İstanbullu İzmir'i Seviyor

EGEOLAY/Armut’un kendi markaları Armut.com ve RahatTasin.com’un verileriyle 6 ayda bir düzenli olarak yayınladığı Türkiye Taşınma Dosyası açıklandı. Ocak - Haziran 2019 dönemine ait taşınma taleplerine dair verilere göre Türkiye’de taşınma talepleri bir önceki döneme göre %7 arttı. İzmir’e en çok taşınma talebi ise %41 oranla İstanbul’dan geliyor.

İstanbullu İzmir'i Seviyor
Editör: Ege Olay
29 Temmuz 2019 - 11:41 - Güncelleme: 29 Temmuz 2019 - 11:46
Armut’un 6 ayda bir düzenli olarak yayınladığı, iki markası Armut.com ve RahatTasin.com üzerinden aldığı taşınma taleplerine dair verileri içeren Türkiye Taşınma Dosyası’na göre İzmir’e en çok göç % 41 oranla İstanbul’dan yapılıyor. % 13 oranla Ankaralıların da ikinci sırada ilgi gösterdiği İzmir’de taşınma fiyatları ise 3 büyük şehirdeki en yüksek ortalamaya sahip.



Ege kıyılarının yeni gözdesi Urla ve Dikili



Son yıllarda sadece yaz aylarında değil, yıl boyunca göç alan sahil lokasyonlarına Urla ve Dikili de eklendi. İzmir’in sahil kesiminde Urla ve Dikili’nin yanı sıra Çeşme, Seferihisar’da da taşınma hareketliliği artarken, Foça’da ise düşüş gözlemleniyor.



Türkiye Taşınma Dosyası verilerine göre İzmir’de bu dönemde de Seferihisar en çok net taşınmanın olduğu ilçe olurken, taşınma hareketliliğinin en çok olduğu ilçe yine Karşıyaka olarak göze çarpıyor.



Taşıma ücretleri düşüşte



Taşınma oranlarındaki artışa rağmen, şehir içindeki taşıma ücretlerinde %5’lik bir düşüş yaşandığı görülüyor. En düşük fiyat teklifleri Ekim, Ocak ve Kasım aylarında veriliyor. Armut ve Rahat Taşın’ın verilerine göre İzmir’de taşınma fiyatları ise 3 büyük şehirdeki en yüksek ortalamaya sahip.



Rahat Taşın, anında fiyat hesaplayan algoritması, online rezervasyon kolaylığı ve kredi kartıyla ödeme imkanıyla nakliye sektöründe daha önce görülmemiş, yeni nesil bir deneyim sunarken kurulduğu günden beri her ay ortalama yüzde 22 oranında büyümeye devam ediyor. Evden eve nakliye firması bulmanın oldukça zorlaştığı yaz aylarında haftanın 7 günü kesintisiz hizmet vermeye devam eden Rahat Taşın, ertesi güne rezervasyon olanağıyla yeni ev sahiplerine kolaylık sunuyor.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum