İrfan Önal, Bayraklı'ya yakışan projeleri açıkladı

EGEOLAY/CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, Bayraklı’ya yakışan projelerini anlattı. Başkan adayı Önal, kentsel dönüşümden emeklilere kadar birçok kesim ve konuyu ilgilendiren konulara dair projelerini kamuoyuna açıkladı.

İrfan Önal, Bayraklı'ya yakışan projeleri açıkladı
Editör: Ege Olay
09 Mart 2024 - 15:43
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, hayata geçirmeyi planladığı proje ve vaatlerini kamuoyuyla paylaştı. Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve  İzmir Milletvekili Murat Bakan,  CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Rıfat Nalbantoğlu, CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin,  meclis üyesi adayı STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
“TOPLUMUMUZUN TÜM PAYDAŞLARI İÇİN PROJELERİMİZ VAR”
 
Toplumun tüm paydaşları için projelerinin hazır olduğunu dile getiren Önal, “Bayraklı için çıktığımız bu yolda ne kadar uzun ve güzel bir yol kat ettiğimizi sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum. Bugün burada toplanmadan önce, gerek ekibim, gerek emektar örgütümle birlikte Bayraklı’nın doğru röntgenini çekmek için sokakları, haneleri, muhtarları, sivil toplum kuruluşlarını ve alanında uzman profesyonelleri dolaşıp Bayraklı’ya kulak verdik. Tüm bu meşakkatli çabalarımızın sonucunda, hayata geçirmek için sabırsızlandığımız ve birazdan burada sizlerle paylaşacağımız projeleri tasarladık. Buradan tüm bayraklı halkına sesleniyorum: içiniz rahat, umudunuz diri olsun! Toplumumuzun tüm paydaşları için projelerimiz var. Projelerimiz, yalnızca halktan yana, halk için olacak! Bunu bilmenizi istiyorum. Bunun başarabilmek için sizin destekleriniz çok önemli. Bunu başarabilmem için omuz omuza hep birlikte mücadele edip halkın iktidarını kuracağız. Kadınlarımızın özgürlüğünü, gençlerimizin gençliğini, çocuklarımızın çocukluğunu yaşadığı; gelecek nesillerin de hakkı olan temiz havaya ve suya rahatça kavuştuğu, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir bayraklı için gereken her şeyi yapacağım. O yüzden “ne yapacaksın” diye sorarsanız, cevabım kısa ve net: neşesi, enerjisi, hayalleri, hedefleri olan bir yönetimi ortaya koyacağız” dedi.
 
“AKP OY KAYGISIYLA SINIRLARINI BELİRLEMİŞ”
 
Bayraklı sınırlarının oy kaygısıyla oluşturulduğunu söyleyen Önal, “2009 yılında Bayraklımız ilçe yapılırken AKP o gün oy kaygısıyla sınırlarını belirlemişti. Bunu yaparken yanı başımızdaki Bornova’nın o gün genel seçimleri sonrası bir oy hesabıyla ara sokaklardan geçilen bir sınır olmuştu. O günün AKP’sinin oy hesabıyla yaptığı bir ayrımdı. Bornova’da sınır ayrımımız ara sokaklardan geçmiş. Yeşilimizin büyük çoğunluğu Karşıyaka’da ve Bornova’da bırakılmış. Bornova’yı da kazanmak için yapılmış bir sınır var. Bu bizim kaderimiz değil. Bayraklımızın hak ettiği doğal eşiklere ulaşması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
 
“GÖREV SONUNDA 450 DÖNÜMLÜK YEŞİL ALAN KAZANDIRACAĞIZ”
 
Bayraklı’ya 450 dönümlük yeşil alan kazandıracağını söyleyen Önal, “Bayraklı’nın yeşil alanları yok. Bu yönüyle bizler 15 yıldır yeşil aradığımızda ya Bornova’ya ya Karşıyaka’ya gidiyoruz. Bunun yanında yeni rezerv alanlar oluşturacağımız planlarla Bayraklımıza yeşil alanlar kazandıracağız. 27 hektarlık yeşil alan yapabileceğimiz alanlar var. Yeraltı otoparkıyla yeşil alan gelecek. Görev sonunda 450 dönümlük alanı aktif yeşili Bayraklı’mııza kazandıracağıma inanıyorum. Fazlası olacak azı olmayacak. Hiçbir projemiz uçuk değil. Büyükşehir’in gündemine alındı. Yeşil alan olarak tescilleme gelecek, Körfez Mahallesine alanı kazandıracağız. Büyük bir kent parkı kazandıracağız. Uygulamaları bitmiş büyük bir alana sahibiz. Mülkiyeti Büyükşehir’e ait altı yer altı otoparkı, üstü yaşam vadisi olacak” dedi.
 
“BAYRAKLI ARTIK SAHİLE HASRET KALMAYACAK”
 
Bayraklı’nın artık sahile hasret kalmayacağını belirten Önal, “Bayraklı artık sahile hasret kalmayacak. Belediyenin ön tarafında kesintisiz bir şekilde denize ulaşım sağlayacak. Hem otopark hem de deniz ulaşımı sağlanacak. Denizden döndükten sonra bayraklımızın sevgi yolu yıllardır bekleyen sokak sağlıklaştırma var. Sözüm olsun bunu ilk işlerimiz arasında aldık. Yapacağız. Smyrna Antik Köyü var Avrupa’da bu tür yerler milyonlarca turist alıyor. Bu düzenlemeleri yeterince yapamayınca bu turistleri başka yerlere kaptırıyoruz. Smyrna hödüğünün oraya bir sağlıklaştırma yapacağız. Projeler ortaklaşmayla gidecek. 5 yılda hayata geçireceğiz. Bayraklı Belediyesi’nin evlendirme dairesi. Deniz kenarında evlendireme dairesi ile ilgili bir talep vardı. İlk yapacağımız işlerden biri bu olacak. Benim özlemimdi. Sahilde bir yerde konumlandıracağız yeni düğün salonlarıyla” ifadelerini kullandı.
 
“VATANDAŞIN CEBİNDEN PARA ÇIKMADAN YAPACAĞIZ”
 
Kentsel yenileme çalışmalarına da değinen Önal, “Bayraklı’da kentsel yenileme çalışmaları konusu var. Dönüşüm noktasında iddialı olduğum 30 ilçenin bütün planlama işlerinde yer alan biri olarak; dönüşüm noktasında birileri gibi popülist söylemlerde bulunmuyorum. Söylediğim her şeyin altı dolu. Nasıl uygulayacağımı iyi bilenlerden biriyim. Depremde çok büyük yıkıma uğrandık. Yapılan planları Büyükşehir’den geçirdik ama vatandaşlar para yatıramadığı için inşaatlarını yapamadılar. Ama devlet deprem vergilerini vatandaşlara kullanmadı. Bu paraları kimlere peşkeş çektiklerini biliyoruz. Bizler emsal artışları getirdi, iş başa düştü çünkü. Sadece bayraklı2Da 10 milyar üstünde bir artı değer sağlamak demek. Planladığımız iki alanımız vardı. Ama uygulamaları bekleniyor. Vatandaşlarımız gidip bu uygulama alanlarına paraları olmadığı için bekliyorlar. Ve müteahhit üstelenecek ya da biçare bekliyorlar. Hem planlamayı kamu eliyle yapacağız hem de uygulamaları vatandaşın cebinden para çıkmadan yapacağız. 1,2.3 No’lu yerlerde hem planlama hem de uygulamalar kamu eliyle yapılacak” dedi.
 
“BAYRAKLIMIZDA YÜZDE 45 BOŞ ALANIMIZ OLACAK”
 
Yapılacak planlamalar sonucunda yüzde 45’lik bir boş alan yaratacaklarını vurgulayan Önal, “Yapacağımız planlamalarda Bayraklımızda yüzde 45 boş alanımız olacak. Kreş, spor alanları olarak Bayraklımızın planlama doğrultusunda kavuşacağı alanlar olacak” ifadelerini kullandı.
 
“ÖMER EŞKİ İLE ORTAKLAŞA YAPACAĞIZ”
 
Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki ile ortak projesinin olduğunu söyleyen Önal, “Bornova Laka Deresi... Ömer Eşki kardeşim ile birlikte çalışarak ışıklandırmaları yapılacak, su tutması sağlayacak uygulamalar yapıldıktan sonra denize erişim de sağlanmış olacak. Sözüm olsun 5 yıl içinde hayata geçireceğiz” diye konuştu.
 
“PAZARLARIMIZLA İLGİLİ REVİZYONA GİDECEĞİZ”
 
Özkanlar Pazaryerini yapacağının sözünü veren Önal, “Özkanlar pazaryeri konusu ile ilgili… büyükşehir belediyemiziz hazırladığı proje. İki defa ihaleye çıkıldı ama ihaleye giren olmadı. Ülkedeki ekonomik durum ile ilgili. Firma aldığında 6 ay sonrasını bilmediği için yatırımcılar buralardan el çekti. İnsanlar yatırım yapmak yerine faizli para üzerine çalışıyor. Cemil Başkan ile görüştük. İhaleye çıkılacak. Katılımcı olmazsa belediye olarak el atacağız. Sadece pazaryeri değil kültür merkezinin de içinde olduğu büyük bir alan olacak. Bayraklımızla ilgili pazarcıların talepleri var. Göreve geldikten sonra pazarlarımızla ilgili revizyona gideceğiz. Vatandaşımızın istediği durumda çalışmalar yapacağız” dedi.
 
“KENDİ ENERJİMİZİ KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ”
 
Kendi enerjilerini üreteceklerini belirten Önal, “Bayraklı kendi enerjisini kendi üretecek. Giderlerimizin büyük bir bölümü enerji. Yakıt ve enerjide hükümet ÖTV kaldırırsa vatandaşa büyük hizmetler alabilecekken onlar popülizm ile bu yükü hafifletmek yönünde davranış sergiliyorlar. Özellikle güneş enerjisi çalışmalarımız olacak ve bu şekilde kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz” şeklinde konuştu.
 
“KENT LOKANTASINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
 
Üniversite öğrencilerinin ve dar gelirli vatandaşların yararlanabileceği bir projesini de anlatan Önal, “Vatandaşı ekonomisi destek olacağız ve kent lokantasını hayata geçireceğiz. Dar gelirli vatandaşlarımızın ve üniversite öğrencilerimizin bizden istediği bir şeydi. Bu lokantayla Bayraklılı hemşerilerimizin yanında olacağız. Esnaf maması ile esnafımızın işlerini kolaylıkla çözeceğiz. Bayraklıda yatırım yapmak isteyenler işlerini hızlı bir şekilde ilerletecekler. Kadın kooperatiflerinin oluşturulması için esnaf ile üreticileri buluşturacağız. Bu yönüyle kadınlarımızın yanında olacağız. İşveren ve iş arayanları bir araya getireceğiz. Meslek edindirme kursları ile buna çözüm sağlayacağız” dedi.
 
“KAMERA SİSTEMLERİNİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”
 
Kamere sistemini yaygınlaştıracaklarını söyleyen Önal, “Madde kullanımı olan mahallelerimizdeki en önemli sebeplerden biri güvenlik eksikleri. Biz sorumluluk alanlarımız olduğu yerler güvenlik kamerası sistemleri kuracağız. Mobese sistemi ile yollarımızdaki güvenliği sağlanması için birçok mahallemizde güvenlik önemli alınamıyor. Güvenlik kolluk kuvvetlerinin işi ancak biz kamera sistemi ile onların işini kolaylaştırarak vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak istiyoruz” diye konuştu.
 
“EĞİTİMDE HER AN YANLARINDA OLACAĞIZ”
 
Eğitimde fırsat eşitliği yaratacaklarını vurgulayan Önal, “İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıdan öğrencilerimiz maddi açıdan dershanelerde uzak kaldılar. Parası olan özel okula gidebiliyorken, parsı olmayan devlet okullarına mahrum edildi. Bunun yanında biz belediye olarak  dershanecilik hizmetlerimizi veriyoruz. Bunları arttırarak geçerlimizin daha fazla eğitim imkanı alabilmeleri noktasında her aşamalarında yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.
 
“KADIN EVLERİ İLE KADINLAR İÇİN SOSYALLEŞME VE SPOR İMKANLARI ARTTIRILACAK”
 
Kadın evleri kuracaklarını söyleyen Önal, “Kreş sayımızı arttıracağız ama kadını toplumsallaşması ile ilgili en büyük çalışma buradan geçiyor. Dezavantajlı mahallelerimizde kadınlarımızın bizden bu beklenti var. Kadın evleri ile kadınlar için sosyalleşme ve spor imkanları arttırılacak. Sözünü veriyoruz; evdeki kadınlarda aktif iş hayatında olanların sosyalleşebildiği projelerimiz var. üreten kadınlarla ilgili kadın kooperatiflerin üretimini arttıracağız. Ürün çeşitliliğini geliştireceğiz. Pazaryerlerimizi geliştireceğiz. Her konuda kadınlarımızın yanlarında olacağımıza söz veriyoruz” şeklinde konuştu.
 
“YAPACAĞIMIZ HER HİZMET VATANDAŞ İÇİN OLACAK”
 
Önal son olarak ise, “Göreve geldiğimiz andan itibaren bunlar ilk yapacağımız işler. Söz veriyorum; seçildiğim ilk günden itibaren ne kadar hızlı harekete geçtiğimizi sizde göreceksiniz. Yapıcı, çevreci ve toplumcu belediyeyi hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız. 3-5 kişiyi zenginleştirme noktasında olmayacağız. Yapacağımız her hizmet vatandaş için olacak. Biz Bayraklı’da yola çıkmış bir arkadaşınız olarak partinin gençlik kollarından başladık. 2 dönem il yöneticiliği, parti meclisi üyeliği görevlerini üstlendim. 2019 yılından beridir de yerel de ki deneyimime dayanarak bu göreve talip oldum. Eminim ki fark yaratacak çalışmalar yapacağım. Atamızdan miras değerli büyüklerimizden emanet aldığımız partinin sosyal demokrat anlayışının sonucu olarak; biz hiçbir işimizde vatandaştan öte bir şeyi görmeyeceğiz. Sosyal demokrasinin anlayışı gereği her zaman vatandaşımızın yanında olacağız. Bu hizmetleri ileriye taşıyacağız. Sizlerle beraber CHP’nin bayrağını Bayraklı’da daha ileriye taşıyacağımızın sözünü veriyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum