İKÇÜ'lü Hekimlerin Mezuniyet Coşkusu

EGEOLAY/İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Tıp Fakültesi beşinci dönem mezunu hekimlerini düzenlediği coşkulu törenle meslek hayatına uğurladı.

İKÇÜ'lü Hekimlerin Mezuniyet Coşkusu
Editör: Ege Olay
09 Temmuz 2021 - 19:59 - Güncelleme: 09 Temmuz 2021 - 20:13

Âşık Veysel Rekreasyon Alanında tüm Pandemi önlemleri alınarak yapılan törene Dekan Prof. Dr. Fatih Esat Topal ev sahipliği yaptı. Mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Gürbüz, İzmir Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tokdemir, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu, İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. M. Yekta Öncel,  Rektör Yardımcıları, Dekanlar, öğretim üyelerinin yanı sıra genç hekimlerin mutluluğunu paylaşan aileleri katıldı.

 “Beyaz önlüğümüz her koşulda beyaz kalsın”

Dönem birincisi Dr. Türkan Ülkem Türk, mezun meslektaşları adına yaptığı konuşmasında, İKÇÜ gibi genç, dinamik, akredite ve seçkin bir kurumdan hekimliğe adım atmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Bu yolculukta kendilerine her zaman destek olan ailelere teşekkür eden Dr. Türk, “Bizlerin üzerinde sonsuz emeğiyle, bizlerle hayat tecrübelerini paylaşan, bilimi, hekim olmanın inceliklerini öğreten tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Hekimler, mutluluğu ve gururu bazen bir gülümsemede, bazen bir duada, azalan acılarda bulan sanatçılardır. Yürüdüğümüz bu yol biliyoruz ki meşakkatli bir yol. Biz genç hekimler olarak geleceğe olan umudumuzu kaybetmeden tüm olumsuz şartlarda güçlenerek bir ışık olarak başladığımız bu yolculuğumuzu aydınlık birer meşaleler olarak sürdüreceğiz. 2021 yılında da üzülerek gördüğümüz sağlıkta şiddetin artık konuşulmadığı günlerin de bir an önce gelmesini temenni ediyoruz. Tüm şiddet olaylarını kınıyor, beyaz önlüğümüzün her koşulda beyaz kalmasını diliyoruz. Öte yandan COVID-19 Pandemisi sürecinde pek çok değerli sağlık çalışanı, tıp öğrencisi ve hocalarımızı kaybettik. Tüm sağlık çalışanlarımızı saygıyla, rahmetle anıyoruz.” dedi.

“Akreditasyon belgesi alan ilk Tıp Fakültesiyiz”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Fatih Esat Topal da yaptığı konuşmasında eğitim programlarının 2025 yılına kadar akredite edildiğini hatırlatarak; “Alınan bu belge ile Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile afiliasyon yapılarak kurulan Tıp Fakülteleri içerisinde, akreditasyon belgesi alan ilk fakülteyiz. Kuruluşundan itibaren kısa süre içerisinde akredite bir tıp fakültesi haline dönüşen fakültemizin artan bir ivme ile ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ve daha yüksek başarılara ulaşan bir tıp fakültesi olması idealimiz ancak özveri ile çalışmalarına devam eden öğretim üyelerimiz, bugün buradan mezun ettiğimiz sevgili öğrencilerimiz ve ortak çalışmalarda bulunduğumuz paydaşlarımız ile eş güdümlü çabalarımızla mümkün olacaktır. Tıp eğitimi hem öğrenciler hem öğretim üyeleri hem de tıp fakültesinin idari personeli için yoğun emek ve özveri isteyen bir eğitimdir. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği olan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Saffet Köse’ye; değerli Kurucu Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Galip Akhan’a,  Eski Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Tokaç’a, eski dekanlarımız Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ve Prof. Dr. Barış Önder Pamuk’a yardımlarını ve yakın işbirliğini bizden esirgemeyen İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi M. Burak Öztop’a, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimimiz aynı zamanda öğretim üyemiz Prof. Dr. Ali Gürbüz’e, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu’na, eğitim kalitesini arttırarak yürüten çok saygı değer öğretim üyelerimize, Sağlık Bakanlığı eğitim görevlilerine, böylesine akıllı, ahlaklı, örnek çocuklar yetiştiren ve bize güven içinde emanet eden siz çok değerli ailelerimize, teşekkürü hak eden çok sayıda isimsiz kahramana en kalbi şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

“Hem Şanslı Hem Şansız Bir Süreçten Büyük Tecrübelerle Geçtiniz”

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse ise genç hekimlerin hem çok şanslı hem de kısmen talihsiz bir meslek deneyimini paylaştıklarını ifade ettiği konuşmasında, Pandemi sürecinde cansiperane hizmet sunan tüm hekimlere, öğrencilere ve tüm sağlık ordusuna şükran duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Köse, “Talihsiz oluşunuz; dünyanın daha önce benzerini deneyimlemediği bir Pandemi sürecinde intörn doktor olarak çalışmak zorunda kalmanız; şanslı olduğunuz noktaya gelince de İKÇÜ’nün kıymetli hocalarının öğrencisi olmanızdır. Diğer şansınız ise sizler böyle bir Pandemi koşulunda nelerin yapılması gerektiğini yaşayarak öğrendiniz; eşsiz deneyimler kazandınız. Tam bu noktada COVID-19 nedeniyle aramızdan ayrılan üniversitemiz çalışanlarına, hocalarına, kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“Ortak Anlayışımız Tüm Yaratılmışları Kıymetli Görmek”

İKÇÜ’nün genç hekimleri olarak ülkemizin sağlık ordusuna yeni birer nefes olacaklarını kaydeden Rektör Köse, “ Hocalarınızın ve deneyimli meslektaşlarınızın sizlere devrettiği bayrağı daha da ilerilere götüreceksiniz. Oldukça kutsal bir mesleğin yeni mensupları olarak siz genç hekimlere tavsiyem, canı sevmeniz; yeryüzünün en şerefli varlığına hizmet sunduğunuzu unutmamanızdır. Can demişken bizim anlayışımız; tüm yaratılmışları kıymetli görmek, onlara yaratanın hükümlerine göre hizmet sunmaktır. Mezuniyetinizi tebrik ediyor, hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Yolunuz açık olsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mehmet Ali Malas’ın önderliğinde mezuniyet andını okuyan genç hekimler, mezuniyet belgelerini hocalarının elinden aldı. Zorlu tıp eğitimini başarıyla tamamlamanın gururunu yaşayan hekimler kep atarak coşkularını tüm konuklarla paylaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum