İYTE'de tüm bölümler devlet üniversiteleri arasında ilk 10'da

EGEOLAY/YKS 2021 tercih sonuçlarına göre İYTE’de tüm bölümler devlet üniversiteleri arasında ilk 10'da. İlk 10.000’e girip İYTE’yi tercih eden öğrenci sayısında bir önceki yıla oranla yüzde 73 artış gerçekleşti.

İYTE'de tüm bölümler devlet üniversiteleri arasında ilk 10'da
Editör: Ege Olay
03 Eylül 2021 - 12:53
Bilim, tasarım, teknoloji ekseninde oluşturulan eğitim modeliyle evrensel düzeyde bilgi üretmek amacıyla kurulan İYTE’de tüm kontenjanlar yüzde 100 oranında doldu.

Fen, Mimarlık ve Mühendislik Fakülteleri bulunan İYTE’de Enerji Sistemleri Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Fotonik Bölümleri devlet üniversiteleri arasında birinci sırada; Fizik, Biyomühendislik, Mimarlık, Kimya Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Şehir ve Bölge Planlama, Endüstriyel Tasarım ve Gıda Mühendisliği Bölümleri devlet üniversiteleri arasında ilk 5'te yer alma başarısı gösterdi.

Genç, dinamik ve üretken araştırmacıları, stratejik alanlarda yürüttüğü projeler, akademik bölüm ve merkezlerdeki gelişmiş laboratuvar olanakları ve İzmir ili Teknopark alanını da içeren kampüsüyle bölgede önemli bir teknoloji koridoru olma yolunda hızla ilerleyen İYTE’de tüm bölümler ise devlet üniversiteleri arasında ilk 10'da yer aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum