İrfan Önal, "Kreş sayımızı artıracağız"

EGEOLAY/Kahvehane sohbetlerinde, cadde cadde gezerek vatandaşla ve esnafla buluşan CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, halk tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. CHP’li İrfan Önal, “Kreş sayımızı artıracağız ama kadını toplumsallaşması ile ilgili en büyük çalışma buradan geçiyor. Dezavantajlı mahallelerimizde kadınlarımızın bizden bu beklenti var” dedi.

İrfan Önal, "Kreş sayımızı artıracağız"
Editör: Ege Olay
23 Mart 2024 - 12:49
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, seçim çalışmalarına son hızıyla devam ediyor. Kentin pazarlarını, esnaflarını ve kahvehane ziyaret ederek projelerini anlatan CHP’li İrfan Önal, halktan da olumlu dönüşler alıyor.
 
KADIN EVLERİ KURULACAK
 
Çay Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşa buluşan İrfan Önal, “Kreş sayımızı artıracağız ama kadını toplumsallaşması ile ilgili en büyük çalışma buradan geçiyor. Dezavantajlı mahallelerimizde kadınlarımızın bizden bu beklenti var. Kadın evleri ile kadınlar için sosyalleşme ve spor imkanları artırılacak. Sözünü veriyoruz; evdeki kadınlarda aktif iş hayatında olanların sosyalleşebildiği projelerimiz var. üreten kadınlarla ilgili kadın kooperatiflerin üretimini arttıracağız. Ürün çeşitliliğini geliştireceğiz. Pazar yerlerimizi geliştireceğiz. Her konuda kadınlarımızın yanlarında olacağımıza söz veriyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
FIRSAT EŞİTLİĞİ VURGUSU
 
Eğitimde fırsat eşitliği yaratacaklarını vurgulayan Önal, “İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıdan öğrencilerimiz maddi açıdan dershanelerde uzak kaldılar. Parası olan özel okula gidebiliyorken, parası olmayan devlet okullarına gidiyor. Bunun yanında biz belediye olarak dershanecilik hizmetlerimizi veriyoruz. Bunları artırarak geçerlimizin daha fazla eğitim imkanı alabilmeleri noktasında her aşamalarında yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.
 
Vatandaşlarla sohbet eden İrfan Önal, ağırlaşan ekonomik koşullara değinerek şunları söyledi: “Yaratılan ekonomik durumla ilgili gün be gün yoksullaşıyoruz. Bunun sebebi de kendi sermayesini, varlığı kaybetmek istemeyen üç beş zenginin varlığını yerinde tutabilme adına halkın sırtına yüklenen vergiler, halktan kesilen bugün bu noktadaki paranın değer kaybıyla biz bir zümrenin zenginliğini tutarken halk her gün bizlerle beraber yoksullaşıyor, fakirleşiyor. Göreve geldiğimizde sosyal belediyecilik uygulamalarıyla vatandaşlarımızın yanında olacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum