İş dünyası Başkurdistan'da buluşuyor

EGEOLAY/Dünyanın önde gelen 500 büyük firmasının temsilcilerinin katılacağı Zauralye 2019 Ekonomi Fuarı’nda Türkiye’ye özel önem veriliyor.

İş dünyası Başkurdistan'da buluşuyor
Editör: Ege Olay
18 Haziran 2019 - 10:47
Rusya Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti’nde 20-22 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek Ekonomi Fuarı (Zauralye 2019)’na başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden 500’e yakın iş insanı katılacak. Başkurdistan Cumhuriyeti’nin Sibay kentinde üç gün boyunca dünyanın önemli ekonomik aktörlerinin buluşacak.

Rusya hükümetinin en büyük ticaret ve strateji kuruluşlarının, ticaret ve sanayi odalarının, Rusya’nın önde gelen sivil toplum kuruluşu ve iş örgütlerinin katılımıyla Başkurdistan Cumhuriyeti Başkanı Rustem Hamitov’un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Zauralye 2019 Ekonomi Fuarı’nın açılışını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yapacak.

Tarım, Sanayi ve turizm alanında Türkiye’nin işbirliği içinde olduğu Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti’ndeki fuara çok sayıda Türk iş insanı, siyasi partilerin temsilcileri, belediye başkanları ve turizmciler de katılacak.

İŞBİRLİĞİ ARTACAK

Türkiye ile işbirliğine özel önem verdiklerini belirten Tüm Rusya Halkları Rusya İş ve Organizasyon Komitesi Eş Başkanı Andrey Nazarov, “Başkurdistan Cumhuriyeti ve Türkiye ekonomik anlamda zaten işbirliği içinde. Tarım gibi alanlarda aktif olarak işbirliği yapıyoruz, petrokimya endüstrisi, inşaat endüstrisi, turizm alanında işbirliğimiz devam ediyor. Bölgelerarası işbirliğine özel önem veriyoruz. Ayrıca, 2019 yılı kültür ve turizm yılı olarak ilan edildi. Rusya ve Türkiye arasındaki kültürel bağların ve turizmin daha da artması için özel çaba sarf edeceğiz” diye konuştu.

İKİLİ ANLAŞMALAR YAPILACAK

Fuarla ilgili açıklama yapan Rusya Kırım İş ve Dostluk Vakfı Başkanı Yazdan Kaya da Ruslar’ın ve Başkurdistan halkının bu fuarı çok önemsediğini belirterek,  fuar katılımcıları açısından ikinci büyük delegasyonun Türkiye’den geleceğini söyledi. Fuar süresince gerçekleştirilecek forumda iş insanlarının, siyasetçilerin ve yerel yöneticilerin iş dünyasında yaratıcılık, pazarlama, turizm ve sosyal medya konularında sunum yapacağını dile getirdi. Kaya, “Türkiye’den kalabalık bir heyetle gideceğimiz Fuar’da çeşitli alanlarda ikili anlaşmalar gerçekleştirilmesi için özel girişimde bulunacağız” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum