İYİ Parti Seçim Beyannamesini ve Milletvekili Adaylarını Tanıttı

EGEOLAY/İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik partisinin Seçim Beyannamesi ve 28. Dönem Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Seçim Beyannamesini ve Milletvekili Adaylarını Tanıttı
Editör: Ege Olay
16 Nisan 2023 - 17:19 - Güncelleme: 16 Nisan 2023 - 17:23
Çeşitli görsel şölenlerle açılışı yapılan toplantının sunumunu Dilara Gönder gerçekleştirdi.
Büyük bir coşkuyla konuşmasına başlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; ‘’Ergenekon’dan yola çıkan, Börteçine’nin bozkurtları! Anadolu’yu Türk’e yurt yapıp, çağ açan, Alparslan’ın mirasçıları! İstanbul’da çağ kapatıp, tarih yazan Fatih’in torunları! Samsun’da ezberleri bozan, yedi düvele baş kaldıran, Mustafa Kemal’in çocukları! Türkiye’nin iyi ve cesur evlatları! Seçim Beyannamemizin ve 28. Dönem Milletvekili Adaylarımızın Tanıtım Toplantısına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz!’’ diyerek başladı.

‘’BİZLERİ BİR ARAYA GETİREN CUMHURİYETE ŞÜKÜRLER OLSUN!’’
Tarihe damga vuran Türk büyüklerini, Türk İslam alimlerini, büyük Türk şair ve düşünürlerini, ittihatta terakki edenleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını selamlayarak konuşmasına devam eden Akşener; ‘’Yıkık bir ülkeyi, uçurumun kenarından, çekip çıkaranlara; Havza’da, Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta, millî direnişin ateşini yakanlara; bir çift mavi gözün peşinden, istiklale koşanlara, selam olsun! Tüm zorluklara, tüm imkânsızlıklara ve tüm acılara rağmen; bu cennet vatanda, bu güneşin altında, bizleri bir araya getiren; o büyük destana, o kutlu tarihe, o şanlı Cumhuriyete, şükürler olsun!’’ dedi.
‘’BUGÜN TÜRKİYE’DE; CİDDİYETSİZ, BECERİKSİZ VE YÜZSÜZ BİR İKTİDAR VAR!’’
Bugün Türkiye’de geçmişi unutturmak isteyenlerin olduğunu, Türk milletini 20 yıllık bir kısır döngünün içerisine sıkıştırmak isteyenlerin olduğunu ifade eden Akşener, ‘’Ne yazık ki, bugün Türkiye’de; kerim devlet anlayışımızı, yok edenler var! Kadim geleneklerimizi, örfümüzü, töremizi, çiğneyenler var! Cumhuriyet değerlerimizi, yok sayanlar var! Ne yazık ki, bugün Türkiye’de; tarihin yüz karası, vicdanı kin karası, ahlakı da günah karası olan; ciddiyetsiz, beceriksiz ve yüzsüz bir iktidar var.’’ diyerek bunun karşılığında; hakkı savunan, hakikati söyleyen, milletin sesi olan iyilerin olduğunu ifade etti.
‘’BEŞTEPE MUHTARI, BURAYA ÇOK İYİ BAK!’’
Beş maaşlı danışmanlara, rant şebekelerine seslenerek konuşmasına devam eden Akşener; Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da şu sözlerle seslendi:’Ve sen! Baktığı dev aynasını, milletin gönül penceresi zanneden Beştepe Muhtarı! Asıl sen, buraya çok iyi bak! Çünkü, bu aziz milletin gönlünde artık, bak iyiler var!’’

‘’BİZ BU YOLA ÇIKARKEN MİLLETİMİZE BİR SÖZ VERDİK’’
Devletin böyle bir yönetimi hak etmediği için, milleti her şeyden çok sevdikleri için, Türkiye’nin bu yükü daha fazla kaldıramayacağını bildikleri için, iki kutbun arasına sıkışanlara üçüncü bir yolun mümkün olduğunu gösterebilmek için İYİ Parti olarak orada olduklarını ifade eden Akşener, salonu dolduran vatandaşlara seslenerek; ‘’Biz, bu yola çıkarken, milletimize bir söz verdik. Sesi çıkmayanların, sesi olacağımıza, Fakirin, fukaranın ezilmesine, engel olacağımıza, söz verdik. Çaresizlerin, yanında duracağımıza; çocuğunu doyuramayan anaların, evini geçindiremeyen babaların, derdine derman olacağımıza, söz verdik. Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytanlardan olmayacağımıza; milletimizin hakkını, rant peşinde koşan yandaşlara yedirmeyeceğimize söz verdik. Verilen sözleri, unutturmayacağımıza; emeklinin, öğretmenin, polisin, sağlık çalışanlarının, hakkını arayacağımıza söz verdik. Ahlakı, kadın bedeni üzerinden tanımlamaya kalkan kirli zihniyete, son vereceğimize; her geçen gün artan, tacize, tecavüze, şiddete, cinayetlere karşı kadınları yaşatacağımıza söz verdik.’’ diyerek verdikleri sözün arkasında olduklarını ifade etti.

‘’20 YILLIK YIKIMIN SONUCUNDA İNSANLARIMIZ ARTIK YAŞAYAMIYOR!’’
Günümüzde Ak Parti iktidarının; ‘’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’’ ilkesinden uzaklaştığını söyleyen Akşener; ‘’Bugün ülkemizi yönetenler; adaleti, zulümle sarsıyorlar! Bilgiyi, cehalete kurban ediyorlar! Huzuru, nifakla kaçırıyorlar! Özgürlükleri, baskıyla boğuyorlar! İnsanlarımızı değil, kendilerini düşünüyorlar! İnsanlarımızı değil, rantlarını koruyorlar! İnsanlarımızı değil, yandaşlarını yaşatıyorlar! Evet, ne yazık ki bugün; Ak Parti iktidarın neden olduğu, 20 yıllık yıkımın sonucunda; insanlarımız artık yaşayamıyor!’’ diyerek kadınların, gençlerin, çocukların, yaş almışların yaşayamadığını ifade ederek;’Bu beceriksiz iktidar yüzünden; artık milletimiz sadece; “yaşıyor-muş” gibi, gün geçiriyor. Aslında; günü kurtarma telaşı içerisinde geçen, bir kısır döngüde, her gün can çekişiyor. Ama, “yaşıyor-muş” gibi, gün geçiriyor. İçini boğan dertlerden, nefes bile alamıyor. Ama, “yaşıyor-muş” gibi, gün geçiriyor. Tek bir gün, tek bir hafta, tek bir ay bile, huzur bulamıyor. Ama, “yaşıyor-muş” gibi, gün geçiriyor. Mesleğini yapıp; emeğinin hakkıyla, onuruyla, itibarıyla yaşayamıyor. Tercihlerini, özgürce yaşayamıyor. Hayatını dilediği gibi yaşayamıyor.’’ dedi.
                                                
‘’NE SELLERDE, NE DEPREMLERDE, NE MADEN FACİALARINDA İNSANLARIMIZI YAŞATAMADILAR.’’
6 Şubat Depremlerinde iktidarın büyük bir afetin asrın felaketine dönüşmesini izlediğini söyleyen Akşener; ‘’Büyük bir afetin, asrın felaketine dönüşmesini izlediler. Adıyaman’da, Hatay’da, Kahramanmaraş’ta, Adana’da, Diyarbakır’da, Gaziantep’te, Osmaniye’de, Şanlıurfa’da, Kilis’te, Malatya’da, insanlarımızı yaşatamadılar. Mesela; Recep Bey çıktı; ‘Kader planı’ dedi. ‘Ölüm bu işin fıtratında var.’ dedi. Hatta daha dün, Hatay’da, daha da ileri gittiler. ‘Bu depremde rahmet var’ diyecek kadar, ölçüyü kaçırdılar. Sonuç ne oldu? Ne sellerde, ne depremlerde, ne maden facialarında insanlarımızı yaşatamadılar.’’ dedi.

‘’KADINI YAŞATAMADILAR’’
Ak Parti iktidarının kadına karşı bakış açısını vurgulayan Akşener, öldürülen, şiddet gören kadınları hatırlatarak; ‘’Ya davulcuya, ya zurnacıya…” dediler. ‘Kadın, evininin süsüdür.’ dediler. ‘O saatte orada, ne işi varmış?’ diye suçladılar. Sonuç ne oldu? Ceren’leri, Özgecan’ı, Şule’yi, Pınar’ı, Emine’yi, Raziye’yi, Dilara’yı ve daha nice kadını yaşatamadılar!’’ dedi.

‘’DİLEK ÖZÇELİK’İ YAŞATAMADILAR’’
2013 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayrak’tan tedavisi için yardım isteyen ve ‘’Çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda’’ sözleriyle hafızalara kazınan Dilek Özçelik’i hatırlatan Akşener; ‘’Vicdanların sesini, hiç duymadılar. Çaresizliği, hiç tatmadılar. Ranttan, sefadan, lüksten asla vazgeçmediler. Sonuç ne oldu? Cebine, 50 lira sıkıştırmaya çalıştıkları; Dilek Özçelik’i, yaşatamadılar!’’ dedi.

‘’ENES KARA’YI YAŞATAMADILAR’’
Geçtiğimiz yıl bir cemaat evinde intihar ederek hayatını kaybeden Enes Kara’yı hatırlatan Akşener; Umutsuzluğa hapsettiler. Sesini duymadılar. Yardımına koşmadılar. Sonuç ne oldu? Sözüm ona, özel yurtların insafına bıraktıkları; Enes Kara’yı, yaşatamadılar!’’ dedi.

‘’FEDAİ ÖĞRETMENİMİZİ YAŞATAMADILAR’’
Atanamadığı için hayatını kaybeden öğretmenleri hatırlatan Akşener; ‘’Mülakat dediler, torpil düzenini sürdürdüler. Binlerce genç öğretmenimizi, öğrencilerinden alıkoydular. Mesleklerin, en asili olan, öğretmenliğin itibarını, iki paralık ettiler. Sonuç ne oldu? ‘En son neyinizi kaybettiniz?’ sorusuna; ‘hayallerimi’ diye cevap veren Fedai öğretmenimizi yaşatamadılar!’’

‘’SİNAN ATEŞ’İ YAŞATMADILAR’’
Son olarak bu yılın başında bir suikast sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş’i hatırlatan Akşener; ‘’Başkentin göbeğindeki, alçak bir suikasti, görmezden geldiler. Katilleri, azmettiricileri, alçaklığa ortak olanları, bilmezden geldiler. Yargı süreçlerine, müdahale ettiler. Gencecik bir akademisyenin kanını, yerde bıraktılar. Yani Sinan Ateş’i de yaşatmadılar!’’ dedi.

‘’TÜRKİYE’DE YAŞAMANIN BU KADAR ZOR OLMASINI REDDEDİYORUZ!’’
Böyle bir düzeni reddettiklerini ifade ederek sözlerine devam eden Akşener, ’Adaletsizliğin, hüküm sürdüğü, bu eğri düzene, ‘dur’ demek için; insanlarımızı yaşatamayan bu umursamazlığa, son vermek için; huzur için, mutluluk için, hak ettiğimiz gibi, yaşamak için bugün, burada, hep beraber çok önemli bir adım atıyoruz. ‘Önce millet, önce memleket’ diyerek; her inançtan, her fikirden, her hayat tarzından insanlarımıza hak ettiği hürmeti, gösteren bir bakış açısıyla 14 Mayıs’tan itibaren, milletimize; Cumhuriyetimizin, ikinci asrında; yaşatan bir Türkiye’yi ve yeni bir toplumsal sözleşmeyi vadediyoruz.’’ dedi.

‘’BEYANNAMEMİZİ KİŞİYE ÖZEL OLARAK HAZIRLADIK’’
Toplumsal Sözleşmelerinin somut adımlarını, çözümlerini ve planlarını anlattıkları 3 bin maddelik Seçim Beyannamelerinin, bugüne kadar hazırlanan tüm beyannamelerden farklı olduğunun altını çizen Akşener; ‘’Üstelik bu beyannamenin diğer beyannamelerden çok temel bir farkı var: Biz beyannamemizi, kişiye özel olarak hazırladık. Yani, İYİ Parti olarak, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Ve İYİ Parti iktidarında, hayata geçireceğimiz taahhütlerimizi her bir vatandaşımızın bireysel şartları, ihtiyaçları ve sorunları çerçevesinde, özel olarak derledik. Milletimize, memleketimize, hayırlı uğurlu olsun!’’ dedi.

‘RECEP BEY VE ARKADAŞLARINA DA ADİL DAVRANACAĞIMIZA, SÖZ VERİYORUZ’’
Toplumsal Sözleşmenin ilk maddesinin adalet olduğunu vurgulayan Akşener, Ak Parti iktidarının 21 yıl boyunca adalet anlayışını kendilerine göre yorumlayıp uyguladığı evrensellikten uzak bir kavrama dönüştüğünü ifade ederek; ‘’Adaletin; dönüp dolaşıp, bir gün, en çok, kendilerine lazım olacağını unutuyorlar! Ama biz, İYİ Parti olarak, buradan söz veriyoruz: 14 Mayıs’tan sonra milletimizin, sandıkta uğurlayacağı, Recep Bey ve arkadaşlarına da adil davranacağımıza, söz veriyoruz. Bu memleketin, milyonlarca mazlumu gibi onlar için de, adaleti sağlayacağımıza söz veriyoruz. Ve buna, çok ihtiyaçları olacağını da gayet iyi biliyoruz.’’ dedi.
‘’BİZDE; CUMHURİYETİMİZDEN MİRAS ALDIĞIMIZ MANGAL GİBİ BİR YÜREK VAR!’’
‘’Adil olmak, adil davranmak, adil kararlar alıp, adaletle yönetmek, yürek ister!’’ diyerek konuşmasına devam eden Akşener; ‘’Bakıp beslediği, bu kadar çok suç ortağı olan, bir iktidar için; hukukun üstünlüğünü, tesis edip yargı bağımsızlığını, güçlendirmek ise sadece yürek değil, aynı zamanda, çelikten bir irade ister! İşte bu yüzden biz, Recep Bey’i ve arkadaşlarını elbette anlıyoruz. Çünkü onlarda, ne öyle bir yüreğin, ne öyle bir iradenin olmadığını gayet iyi biliyoruz. Ama hiç merak etmeyin. Bizde; Cumhuriyetimizden miras aldığımız, mangal gibi bir yürek var! Bizde; şanlı tarihimizden gördüğümüz, sarsılmaz bir irade var! Bizde; Atamızdan öğrendiğimiz, koskoca bir vizyon var! Bizde; milletimizin teveccühünden aldığımız, devasa bir cesaret var!’’ dedi.

’ADİL TÜRKİYE TARİH YAZACAK’’
14 Mayıs’tan sonra seçimi kazandıklarında Toplumsal sözleşmenin ilk sözü olan adaletin, tüm Türkiye’nin temeli olacağını ifade eden Akşener; ‘’14 Mayıs’tan sonra; Ak Parti iktidarının, süs olarak gördüğü adalet; Toplumsal Sözleşmemizin ilk sözü, inşa edeceğimiz Türkiye’nin de, temeli olacak! Artık yoksulluk, yönetilmeyecek. Yoksulluk bitirilecek! Türkiye; karnı aç, mutsuz çocukların ülkesi değil; 21’inci yüzyılın imkânlarıyla Cumhuriyetimizin sunduğu, tüm fırsat eşitliklerine kavuşan; huzurlu, mutlu ve umut dolu çocukların ülkesi olacak! Ve emin olun; İYİ Parti iktidarında Adil Türkiye, Tarih Yazacak!’’ dedi.

‘’ŞU MAĞDUR OLMAYI ÖĞRETİN BANA DA’’
21 yıllık Ak Parti iktidarının ne yaşanırsa yaşansın mağdur olmalarının altını çizen Akşener, partililerine seslenerek; ‘’Kurşun bize atılıyor; mağdur olan, yine onlar oluyor. Güler misin, ağlar mısın? Yahu arkadaşlar ben bir kadınım kadın. Sizden de bana geçti. Bir türlü mağdur olamadınız hayatınız boyunca. Dolayısıyla ben de sizden gördüm. Ben de mağdur olamıyorum. Ya bir kerecik de biz mağdur olalım. Küfredilen bizleriz, küfredilen benim, iftiraya uğrayan benim. Namusuna şerefine laf edilen benim, ya bir kere ağlayamadım be. Yani sizin yüzünüzden bir kere mağdur olamadım. Kereste gibi adamlar mağdur diye geziyor. Şu mağdur olmayı öğretin bana da.’’ diye konuştu.


Ak Parti iktidarının “yönetemiyoruz” demek yerine mağduriyet yaratarak ciddiyetsiz bir yönetim anlayışı benimsediğini vurgulayan Akşener; “Türkiye böyle bir ciddiyetsizliği, böyle bir utanmazlığı, böyle bir saygısızlığı, hak etmiyor.” diyerek İYİ Parti olarak Türk milletine verdikleri sözlerle konuşmasına devam etti.

‘’HER BİR VATANDAŞIMIZIN NÜFUS CÜZDANINA SAYGI DUYAN BİR TÜRKİYE, TARİH YAZACAK!”
14 Mayıs’tan sonra Türkiye’yi büyük bir bayram sofrasında buluşturacaklarının altını çizen Akşener; “14 Mayıs’tan sonra Ak Parti’nin ayaklar altına aldığı saygı kavramı, toplumsal sözleşmemizin ikinci sözü; Türkiye’yi o bayram sofrasında buluşturan harç olacak! Gençler ve kadınlar başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın; eğlenme, rahat bir nefes alma, dilediğince gülme, mutlu bir yaşam sürme hakkı güvence altında olacak! İYİ Parti iktidarında; kadın haklarına, çocuk haklarına, doğmamış çocukların haklarına, hayvan haklarına, çevre haklarına, siyasi ve yaşam tarzı tercihlerine ezcümle; her bir vatandaşımızın nüfus cüzdanına saygı duyan bir Türkiye, Tarih Yazacak!” dedi.

‘’NİTELİKLİ TÜRKİYE TARİH YAZACAK!’’

Akşener, Toplumsal Sözleşme olarak ifade ettiği İYİ Parti 2023 Seçim Beyannamesi’nin üçüncü sözünün “nitelik” olduğunu; ‘’Ak Parti’nin görmezden geldiği ‘nitelik’ kavramı; toplumsal sözleşmemizin üçüncü sözü, Türkiye’nin de itici gücü olacak! “Atatürk’ümüzün; ‘Yüksel Türk, senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur!’ sözü yine ve yeniden gerçek olacak! Ve İYİ Parti iktidarında dünyanın her yerinde çalışabilecek mesleğini dünya kalitesinde yapabilecek insanlar yetiştiren nitelikli Türkiye, Tarih Yazacak!” sözleriyle açıkladı.

‘’21 YIL BOYUNCA BECEREMEDİLER, TÜRKİYE’Yİ ŞİMDİ Mİ YÜKSELTECEKLER?’’
Ak Parti iktidarının “Güçlü Türkiye” sözlerini, vaatlerini, hedeflerini hatırlatan Akşener salondaki kalabalığa; “Şimdi bu arkadaşlar 21 yıl boyunca yapamadıklarını, bu sene mi yapacaklar? 21 yıldır beceremediklerini, bundan sonra mı becerecekler? 21 yıldır tutamadıkları sözleri, bu seçimden sonra mı tutacaklar? 21 yıldır dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine sokamadıkları Türkiye’yi, hatta aksine geriye düşürdükleri Türkiye’yi şimdi mi yükseltecekler?” sorularını yöneltti ve “Yapamazlar, beceremezler. Çünkü niyetleri farklı! Çünkü çıkarları farklı! Çünkü öncelikleri farklı!” sözleriyle konuşmasına devam etti.

Akşener konuşmasında; İYİ Parti olarak Türkiye’yi güçlendireceklerini, hak ettiği gibi dünyada sözü geçen büyük bir ekonomik güç hâline getireceklerini, Türkiye’nin gerçek potansiyelini açığa çıkaracaklarını, altyapı ve teknolojiye yatırım yaparak ekonomik büyüme ve istihdamı destekleyeceklerini de açıkladı.


TÜM KURUMSALLIĞIYLA TÜRK HARİCİYE’Sİ GERİ GELECEK!
Sözlerine dış politikada atılacak adımlarla devam eden Akşener; ‘’Türkiye'nin uluslararası nüfuzunu artırmak ve dünyadaki komşularımız ve ortaklarımızla ilişkilerimizi geliştirmek için etkin ve etkili bir dış politika izleyeceğiz. Bizde şahsım diplomasisi olmayacak; anlı, şanlı Türk diplomasisi olacak! Dış politikada; ‘Arkadaşım Macron, dostum Trump, kankam Putin…’ dönemi bitecek, tüm kurumsallığıyla Türk Hariciye’si geri gelecek!” ifadelerini kullandı.

‘’KRİZLERİN NORMALLEŞTİĞİ BİR ORTAMDA TÜRKİYE GÜÇLENEMEZ!’’
Avrupa’nın en genç ülkesi olduğumuzu vurgulayan Akşener; “Dünyanın en bereketli topraklarında yaşıyoruz. Avrupa’nın en büyük tarım alanlarına sahibiz. Avrupa’nın en büyük turizm potansiyeline sahibiz. Dünya ticaret yollarının tam merkezindeyiz. Avrupa’nın en genç ülkesiyiz. Ama bu zenginliği doyasıya yaşamamız gerekirken biz maalesef işsizliği konuşuyoruz. Kapanan dükkânları, küçülen ekonomiyi konuşuyoruz. Borç batağına düşmüş emeklileri, açlıkla sınanan asgari ücretlileri konuşuyoruz. Yurtdışına kaçma hayali kuran gençlerimizi, öldürülen kadınları konuşuyoruz. Krizlerin normalleştiği, istikrarın da mumla arandığı bir ortamda, Türkiye güçlenemez.” sözleriyle İYİ Parti iktidarında güçlü bir Türkiye için öncelikle kendi kendine yeten bir Türkiye’yi inşa edeceklerini de açıkladı.

‘’RECEP BEY İÇİN İMKÂNSIZ OLABİLİR AMA İYİ PARTİ İÇİN ÇOK KOLAY’’
Konuşmasına; “Bunları gerçekleştirmek Recep Bey için imkânsız olabilir ama İYİ Parti için çok kolay. Çünkü onların hayallerinin bittiği yerde İYİ Parti’nin gerçekleri başlar. Onların vizyonunun bittiği yerde İYİ Parti’nin çözümleri, projeleri başlar. Onların vakitlerinin dolduğu yerde, İYİ Parti’nin devri iktidarı başlar!” sözleriyle devam eden Akşener, ‘’Ak Parti’nin ülkemizden çaldığı güç’’ olarak ifade ettiği güç kavramının toplumsal sözleşmelerinin dördüncü sözü olarak Türkiye’nin mutlak geleceği olacağını ifade etti.

‘’GÜÇLÜ MÜ GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE TARİH YAZACAK!’’
İYİ Parti’nin yolunun kalkınma yolu olacağından bahseden Akşener, o yolun sonunun dürüstlüğe, liyakate, hukuka, adalete ve demokrasiye çıkacağını vurguladı.

Sözlerine “Bu yolun sonunda; Avrupa’nın göçmen hendeği olmayan, tefeci lobileri tarafından yağmalanmayan itibarlı bir Türkiye olacak. Ekonomik coğrafyasını, değerlendirerek, dünyaya ilham olan istikrarsızlığın merkezi değil istikrarın sembolü olan pırıl pırıl bir Türkiye olacak. Ve hiç şüpheniz olmasın İYİ Parti iktidarında potansiyelini gerçekleştirip yepyeni bir başarı hikayesi yazan güçlü mü güçlü bir Türkiye, Tarih Yazacak!” diyerek devam etti.

‘’BİZİM YOLUMUZ TÜRKİYE’NİN KURTULUŞ YOLUDUR!’’
Akşener; ‘’Bizim yolumuz, hak yoludur. Bizim yolumuz, hakikat yoludur. Bizim yolumuz, millet yoludur. Bizim yolumuz, Türkiye’nin kurtuluş yoludur! Ve Cumhuriyetimizin kurtuluşu, Türkiye’nin yeniden yükselişi; Bilge Kağan’ın, Sultan Alparslan’ın, Fatih Sultan Mehmet’in, Hoca Ahmet Yesevi’nin ve Atatürk’ümüzün manevi izinden giden iyilerin yani sizlerin eseri olacaktır!” sözleriyle salonu dolduran kalabalığa seslendi.

‘’BİZLERİ DÜN YOLUMUZDAN DÖNDÜREBİLDİLER Mİ? BUGÜN DE DÖNDÜREMEYECEKLER!’’
Daha önce yaşadıkları tehditlere, saldırılara ve engellemelere atıf yapan Akşener; “İyileri dün yıldırabildiler mi? Bugün de yıldıramayacaklar! Cesurları dün korkutabildiler mi? Bugün de korkutamayacaklar! Bizleri dün yolumuzdan döndürebildiler mi? Bugün de döndüremeyecekler!” ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.

‘’CUMHURİYET’İMİZİN İKİNCİ ASRINA GÜNEŞ GİBİ DOĞMAYA HAZIR MISINIZ?’’
Konuşmasının sonunda partililerine seslenerek hain tuzakları, kirli oyunları, alçak pusuları bozacaklarını; Türkiye için temiz bir sayfa açacaklarını ve millet iradesi meclise taşıyarak o iradeyi hakkıyla temsil edeceklerini vurguladı.
Akşener konuşmasını; “Cumhuriyet’imizin ikinci asrına güneş gibi doğmaya hazır mısınız? 15 Mayıs’ta iktidar olmaya hazır mısınız? Devri iktidarımızda Türkiye tarih yazacak! Hazır mısınız?” sözlerinin ardından “Yolumuz, bahtımız açık olsun! Yüce Allah bizleri milletimize karşı utandırmasın.” ifadeleriyle tamamladı.

Akşener’in bu coşkulu konuşmasının ardından gözyaşlarını tutamayan sunucu Dilara Gönder; ‘’Bunlar umut gözyaşları artık…’’ diyerek Akşener ile sarıldı.

İYİ PARTİ KALKINMA POLİTİKALARI BAŞKANI ÜMİT ÖZLALE:
’BİR BÜTÜN OLARAK VADETTİĞİMİZ TOPLUMSAL SÖZLEŞMEMİZİ VE SEÇİM BEYANNAMEMİZİ, HER BİR VATANDAŞIMIZLA İMZALAMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ.’’
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in konuşmasının ardından Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, İYİ Parti’nin kişiye özel hazırladığı Seçim Beyannamesi’nin detaylarını anlattı.
Türkiye’nin 81 ilini gezerek vatandaşların talepleri doğrultusunda bu kişiye özel Seçim Beyannamelerini oluşturduklarını ifade eden Özlale, kimlik kartını çıkararak; ‘’Yıllar önce Genel Başkanımızın söylediği gibi bu kimlik kartını taşıyan herkes eşit, herkes farklı. İşte bugün halkımıza bir bütün olarak vadettiğimiz Toplumsal Sözleşmemizi ve Seçim Beyannamemizi aynı zamanda tek tek her bir vatandaşımızla imzalamamız gerektiğine inanıyoruz.’’ dedi.
 İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, yapay zekâ teknolojisini kullanarak hazırladıkları kişiye özel Seçim Beyannamesi için oluşturdukları web sitesine https://turkiyetarihyazacak.com/home adresi üzerinden erişilebileceğini söyledi.
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, salonda bulunan partililerle birlikte interaktif bir şekilde kişiye özel Seçim Beyannamelerini tanıttı.
Özlale, portal üzerinden Hatay’ı seçerek İYİ Parti’ye yeni katılan ve Hatay’da önemli çalışmalarda bulunan Gökhan Zan ve eşi Müge Zan üzerinden kişiye özel seçim beyannamesini anlattı.
Müge Zan ile kişiye özel seçim beyannamesini tanıtmaya devam eden Özlale; Müge Zan’a; şu sözlerle seslendi:
’Genç olduğunuz için altta Gençlik Beyannamemizi indirebiliyorsunuz. Hatay Kalkınma Raporu’nu indirebiliyorsunuz ve ondan sonra giriyorsunuz diyorsunuz ki; ‘İYİ Parti Müge Uzun Zan’a özel seçim beyannamesi açıklamış ilk defa.’’
Konuşması esnasında İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel’e seslenen Özlale, Ünzile Yüksel üzerinden kişiye özel seçim beyannamesini oluştururken; Yüksel’in Kadın Politikaları Başkanı olmasının, temel hak ve özgürlükleri savunmasının altını çizerek; ‘’Hemen sorayım, İstanbul Sözleşmesi Yaşatır mı?’’ diyerek salona seslendi.
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Özlale, kişiye özel seçim beyannamesi içerisinde bulunan hayvan hakları içeriğini; Gençlik Politikaları tarafından hayvan haklarını korumak ve savunmak için oluşturdukları İYİ Pati platformunu özelinde tanıttı.
İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, İYİ Parti Millî Güvenlik Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın ve İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Kâmil Erozan üzerinden; göç, dış politika, millî güvenlik ilgi alanları özelinde kişiye özel seçim beyannamelerini oluşturdu.

‘’SİYASİ PARTİLER TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUM’’
Salonda bulunan partililer üzerinden kişiye özel seçim beyannamelerini oluşturmasının ardından Özlale, konuşmasına şu sözlerle devam etti:
’Siyasi partiler tarihinde bir ilki başarmanın haklı gururunu yaşıyorum ve İYİ Parti’nin çalışkan insanlarıyla başarmanın haklı gururunu yaşıyorum. Bizler birazdan buradan 81 ile dağılacağız. İYİ’ler Hareketi’ni kendi illerimizde temsil edeceğiz. Ben memleketim İzmir’e gidiyorum. Samimiyetle söyleyeyim; iyi ki bu harekete katılmışım, iyi ki sizleri tanımışım. İyi ki varsınız. İyi ki iktidara yürüdüğümüz bu yolda sizlerle beraber omuz omuza dayanışma içinde çalışacağım.’’

Ümit Özlale’nin konuşmasının ardından 28. Dönem İYİ Parti Milletvekili Adayları tanıtıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum