"İdlib'i, hem Türkiye hem de bölge halkı açısından güvenli bir yer hâline dönüştürmeye kararlıyız"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Türkiye, İdlib konusunda kendi harekât planlarını uygulamak üzere her türlü hazırlığını yapmıştır.

"İdlib'i, hem Türkiye hem de bölge halkı açısından güvenli bir yer hâline dönüştürmeye kararlıyız"
Editör: Ege Olay
19 Şubat 2020 - 14:11
Ülkemizin bu konudaki kararlılığını hâlâ anlamamış olan rejime ve onu cesaretlendirenlere İdlib’i bırakmayacağız. Bu bölgedeki gelişmelerin ülkemizin üzerine getireceği yükü göz göre göre omuzlamaya asla niyetimiz yoktur. Ne pahasına olursa olsun, İdlib’i hem Türkiye hem de bölge halkı açısından güvenli bir yer hâline dönüştürmeye kararlıyız” dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda milletvekillerine ve partililere hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasını başında, “Geçtiğimiz hafta, ülkemiz bunca sıkıntıyla boğuşurken, birilerinin ısrarla FETÖ’nün siyasi ayağı ve bununla bağlantılı bir şekilde yeni darbe teşebbüsü tartışması açmasının gerisindeki sinsiliğe dikkat çekmiştim” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maalesef, aynı tartışmanın hâlâ sürdürülmeye çalışıldığını görüyoruz. Bu ülkede FETÖ meselesinin, çok uzun ve derin, sosyal, siyasi, kültürel kökleri olduğunu bilmeyen kimse yoktur. AK Parti’den önce olduğu gibi, AK Parti döneminde de Türkiye bu süreci yaşamıştır” diye ekledi.



“İDLİB HAREKÂTI ARTIK AN MESELESİDİR”



Sadece sınır güvenliği için değil, aynı zamanda 83 milyon vatandaşın her birinin evinde huzurla uyuyabilmesi bakımından kritik öneme sahip Suriye’de, destansı bir mücadele yürütüldüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Harekât bölgelerimize yönelik tacizlere en sert şekilde cevap veriyoruz. Şayet bu bölgelerde muhatap ülkeler Türkiye’nin güvenlik kaygılarını karşılayamazsa kendi başımızın çaresine bakmak zorunda kalacağımızı her fırsatta açıkça söylüyoruz. İdlib’de, rejimin saldırganlığını sona erdirip Soçi Muhtırası sınırlarına çekilmesi için son günlere giriyoruz. Artık son ikazlarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.



Gerek Türkiye’de gerek Rusya’da gerekse sahada yapılan görüşmelerde, şu ana kadar arzu edilen neticeye ulaşamadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her ne kadar görüşmeler devam edecek olsa da masada bizim istediğimiz yerin çok uzağında olunduğu bir gerçektir.  Türkiye, İdlib konusunda kendi harekât planlarını uygulamak üzere her türlü hazırlığını yapmıştır. Her operasyonda olduğu gibi, bu konuda da bir gece ansızın gelebiliriz diyoruz. Daha açık bir ifadeyle, İdlib harekâtı bir an meselesidir. Ülkemizin bu konudaki kararlılığını hâlâ anlamamış olan rejime ve onu cesaretlendirenlere İdlib’i bırakmayacağız. Bu bölgedeki gelişmelerin ülkemizin üzerine getireceği yükü göz göre göre omuzlamaya asla niyetimiz yoktur. Ne pahasına olursa olsun, İdlib’i hem Türkiye hem de bölge halkı açısından güvenli bir yer hâline dönüştürmeye kararlıyız.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum