Reklam

İKÇÜ META 01'de Tasarım Aşaması Bitti

EGEOLAY/İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinin (İKÇÜ) ilk Racing Takımı, dünyanın en prestijli üniversitelerinin mühendislik bölümlerinin katıldığı, İtalya’da yapılacak Uluslararası Formula Students 2024’e hazırlanıyor.

İKÇÜ META 01'de Tasarım Aşaması Bitti
Editör: Ege Olay
02 Mayıs 2023 - 20:29
Geçtiğimiz yıl makine mühendisliği öğrencilerinin kurduğu İKC-Racing, İtalya, Balocco'daki Riccardo Paletti di Varano 'de Melegari (PR) pistinde yapılacak yarışma öncesi, 700.000 TL’ lik hibe desteği sağlayan Meta Yıldız Bilişim Teknolojileri Şirketler Grubunun ana sponsor olmasıyla güç kazandı. 
Şampiyonaya İKÇÜ-META 01 adını verdikleri araç ile katılacak ekibi ziyaret eden Meta Yıldız Bilişim Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Ocakcı, aracın üretiminde kullanılacak 115 beygir gücünde motoru gençlere teslim etti.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut ev sahipliği yaptığı buluşmada, şirket Genel Müdürü Hakan Koçer, Pazarlama Satın Alma Müdürü Çağatay Durak da yer aldı.  Formula Student ATA (İtaly) için Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden Doç. Dr. Levent Aydın, Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Uyulan, Dr. Öğr. Üyesi Şahin Güngör, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Doç. Dr. Murat Esen danışmanlığında çalışan İKÇÜ’lü gençler tüm aşamaları geçerek Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini vurguladı.
İtalya’da Bizi En İyi Şekilde Temsil Edecekler
 Yönetim olarak gençlerden gelen tüm fikir ve projelerin önünü açtıklarını vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Meta Yıldız Bilişim Teknolojileri Şirketler Grubundan gelen desteğin oldukça önemli bir kaynak oluşturduğunu kaydetti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akbulut, “Rektörümüz başta olmak üzere yönetim olarak gençlerimizin her zaman yanındayız. Teknoloji takımlarımızı desteklemek için özel bir proje tipi geliştirdik. Onlardan gelen projelerin önünü açarak destek vermeye gayret ediyoruz. İnşaat mühendisliği öğrencilerimizden oluşan bir ekibimiz ABD San Francisco’daki Deprem Dayanıklı Tasarım Yarışmasında Türkiye’yi temsil etmekte. İki takımımız da TEKNOFEST’te finallerde yarışmaya hak kazandı. IKC-Racing takımımızın da İtalya pistlerinde bizleri en iyi şekilde temsil edeceğinden eminim. Meta Yıldız Şirketler Grubuna da teşekkürlerimizi iletiyoruz. Kendileriyle diğer projelerde ve TEKNOPARK girişimimizde bir araya gelmek istiyoruz” diye konuştu.Meta Yıldız Olarak Gençlerimizin Yanındayız
İKC-Racing’in azminden ve inancından oldukça etkilendiklerini ifade eden Meta Yıldız Bilişim Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Ocakcı da şirket olarak gençlere olan güvenlerinin tam olduğunu kaydetti. Başkan Ocakcı, “Bizim bu ülkemizin gençlerine güvenimiz tam. Ülkemizi ileri taşıyacak her türlü teknolojik girişime açık bir politikamız var. İKÇÜ’den gençlerimiz bize projeleriyle ilgili geldiklerinde heyecanla karşıladık. Onların güvenini, azmini projenin sunumunda hissettim. Çünkü her şeyin başı inanç ve güven. Daha yolun çok başındayız ama motorun teslimiyle önemli bir aşamayı da kat etmiş olacağız. Sonuç ne olursa olsun bu serüven bizim keyif aldığımız bir yolculuk olacak. Bu süreçte gelecekte bizim şirketlerimizde çalışacak gençlerimizin çalışma azmini de göreceğiz. Şampiyonluk neden olmasın? Dünyadaki diğer takımlardan daha çok emek verilirse şampiyonluk zaten bize gelecektir. Bu tarz çalışmalarda maddi olanaklar hep sıkıntılı taraftır.  Bizler de en başından beri İKÇÜ’lü gençlerimizin tüm ihtiyaçlarında yanlarında duracağımızı belirttik. Şimdi top gençlerimizde. Onlara inanıyoruz ve güveniyoruz. Önce emniyet, sonra hareket. Kazasız, emniyetli bir yarış diliyoruz” şeklinde konuştu.
Onların Başarısı Bizim Başarımız
 Danışman Doç. Dr. Levent Aydın, takım üyelerinin piste çıkarmayı planladıkları aracın tasarım aşamasını tamamladığını aktardı. Otomotiv sektörünün dev kuruluşlarının destek verdiği dünyanın en güçlü üniversite takımlarının boy gösterdiği şampiyonaya, Meta Yıldız Şirketler Grubundan gelen ana sponsorluk desteğiyle hazırlanmalarının ellerini güçlendirdiğini ifade eden Doç. Dr. Aydın, “Oxford, MIT, Stanford gibi dünya çapında güçlü üniversitelerden gelen mühendislik projelerinin yarıştığı çok önemli bir yarışma. Motorun teslimiyle birlikte alınan malzemelerin tasarıma uygun bir şekilde montajı aşamasına geçildi. Prototipi üretildi. Meta Yıldız Grubundan en başından bu yana hep samimi bir dönüş aldık. Türkiye'nin yerli otomobili TOGG ile birlikte başlayan yeni süreçte ülkemize nitelikli genç mühendis kadroları kazandırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çünkü onların başarısı bizim başarımız demek. Gençlerimizin büyük bir azimle başladıkları yarışma sürecinde yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.
İKÇÜ’nün İlk Yarış Arabası Pit Alanında
Kurucu takım kaptanı Oğul Ertuğrul, sağladıkları destekler için Meta Yıldız Bilişim Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Ocakcı’ya teşekkür ederek içten yanmalı kategoride katılacak araçları ile hem İKÇÜ’yü hem de Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi. İKÇÜ’de Formula kültürünü oluşturmak adına bir ilki hayata geçirdiklerinin farkında olduklarını belirten Ertuğrul, “Sponsor firmamızın bizi İtalya’ya taşıyacak tüm imkânları sunması elimizi güçlendiriyor. Aracımızın 2023 Eylül ayı gibi İKÇÜ yollarında gezecek hale gelmesini planlıyoruz. Yarışmanın teknik etabını rahatlıkla geçebileceğimizi, Pit alanında yerimizi alacağımızı düşünüyorum. Birçok katmandan oluşan takım arkadaşlarımızla birlikte sürücü dâhil 350 kg’lık bir tasarımı piste taşımak için güç birliği yapıyoruz. Takım olarak bir ilki hayata geçirerek bir başarıyı da ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. İKÇÜ’nün ilk yarış arabasını okulumuza teslim ederek mezun olacağız.  Öğrenci iken yaptığımız bu çalışmaların hem üniversitemizi hem de ülkemizin ismini duyuracağının bilincindeyiz. Togg’u da yakından takip ediyoruz. Biz genç mühendisler olarak bu başarılara başarı katmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Teşekkür konuşmalarının ardından Meta Yıldız Bilişim Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Ocakcı, İKÇÜ-META 01’in motor anahtarını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akbulut’a teslim etti. Gençlerle pasta kesen Prof. Dr. Akbulut ile Başkanı Ocakcı tüm takıma başarılar diledi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum