İduğ: 'Sporun kadını erkeği olmaz'

EGEOLAY /CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadın futbolculara sürpriz yapıp, maçlarını izledi. Yıllardır amatör kulüplerde futbol oynayan, spor kulüplerinde başkanlık yapan İduğ, maçın son iki dakikasında ise formasını giyip sahaya indi. İduğ, “Futbolda kadınların da var olabileceğini gösterdiğiniz için yürekten kutluyorum. Kadınlar sahaları da güzelleştirir, dünyayı da değiştirir” dedi.

Editör: Ege Olay
07 Mart 2019 - 14:29
Bornova Gençlik Futbol Kulübü’nde yıllardır amatör futbol oynayan,  Bornova Belediyesi Spor Kulübü’nde başkanlık çeşitli kulüplerde ise yöneticilik yapan İduğ, eşi Ufuk İduğ ile kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelelerinin simgesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın futbolcuların, dostluk maçını izledi. Başlama vuruşunu yapan İduğ, maçın son iki dakikasında ise formasını giyip, sahaya indi. Başarıları için kadın sporcuları karanfil vererek kutlayan Başkan Adayı İduğ, Bornova’da kadın futbol takımı kurulması ve alt yapı eksikliklerinin giderilmesi taleplerine ise destek sözü verdi. 

 

SAHALAR KADINLARLA GÜZELLEŞİYOR

Kadın futbolcuların, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına çok önemli bir katkıda bulunduğunu belirten İduğ, “Sporun kadını erkeği olmaz. Futbol erkek hakimiyetinde değil. Bana göre futbol, kadına da yakışan bir spor dalı. Tüm güzellikleriyle, sahalarda varlık gösteren kadın sporcularımızı yürekten kutluyorum. Kadınların futbolda ve diğer spor dallarında hem oyuncu, hem de izleyici olarak daha çok var olmasıyla, sahalar, salonlar güzelleşir, dünyamız değişir” dedi. 

 

SPORCU GENÇ KADINLARA DESTEK 

Kadınların dokundukları her şeyi güzelleştirdiğini, hayatın her alanında fark yarattığını belirten Başkan Adayı İduğ, göreve geldiklerinde kadınların yaşamın tüm alanlarındaki mücadelesine, girişimlerine destek vereceklerini belirtti. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında pozitif ayrımcılık ilkesiyle hareket edeceklerini vurgulayan İduğ, özellikle kız öğrencilerin iyi eğitim alması, sporcu kadınlar yetiştirilmesine katkıda bulanacaklarını ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum