Reklam

İKÇÜ- GDZ Arasında Güç Birliği Protokolü

EGEOLAY/İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürlüğü arasında önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı. Üniversite-sanayi iş birliği kültürünün yayılmasını sağlamak üzere ortak çalışmalarda bulunulmasını içeren protokol, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ile GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Uğur Yüksel arasında imzalandı. Protokol kapsamında, İKÇÜ öğrencilerinin GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.’ de staj yapabilmelerine imkân sağlanırken, sürdürülebilir temiz enerji, işletmecilik ve mühendislik alanlarında ortak projeler ve araştırmaların yapılmasına olanak sağlanacak.

İKÇÜ- GDZ Arasında Güç Birliği Protokolü
Editör: Ege Olay
14 Ekim 2022 - 13:53
GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde yapılan imza töreninde, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Genel Sekreter Nurettin Memur hazır bulundu.
Alternatif Enerji Kaynakları Ana Gündemimiz
Enerji sektörünün ülkemiz için stratejik ve hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş ile protokol imzalamaktan duyduğu memnuniyet dile getirdi. İki kurum mühendisleri ve uzmanlarını bir araya getirecek ortak çalışma alanlarını oluşturmak istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Köse, “Dünyada alternatif enerji kaynakları, enerji verimliliği, yeşil mutabakat, enerji üretim teknolojileri gibi başlıklarda politikalar üretmek için muazzam adımlar atılıyor. Akademik anlamda ülkemizin bu alanlardaki çalışmalarına destek olmak ve öğrencilerimizin bu araştırma faaliyetlerinin içinde olmasını sağlamak için özel sektörle devamlı yakın temas halindeyiz. GDZ Elektrik de sektördeki tecrübesi ve geniş altyapı olanaklarıyla alanında lider bir şirket. Bize düşen görev enerji sektörünün beşerî sermayesinin bilgi, beceri ve yetkinlik yönlerinden güçlendirilmesine fırsat sağlamak. Bu ortak paydalarda iki kurumun mutabakata varması bizleri oldukça memnun etti” dedi.
GDZ’den Tecrübe Desteği
Protokolün enerji verimliliği konusunda farkındalığın artırılmasına katkı sağlayacağını ifade eden GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Uğur Yüksel de İKÇÜ kampüs alanı içinde güneş enerjisi sistemlerinin kurulmasına olanak sağlayacağının müjdesini verdi. Genel Müdür Yüksel, özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda İKÇÜ’lü öğrencilerin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunulacağını belirterek protokolün her iki kuruma faydalı olması temennisini paylaştı.
Protokolde Neler Var?
Protokol, elektrik-elektronik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, öğrenciler için eğitim ve iş fırsatları yaratılması, piyasanın ihtiyaç duyduğu konularda ortak eğitim faaliyetleri ve sosyal etkinlikler düzenlenmesi, bilgi ve deneyim yönünden sektör ve eğitim kurumlarının paralelliğinin sağlanması gibi konuları içeriyor.
Ayrıca üniversitenin öğretim planlarında sektör derslerinin yer alması ve bu derslerin GDZ personelinden konuk eğitmenlerin ve konuşmacıların katılımı ile yürütülmesi hususunda iş birliği yapılarak GDZ’ nin kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları yapmasına akademik yönden destek verilecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum