İGC,Aydınlı meslektaşlarıyla buluştu

EGEOLAY/Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliği ile yürütülen ‘Güçlü Gazeteci Özgür Medya Programı’kapsamında düzenlenen il eğitimlerinin ikincisiAydın Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle Aydın’da yapıldı.

İGC,Aydınlı meslektaşlarıyla buluştu
Editör: Ege Olay
04 Kasım 2019 - 10:07
Aydın ve ilçelerinde basın mesleği görevini sürdüren/yaşayan gazetecilere yönelik 4 ayrı başlıkta düzenlenen 1 günlük eğitim programı, 2 Kasım 2019 Cumartesi günü Aydın Park Otel’de gerçekleştirildi. Eğitim çalışmasına 42 gazeteci katıldı.



Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, basın sektörünün içinde bulunduğu darboğaza dikkat çekerek, “İşsizlik sıkıntısı sektörümüzde büyük boyutta. Yerelde birer ikişer, merkez medyada 40’ar 50’şer kişi çok da şık olmayan yöntemlerle bir anda işsiz kalabiliyor. Tebligatlarla bir anda gazetecilerin işine son verilebiliyor. Yerelde çok daha darbeli olan bir durum. Öte yandan Türkiye’deki 100’ü aşkın İletişim Fakültesi’nden her yıl 10  bine yakın mezunun, işsizliğin en yoğun olduğu sektörde yer bulabilme çabası var. Yaşanılan tablo içinde bu projeyi hazırlarken sektörün güçlenmesinin ve bu sorunlardan arınarak özgür, dayanışma içinde yaşamını sürdürülebilmesinin donanımlı ve güçlü gazetecilerden geçtiği savıyla yola çıktık. Bunu başaran gazetecinin meslek örgütleri içerisindeki çalışmaları da o denli güçlenecek ve nitelikli gazetecilik yapma konusunda ivme giderek yükselecektir. Tek başlıkla değil, temelinde eğitim olan, işsiz gazetecilere de bir nebze de olsa katkıda bulunan bir program hazırladık. Sadece kentimizdeki değil bölgemizdeki gazetecilere de ulaşmayı hedefledik. Güçlü gazetecilik için yapılan bu çalışmada yer aldığınıza ve destekleri için Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Semra Şener’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, genç gazetecileri eğitim çalışmalarına daha çok ilgi göstermeye davet ederek, “Hiçbir zaman eğitim anlamında her şeyi aldım, bitirdim diyemezsin. Basın büyük bir darboğaz içinde, gazeteciler stres altında çalışıyor. Ancak vazgeçmek dünyanın en kolay şeyi. Bizim sektörümüzün bu işin eğitimini almış, kalifiye, işini iyi yapan gazetecilere ihtiyacı var. Gazeteler, cama ilan asarak muhabir aramaz. Çünkü bu özel bir meslek. Eğitimini almanız, deneyimini yaşamanız gerekiyor. Bu salonda bulunan meslektaşlarıma vazgeçmedikleri, bu işi daha iyi yapmak için gönüllüyüz, hala mesleğimizi çok seviyoruz, meslektaşlarınız olarak sizinle omuz omuza durmak istiyoruz duruşları için çok teşekkür ediyorum. Bu değerli proje için İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni kutluyorum. Bu tür projelerde işbirliğimizin devamını diliyorum” diye konuştu.



İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Dilek Gappi de proje çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi içeren bir sunum gerçekleştirdi. Gappi, “Proje genel olarak iki ayak üzerinde yürüyor. Birincisi gazetecinin hakları, ikincisi gazetecilerin donanımının artırmasına katkı sunmak. Gazeteci güçlü olursa medya özgür olur inancındayız” dedi.

Eğitim programında, Av. Gökhan Ersezen İfade Özgürlüğü ve Gazetecilerin Hakları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Öğr.Grv.Hakan Tuncel Yeni Nesil Medya Yayıncılığı, Av. Birgül Değirmenci Medyada Nefret Söylemi, Dr. Göker Gülay Pazarlama İletişimi başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum