İYTE- İZTÜ Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

EGEOLAY/İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü - İzmir Tınaztepe Üniversitesi çalıştayı İYTE ev sahipliğinde yapıldı.

İYTE- İZTÜ Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Editör: Ege Olay
15 Kasım 2021 - 20:07
İYTE Tümleşik Araştırma Merkezleri (TAM) binasında düzenlenen çalıştay sonunda; iki üniversite arasında ortak projelerin hayata geçirilmesine imkân tanıyacak iş birliği protokolü imzalandı.

Temel bilimlerde araştırma projeleri yürüten İYTE ile sağlık temalı bir üniversite olan İZTÜ arasında imzalanan protokol ile ortak projeler yürütülerek farklı disiplinlerin bir arada çalışması özellikle sağlık alanında inovatif ürünler için çıktı alınması amaçlanıyor.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran “Küresel ölçekteki büyük problemleri tek bir disiplinin çözmesi günümüz koşullarında artık mümkün değil. Dolayısıyla İzmir’in iki önemli üniversitesinin ve farklı alanlarda projeleri bulunan bilim insanlarının bir araya gelerek mevcut problemlere çözüm üretmek adına çalışmaya başlamasını ülkemiz için büyük bir adım olarak görüyorum. Çalıştayın, pandemi, kalıtsal hastalıklar, pahalı ve uzun süreçli tedavi gerektiren hastalıklar için verimli sonuçlar doğurmasını umuyor tüm katılımcılara ayrı ayrı emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

İZTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençerise “Klinik uygulamaların gelişmesi ancak temel bilimlerde yapılan çalışmalarla mümkün olmaktadır. Bu anlamda, yapacağımız iş birliklerinin değerli somut çıktıları olacağına inanıyor, ülkemizin tıp alanında yeni başarı hikâyelerine imza atmasına katkıda bulunacak bilim insanlarına şimdiden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Toplantıya İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, İZTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer’in yanı sıra her iki kurumun rektör yardımcıları ve akademisyenleri katıldı.

Akademisyenlerin çalıştıkları alanlarda brifing verdiği bilgilendirme toplantısı workshoplarla devam etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum