Reklam

İş dünyasının liderleri UN Global Compact'in New York'ta düzenlediği etkinlikte bir araya geldi

EGEOLAY/UN Global Compact, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında düzenlenen Uniting Business Live'a ev sahipliği yaptı. Hükümet, sivil toplum, akademi ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getiren etkinliğin Özel Sektör Forumu’na Global Compact Türkiye’den Koç Holding, Sabancı Holding ve Turkcell temsilcileri katılım sağladı.

İş dünyasının liderleri UN Global Compact'in New York'ta düzenlediği etkinlikte bir araya geldi
Editör: Ege Olay
22 Eylül 2022 - 11:39

77. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu düzenlendi. Dünyanın en büyük çok paydaşlı sürdürebilirlik platformu olan UN Global Compact, BM Genel Kurulu kapsamında Uniting Business Live etkinliğine ev sahipliği yaptı. Özel Sektör Forumu, Küresel Etki Forumu ve SKA İş Forumu başlıklarıyla hibrid olarak gerçekleşen etkinliklerde şirketler, iş modellerini ve ekonomiyi daha adil ve kapsayıcı hale dönüştürmek için iyi uygulamalarını paylaştı. 

2022 BM Özel Sektör Forumu'nda küresel liderler, kriz zamanlarında barışı inşa etmek için yenilenebilir enerji geçişinin nasıl hızlandırılacağını ve finanse edileceğini ele aldı. Foruma Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Holding Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Ebru Tüzecan, Turkcell CEO’su Murat Erkan ve Sabancı Holding İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Hakan Timur ve Global Compact Türkiye Genel Sekreteri Melda Çele katıldı. 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, ILO Genel Müdürü Guy Ryder, UNDP Yardımcı Yöneticisi Rao Monari gibi BM liderlerinin de yer aldığı etkinlikte UN Global Compact CEO’su Sanda Ojiambo “Bu zorlu zamanlar, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için kamu-özel sektör ortaklıklarımızı yenilemek ve gıda, su, enerji, finans ve eğitim alanlarında kritik çözümlere yönelik yatırımları desteklemek için bir fırsat sunuyor. Hükümetler ve şirketler, kimseyi geride bırakmamak için bu acil sorunların üstesinden gelmek üzere birlikte çalışmalıdır” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum