İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Saffet Köse; Kurallara Uyun ki Kampüsümüz Sizsiz Kalmasın

EGEOLAY/İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, ‘2021-2022 Akademik Yılı Oryantasyon Programı’ Rektör Prof.Dr. Saffet Köse’nin katılımıyla online olarak yapıldı.

İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Saffet Köse; Kurallara Uyun ki Kampüsümüz Sizsiz Kalmasın
Editör: Ege Olay
23 Eylül 2021 - 15:58

Yeni öğrencilerin üniversite hayatına geçişini kolaylaştırmak için hazırlanan toplantıda, öğrencilere; kampüs hayatı, sportif faaliyetler, öğrenci toplulukları, psikolojik danışma ve rehberlik imkânları, ders programları, spor tesisleri, yemekhane, kütüphane, yönetmelikler ve genel kurallar hakkında ilgili birimlerce bilgilendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda, Genel Sekreter Nurettin Memur, Sağlık, Kültür ve Spor Daire (SKS) Daire Başkanı Fatih Can, Bilgi İşlem Daire Başkanı Fatih Tuncez, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından Şube Müdürü Mehmet Aydoğan, SKS birim sorumluları, UBYS ve akıllı kart birim sorumluları, kütüphane ve dokümantasyon daire başkanlığı birim sorumluları hazır bulundu.

Birimlerce yapılan sunumların ardından öğrencilere seslenen, yeni eğitim öğretim yılında genç İKÇÜ’lülerle aynı kampüste bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti paylaşan Rektör Prof.Dr. Saffet Köse, sağlığın her şeyin üstünde olduğunu vurgulayarak; gençlerden maske ile tüm kurallara uymalarını istedi ve “Kurallara uyun ki kampüsümüz sizsiz kalmasın” şeklinde konuştu. 

Aramıza Katılmanızla Daha Da Güçlendik

“Yönetim olarak bizim her zaman ilk önceliğimiz öğrencilerimizdir.” diyerek öğrencisinin en üst düzeyde yetişmesini sağlayacak kadroya sahip olduklarını kaydeden Prof. Dr. Köse, “Bilimsel araştırmalar yapmayı, mesleki ve akademik alanda yetkin bireyler yetiştirmeyi amaçladığımız bu yolda çağdaş ve bilimsel tüm gelişmeleri çalışmalarımıza yansıtmanın çabası içindeyiz. Bugün düne göre oldukça iyi noktadayız ve emin olun yarın daha da ilerilerde olacağız. Ancak bu hedeflere erişmek için mevcudundan mezununa mensubundan paydaşına kadar tüm İKÇÜ ailesinin birlikteliğine ve sinerjisine ihtiyacımız olduğunu özellikle ifade etmek; sizlerin aramıza katılması ile daha da güçlendiğimizi vurgulamak istiyorum” dedi.

Diğerlerinin Uygulama Laboratuvarı Olmayız

Yeni nesilleri yetiştirmenin sorumluluk ve bilinciyle çok çalıştıklarının altını çizen Prof. Dr. Köse, soran ve sorgulayan gençler yetiştirmenin önemine değindi. Prof. Dr. Köse, “Eleştirel düşünme becerisine sahip, soran, araştıran ve geliştiren gençler, güçlü Türkiye’nin en önemli sermayesidir. Diğerlerinin uygulama laboratuvarı olmak yerine üretmek, geliştirmek ve ülkenin stratejik hedeflerine katkı vermek zorundayız. Bu anlayışı önemsiyoruz ve tüm kadromuzla stratejik hedeflerimize yürümenin gayretini gösteriyoruz.” diye konuştu.

“Öğrenci” Değil “Talep Eden” Bireyler Olun

Öğrencilere eğitim hayatlarıyla ilgili tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Köse, öğrencilerden karar mekanizmalarında aktif olmalarını istedi. Prof. Dr. Köse, “Her birinizin aktif birer öğrenci olmasını arzu ediyorum. Eğitim hayatınız boyunca üniversite hayatını tam ve dolu dolu yaşamanız yanında deneyimli hocalarınızın bilgilerinden en iyi biçimde yararlanacağınıza inanıyorum. Sizlerin “öğrenci” olan değil “talep eden” bireyler olmasını tavsiye ediyorum. Talep edin ki; hocalarınız bilgilerini sizin istifadenize sunsunlar. Siz isteyin ki onlar daha fazla çalışıp yüksek motivasyonla daha fazlasını size aktarsınlar. Salt not için çalışan, skorlarla yaşamdan başarı bekleyen kişiler olmak yerine, yapacağı işi en iyi biçimde öğrenmiş, “iyi”nin düşmanının “en iyi” olduğunu bilen kişiler olun. Yaşamınızdaki bu yeni dönemin bundan sonraki hayatınıza ışık tutmasını diliyorum. Her birinize aramıza hoş geldiniz diyor, sağlık ve mutluluk içinde bir eğitim hayatı diliyorum. ” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum