İGC Akademi'den Manisalı Gazetecilere Eğitim

EGEOLAY/Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) iş birliği ile yürütülen 'Güçlü Gazeteci Özgür Medya Programı' kapsamında düzenlenen il eğitimlerinin ilki Manisa'da yapıldı.

İGC Akademi'den Manisalı Gazetecilere Eğitim
Editör: Ege Olay
20 Eylül 2021 - 10:37
Manisa ve ilçelerinde basın mesleği görevini sürdüren/yaşayan gazetecilere yönelik 4 ayrı başlıkta düzenlenen 1 günlük eğitim programı, 18 Eylül Cumartesi günü Anemon Manisa Otel’de gerçekleştirildi.  Eğitime Manisa basın temsilcileri ve Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Manisa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Turgay Duyar, Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı İsmail Aydın ve Manisa Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği temsilcileri katıldı.

Güncel mesleki derslerin 4 ayrı başlıkta sunulduğu eğitimde Av. Birgül Değirmenci İfade özgürlüğü ve Gazetecilerin Hakları, Ahmet Buğra Tokmakoğlu Yeni Nesil Medya Yayıncılığı, Doç. Dr. Gökçen Başaran İnce Medyada Nefret Söylemi ve Ayrımcı Dille Mücadele ve Özgür Kurşun ise Mobil Araçlarla Görüntülü Habercilik konularında bilgi verdi.

Mesleğe Sahip Çıkacağız

İGC Başkanı Dilek Gappi, mesleki yetkinliklerin artırılmasının önemine vurgu yaparak , İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Avrupa Birliği finansal desteği ile kurduğu İGC Basın Akademisinin sektördeki eğitim boşluğunu gidermek üzere yola çıktığını ve 2019 yılından beri düzenli eğitimleriyle mesleki ve İngilizce dil eğitimi ihtiyacını ücretsiz karşıladığını söyledi.
Dilek Gappi, yerel basınında güç birliğine her zamandan daha çok ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, “Hiç kimsenin bu mesleği itibarsızlaştırmaya hakkı yoktur. Bu meslek demokrasinin 4. gücüdür ama onun da ötesinde bir meslektir. O zaman biraz daha fazla sahip çıkacağız. Kişisel donanımları artıracağız. Kişisel kavgalarımızı bir kenara bırakacağız. Yeni insanları bu meslekte tutmanın yollarını arayacağız” dedi.

Birlik Olalım

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, İzmir Gazeteciler Cemiyetine Manisa’da bu eğitimi gerçekleştirdiği için teşekkür etti. Filizkan, bugünün basının çok zayıfladığını dikkat çekerek, “Güçlü basın diyoruz özgür basın diyoruz ama öncelikle kendi içimizde güçlülüğü sağlayamadığımız bir süreçte ne güçlü basın olur ne de özgür basın olur. Meslek grupları bir olmalıdır” diye konuştu.
İGC Bölge İl Eğitimleri 9 Ekim’de Muğla’da, 23 Ekim’de Aydın’da gerçekleştirilecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum