İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan sosyal medya düzenlemesiyle ilgili açıklama

EGEOLAY/İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya ile ilgili yapılacak düzenleme hakkında, "Şirketlerin hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için adımlar atılıyor" dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan sosyal medya düzenlemesiyle ilgili açıklama
Editör: Ege Olay
01 Temmuz 2020 - 17:33
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya düzenlemesiyle ilgili sözlerinin çarpıtıldığını belirtti. 

Yazılı açıklama yapan Altun, bazı sosyal medya hesaplarının vatandaşların haklarını gasp ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Söz konusu sosyal medya platformları cinsel istismar, müstehcenlik, kumar, dolandırıcılık, suça teşvik, terör propagandası, hakaret gibi kanunlarımızın suç saydığı konularda vatandaşlarımızın haklarının korunmasına yönelik hiçbir katkı sunmamakta, aksine tüm uyarılarımıza rağmen bu suçların işlenmesine zemin teşkil etmektedir. Ayıca bu platformlar ülkemizde kontrolsüz şekilde kazanç elde etmekte, hiçbir vergi yükümlülüğüne tabi olmaksızın faaliyet göstermektedir."

"Hukuki ve mali muhataplık tesisi için gerekli adımlar atılmaktadır"

Erdoğan'ın yeni düzenlemeyle kast ettiğinin, hukuk devleti ilkesi esas alınarak yapılacağını vurgulayan İletişim Başkanı Altun şöyle konuştu: 

"Bahsedilen alanda kapsamlı bir hukuki düzenleme üzerinde çalışmalar devam etmekte, internet ile sosyal medya şirketlerinin ülkemizde bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için gerekli adımlar atılmaktadır.

Milletimize ve değerlerimize düşmanlıkta sınır tanımayan bazı kesimlerin, yasaklara ve baskılara karşı yıllarca mücadele etmiş Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yaklaşımını baskıcı ve yasakçı bir kalıp içerisinde sunma çabaları beyhudedir. Türkiye’yi başka ülkelerle karşılaştıranların, kendi ülkesinin tarafında değil de iki yüzlü davranan sosyal medya şirketlerinin yanında durmalarına şaşırmadığımızı da belirtmek isteriz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum