İduğ'un projeleri vatandaşa nefes aldıracak

EGEOLAY /Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Başkan İduğ ve Yorgancılar Bornova’ya EBSO’nun bir şubesinin açılması için çalışma başlatma kararı aldı. Başkan İduğ, ziyarette Bornovalılara müjdeler verdi.

İduğ'un projeleri vatandaşa nefes aldıracak
Editör: Ege Olay
12 Nisan 2019 - 11:26
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, ve yönetim kurulu üyeleri Hakan Ürün, Ali Arda Yüksel, Ateş Demirkalkan ve Aytekin Öztaş ile birlikte Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’u ziyaret etti. Yorgancılar, İduğ’un Bornova Belediye Başkanı seçilmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. 

 

Başkan İduğ’un Ege Otomotivciler Derneği (EGOD) Başkanlığı zamanında yaptığı çalışmalarla fark yarattığını söyleyen Yorgancılar, “Çünkü hep işe konsantre oldular. Bornovalılar, fark yaratan bir belediyeciliği görecekler bu dönemde. Bundan önceki dönemlerdeki belediye başkanlarımız da iyi işler yaptılar. Ama Mustafa İduğ bunun üstüne iki, üç taş daha koyacak. Dürüstlüğünü çalışkanlığını biliyoruz” dedi.

 

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da, “Benim en büyük avantajım sizler olacaksınız” diyerek, “Burada büyük bir danışma kurulu var. EBSO meclisi İzmir’in parlamentosu, İTO da aynı şekilde. Böyle bir danışma kurulu kimde var ki. Birlikteliği sağladığımız anda sinerji otomatik olarak ortaya çıkacak” dedi.

 

Bornova’ya EBSO şubesi

 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, meslek odaları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak işbirliklerinin önemine dikkat çekerek, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’dan Bornova’ya bir şube açmalarını istedi. İduğ, EBSO Şubesi’nin açılması konusunda Bornova Belediyesi olarak destek vermeye hazır olduklarını söylerken Yorgancılar da bu konuda gerekli hazırlıkların yapılması için anında ilgililere talimatını verdi. Nitelikli elaman yetiştirme konusunda da birlikte çalışma kararı alındı.

 

Yeni pazaryerleri yapılacak

 

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Ender Yorgancılar ve beraberindeki heyetle yaptığı görüşmede Bornovalılara müjde olacak projeler hakkında da bilgi verdi. 2018 yılının Ağustos ayında oluşan yüzde 30 düzeyindeki devalüasyonla gelir kaybına uğrayan işçilerin haklarını vererek göreve başladğını hatırlatan Bakan İduğ, pahalılık karşısında vatandaşların daha uygun koşullarda alışveriş yapma imkanına sahip olduğu pazaryeri eksiklerini kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.

 

Kreşler açılacak

 

Kadınların iş hayatına katılmalarının önemine dikkat çeken Başkan İduğ, “Kadınlarımızın çalışıp ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için pek çok çalışmayı hayata geçireceğiz. Bunlardan ilki kreşler ve oyun merkezleri olacak. Kadın üretim kooperatifini hızlı bir şekilde başlatıyoruz” dedi.

 

Çiçekliköy’de kahvaltılar kadın üretimiyle zenginleşecek

 

Çiçekliköy’deki 70 kahvaltı salonunda haftasonları 50 bin kişinin kahvaltı yaptığını söyleyen Başkan İduğ, “Şu anda kahvaltıyla ilgili satın alınan hiçbir şey orada üretilmiyor, yerel değil. Hepsi marketlerden alınıyor. Oradaki kadınların üretim yapmasını sağlayacağımız bir üretim kooperatifi başlatıyoruz. Kadınların yeteneklerini ortaya koyacak çalışmalara ihtiyaç var” diye konuştu.

 

Sıfır parayla evlilik

 

İyi günde kötü günde vatandaşların yanında olacaklarını altını çizen Başkan İduğ, “İyi gün doğum ve düğün, kötü gün ölüm. Biz bu üçünde de vatandaşımızın yanında olacağız. Doğumda bebek paketiyle Bornovalıların yanında olacağız. Nüfus Müdürlüğü’nden doğan çocukların kayıtları alınıp evlere bir paket gidecek. Paketin ismi ‘Halk bebek’ olacak. İkincisi evlenmek isteyen ve ihtiyacı olan insanlara düğün salonu, gelinlik, damatlık desteği vereceğiz. Nikahı ben kıyacağım. Gerçekten ihtiyacı olanları sıfır parayla evlendireceğiz. Nikah sarayımız var, gelin arabamız var, nikah memuru hazır. Gelinlik konusunda MTK Sitesi yönetimiyle konuştuk. Gelinlikler oradan gelecek, üç gün kullanıp tekrar iade edilecek” dedi.

 

Cenaze evine börek gönderilecek

 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, cenaze evlerine pide gönderme uygulamasını börek göndererek tekrar başlatacaklarını açıkladı. Bornova’da pek çok evde Boşnak Böreği yapıldığını söyleyen Başkan İduğ, “Cenaze evlerine pide gönderilirdi, bu uygulama kaldırıldı. Şimdi biz tepsilerle börek göndereceğiz” diye konuştu.

 

Taziye evleri yapılacak

 

Yerel yönetimlerin vatandaşların sosyal ihtiyaçlarına yönelik yatırımlar yapması gerektiğine de dikkat çeken Başkan İduğ, “Kürt kardeşlerimizin 7 günlük taziye gelenekleri var. Gidecekleri yerler yok. Taziye evleri yaparak bu imkanı onlara sunacağız” dedi.

 

BELGEM arka sokaklardaki çocuklar için büyüyecek

 

BELGEM Dershanesi’ni büyüteceklerini ve olanaklarını genişleteceklerini belirten Başkan İduğ, “Üniversite sınavında 40 matematik sorusunun iki tanesini yapabilen bir gençlik var. Biz Endüstri 4.0’ı Ender başkanımızdan dinledik. Akıllı fabrikalar dönemi başlıyor. Ama bu fabrikaların kullandığı teknolojiyi kullanacak nitelikte insan yok. Bu gençliğin mutlaka eğitim konusunda öne çıkması lazım. BELGEM dershanemiz aracılığıyla arka sokaklardaki çocuklarımızın eğitimlerine katkı koyacağız” dedi.

 

 

 

 

 

Belediye hizmet binasında yeni yaklaşım

 

 

 

 

 

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamlığı ve Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü de içine alan entegre bir hizmet binasını hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bornova Belediyesi’nin 36 biriminin 7-8 farklı binada dağınık bir şekilde hizmet verdiğini ifade eden Başkan İduğ şöyle konuştu: “Bunun için 125 milyon liralık bir bütçe gerekiyor. İş insanları olarak iyi projeye iyi kaynak bulunduğunu biliyoruz.Verimliliği sağlamak için onları tek çatı altında toplamak hatta ilçe emniyet müdürlüğü ile kaymakamlığı da içine alan bir entegre bina hayal ediyoruz. 125 milyon liralık bir bütçe gerekiyor. İlk yapacağımız projelerden bir tanesi verimliliği sağlamak için tüm çalışanlarımızı tek çatı altında toplamak olacak.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum