İZASED'den Hemşireler Haftası etkinliği

EGEOLAY/İzmir Aile Sağlığı Çalışanları Derneği (İZASED) tarafından hemşirelik haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

İZASED'den Hemşireler Haftası etkinliği
Editör: Ege Olay
17 Mayıs 2023 - 15:48
Hemşirelik haftası sebebiyle dernek tarafından düzenlenen kahvaltı proğramında aile sağlığı çalışanları ile bir araya ve gelen Dernek Başkanı Ayşe Gül Özdemir, 
 
“Ellerimize doğan canlarla, ellerimizden kayıp giden  hayatlar arasında yaşadığımız tarifsiz duygularımız var bizim diyerek bir araya geldiğimiz bu özel günde tüm ebe, hemşire , att  ve sağlık memuru  arkadaşlarım haftamız kutlu olsun” dedi.
 
Özdemir, konuşmasında şunları söyledi; “Bugün dünyaca kabul edilmiş özel günlerimizi kutlamak için bir araya geldik. Dünyanın en eski ve en kutsal mesleklerine sahip olmamıza  rağmen  ülkemizde ne yazık ki yeteri kadar değer görmediğimizi ,ayrıştırılıp , ötekileştirildiğimizi yaşayarak görüyoruz. Oysa ki bizler bir bütünün parçalarıyız sağlık sistemi içerisinde vazgeçilemez olduğumuzu her alanda kanıtlamış profesyonel  meslek grubuyuz. Hepimizin çözülmesi gereken ortak sorunları var. Birlik, beraberlik ve  dayanışma içerisinde sorunlarımıza çözüm bulacağımıza inanıyoruz. Bizlerin      hem birey, hem de grup olarak herkese daha iyi sağlık bakımı ve hizmeti sunabilmemiz  için etki ve gücümüzün  farkına varmamız  ve geliştirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Koruyucu sağlık hizmetlerinin temelini oluşturan sağlıklı nesillerin emanetçisi, pandemi gibi bekleyen durumların koruyucu adresi olan aile hekimlikleri en temel hak olan insanca yaşam hakkına koruyucu, tanımlayıcı ve tedavi edici olarak katkı sağlamaktadır. Aile Sağlığı çalışanı ebe-hemşireleri yıllardır başarı ile yürüttükleri koruyucu sağlık hizmetleri, anne, bebek ve çoçuk Sağlığı alanında branşlaşmak istemektedirler. Ebe-hemşire aile sağlığı çalışanları her geçen gün hak kayıpları yaşamakta, özlük ve mali kayıpları diğer meslek ve meslektaşları arasındaki uçurumu hızla açmaktadır. Yıllardır ebe-hemşireler ile hizmet alanında ki insanımız arasında bir bağ oluşmuştur. Bu bağ büyük emekle, sabır ve sevgi ile yıllar içinde oluşmasına rağmen son yıllarda aile sağlığı çalışanı ebe-hemşireler maalesef istifalarını sunarak görevlerini farklı birimlerde icra etmek zorunda kalmışlardır. Bu şekilde devam etmesi halinde aile sağlığı çalışanı ebe-hemşireleri görevlendirme yolu ile hizmet sunumunda yer almak durumunda kalacaklardır. Sağlık çalışanları dinimizde de insanlığımızda olmayan insana yakışmacak davranışlara maruz kalmaktadır. Vefa ve minnet merhametin belleği değil midir ki şiddet kanıksanır bir durum almıştır bu coğrafyada. Sözlü şiddetin bile motivasyonumuzu bozması yeterli iken sağlık çalışanları bırakın günü her saat fiziksel şiddete uğramaktadır. Ve üzülerek gözlemlemekteyiz ki geleceğimizin ümidi gençler artık tıp fakültelerini, hemşirelik fakültelerini tercih etmekten imtina etmektedir. Sağlık çalışanı anne babaların evlatları ise gün olmaya ki medyadaki şiddet haberlerini endişe ile izlemesinler. Mesleğimizi bilimin ışığında, insani değerlerin pusulası ile insana yakışır şekilde icra etmek en büyük arzumuzdur.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum