir'in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can kaybı yaşanmazken, yaralanan 1'i ağır 7 kişinin tedavisi sürüyor.

İzmir'de Deprem, Bakan Soylu"Bu yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım"
Editör: Ege Olay
04 Kasım 2022 - 12:13

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İzmir'in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 03.29'da yaşanan sarsıntı, 14,47 kilometre derinde kaydedildi.
 

Deprem sonrası birçok artçı sarsıntı meydana geldi. Vatandaşlara paniğe kapılmamaları çağrısı yapıldı.

Deprem sonrası bazı vatandaşlar sokaklara çıkarken ekipler de bölgede inceleme başlattı.

Bakan Koca: 64 kişi etkilendi, 1'i ağır 7 kişinin tedavisi sürüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İzmir'de yaşanan, büyük bir paniğe yol açan 4,9 büyüklüğündeki depremde, güncel bilgilerimize göre can kaybı olmadı. Panik sebebiyle toplam 64 kişi etkilendi. 1'i ağır 7 kişinin tedavisi sürüyor. Deprem, çevre illerde de hissedildi. Arkadaşlarımız görev başında. Çok geçmiş olsun." dedi.

Cami minaresi yıkıldı

Depremde Konak ilçesine bağlı Kubilay Mahallesi'ndeki Selahattin Oğlu Camii'nin minaresi yıkıldı.
 

"Bu yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesine giderek incelemelerde bulundu. 

Bakan Soylu, beraberindeki heyetle depremde minaresi yıkılan Selahattin Oğlu Camii'nde basın mensuplarına açıklama yaptı. 
 

İzmir'deki yapı stokuna işaret eden Soylu, "Bu yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım. Çünkü Allah muhafaza eğer böyle bir yapı stokunda İzmir'de beklenen bir depremle karşılaşırsak anlaşılıyor ki daha sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz. 4,9 deprem hasar ölçüsünü değerlendirdik ama tabii 6'lık, 7'lik, 6,9'luk, 7,9'luk bir depremde bize daha büyük bir içimizi acıtacak ve ülkemizi üzecek sorunlar ve maliyetler oluşturabilir. O açıdan burada yapı stokunu gördükten sonra, bir kez daha oturup İzmir hakkında hep beraber bir değerlendirme yapmak gerektiği kanaatindeyiz."

"20 kadar binada çatlak var"

İzmirlilere geçmiş olsun mesajını ileten Soylu, "Yaklaşık 20 kadar binada çatlak var, birtakım hasarlar konulu ihbarlar söz konusu. Çevre ve Şehircilik ekipleri de bu konuda tespite başladılar." diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum