İKÇÜ İİBF' de Mezuniyet Coşkusu

EGEOLAY/İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni, Yeni Tip Koronavirüs (COVID-19) Pandemisi sebebiyle uygulanan tedbirler kapsamında Fuat Sezgin Konferans Salonunda öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

İKÇÜ İİBF' de Mezuniyet Coşkusu
Editör: Ege Olay
27 Temmuz 2021 - 18:04

İktisat, İşletme, Maliye, Sağlık Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümlerinde lisans eğitimlerini tamamlayan toplam 83 genç İKÇÜ’lü kep atarak mezuniyet coşkusunu hocalarıyla paylaştı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Burmaoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan törende, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe’nin yanı sıra, dekanlar, akademisyenler gençlerin mezuniyet coşkusuna ortak oldu.

İKÇÜ’yü Unutmayacağız

Mezun öğrencileri adına konuşan fakülte birincisi, İşletme Bölümü öğrencisi Emine Kuzören, hayatlarının her anında büyük emekleri olan ailelere teşekkür ederek; İKÇÜ’yü ve fakültelerini unutmayacaklarını vurguladı. Kuzören, “Gönül isterdi ki tüm mezun arkadaşlarım, aileleriyle coşkuyla, heyecanla bu törene katılıp cüppelerini giyip keplerini fırlatabilsin. İKÇÜ’den aldığımız eğitimin ve birikimin üzerine yenilerini katarak yeni hayatlarımızda ülkemize ve milletimize faydalı birer birey olmayı hedefliyoruz Bizlerde emeği olan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Mezun arkadaşlarıma yeni hayatlarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Sizlerin Başarısı Bizim de Başarımızı Ortaya Koyar”

İKÇÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Serhat Burmaoğlu’ da fakültelerin başarısının en önemli göstergesinin iş hayatına atılacak öğrencilere rekabet üstünlüğü sağlayacak nitelikleri kazandırabilmek olduğunu vurguladı. Bu başarının hem ulusal hem de uluslararası düzeyde olması için tüm bölümlerde gayretle çalışıldığını ifade eden Dekan Prof. Dr. Burmaoğlu, “Sizlerin başarısı bizi gururlandırdığı gibi bizim de başarımızı ortaya koyacaktır. Öğrenme, bilgi çağında artık sürekli yapmamız gereken ve davranış haline dönüştürmemiz gereken bir süreç. O nedenle yeni yetkinlikler edinmenizde sizlere yaşam boyu destek sağlamak bizim en önemli gayemizdir. Sizlere iş yaşamınızda destek olabilmek için fakülte olarak yeni ve farklı yollar arıyoruz. Sizlerden ricam mezun olduğunuz okulla iletişiminizi koparmamanız ve bize karşılaştığınız zorlukları geleceğe ışık tutması ve ders aşamasındaki öğrencilere katkı sağlaması adına bizlere iletmenizdir. Umarım, iş yaşamınızda size değer katacak insanlarla karşılaşır, hayallerinizdeki hayata ulaşırken zorlukları hızlıca ve kolayca aşabilirsiniz. Ayrıca İZKA Koordinatörlüğünde MÜSİAD ile ortak olarak yürüttüğümüz İzmir Nitelikli İstihdam Projesi kapsamında 50 aday istihdam edilecektir. Bu projeye başvurmanızı istiyorum. Hepinize yeni hayatınızda başarılar dileriz.” dedi.

“İKÇÜ Mezunu Olmak Sizi Fark Ettirecek”

Rektör V. Prof. Dr. Turan Gökçe ise salgın riskinin devam ediyor olması nedeniyle bu yıl da mezuniyet sevinçlerini tüm öğrenciler ve ebeynleriyle birlikte paylaşamamanın verdiği burukluğu paylaştı. Üniversite olarak tüm fakültelerde dış paydaşlarla yürütülen iş birliklerine çok büyük önem verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Turan Gökçe, “Kamu ya da özel sektör fark etmeksizin tüm alanlarda istihdam olanaklarını göz önünde bulundurarak programlarımızı güncel tutuyoruz. Öğrencilerimizi sadece teorik eğitime değil tüm hocalarımızın yürüttüğü proje tabanlı araştırma gelişme süreçlerine dâhil ediyoruz. Hocalarımızın büyük gayretlerle dış paydaşlar ile yürüttükleri projeler ile öğrencimizi mezuniyet aşamasına kadar istihdam alanlarına yönlendiriyoruz. Bu yöndeki başarılı örnekleri bize sunan İKÇÜ İİBF’yi üniversite yönetimi olarak tebrik ediyoruz Buradan aldığınız değerlerle birlikte mezuniyet sonrası çok büyük avantajlara sahip olarak birçok kapının size açılacağını ifade etmek isterim. İKÇÜ mezunu olmak mutlaka sizi diğer muadil fakültelerden mezunlar arasında fark ettirecek,  avantajlar kazandıracaktır.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum