Her yerde kar Foça'da Bahar

EGEOLAY/İzmir’in turistik İlçesi Foça kış ortasında baharı yaşıyor. Yurdun hemen her yerinde hatta komşu ilçelerde bile kar yağışları etkili olurken kar Foça’yı adeta teğet geçti. Havayı görenler birbirlerine; tarihin babası sayılan Herodot’un Foçayı kuranlar için sarfettiği “Onlar kentlerini dünyanın en güzel göğünün altında ve en güzel ikliminde kurdular” sözlerini hatırlattılar.

Her yerde kar Foça'da Bahar
Editör: Ege Olay
18 Ocak 2021 - 19:23

17 Ocak 2021 Pazar Günü yaşanan güzel hava ilçeye dışarıdan gelenleri de oldukça şaşırttı. Geldikleri kent ve yollarda diz boyu kar olduğunu belirten bazı vatandaşlar Foça İlçe merkezine indiklerinde bambaşka bir mevsimi yaşadıklarına vurgu yaptılar. Bu yıl Ekim Ay’ında gelen ve kış aylarını her yıl olduğu gibi ilçede geçiren Pelikanlar ise güne ayrı bir güzellik kattılar. Küçükdeniz Limanı içinde kuğular gibi süzülen pelikanlar balıkçıların attığı balıklarla keyif yaparkan yakın marketlerden alışveriş için sokağa çıkanların da ilgi odağı oldular.

KAR’A HASRET KALDIK

Foçalı vatandaşlardan Engin Dağlı; teknesinde yaşadığını ve güzel havayı bulunca teknenin işlerini yapmaya koyulduğunu belirtti. Engin Dağlı; “ Teknede yaşıyorum. Güneşi buldum. İşlere daldım. Kar’a da hasret kaldık aslında. Yağsa çok iyi olacak. Susuzluğun derdi kar. Foça uç noktada kalıyor biraz. Kar değiyor geçiyor. Bize biraz soğuğu geliyor. O kadar. “ dedi.

KUCAĞINDA KÖPEĞİ İLE EKMEK ALMAYA GELDİ

Kucağında köpeği ile fırından ekmek almaya çıkan Oral Girginer’de dışarı çıkınca gördüğü güzel havaya bayıldığını söyledi. Oral Girginer;” O kadar güzel bir hava var ki. Türkiyenin her yerinde kar yağarkan Foçada harika güneşli bir hava var. Bizde oğlum (köpeğim) Şerlok ‘la beraber bu havayı kaçırmadık. Bugün kü ekmeğimizi almaya geldik birlikte. Bu güzel havada beraberiz oğlumla birlikte. Ne mutlu bize. Burada yaşadığımız için gerçekten çok mutluyuz. “ dedi.

İSTANBULDA KAR VAR FOÇA CENNET

Foça’ya İstanbul’dan geldiğini havayı ve ortamı çok beğendiğini belirten Hale Ödemiş ise en kısa zamanda ilçeye yerleşmek istediğini söyledi. Hale Ödemiş; “ İstanbul’dan geldim. Foça’yı çok seviyorum. Aslında benim Bodrum Turgutreis’te mütevazi bir yazlığım var. Orayıda çok seviyorum ama Bodrum’un her tarafı rampa olduğu için yaşım dolayısıyla oralarda pek rahat edemedim. Foçada kış yaz oturmayı düşünüyorum. Şu anda İstanbul’da lapa lapa kar yağmasına rağmen burası cennet gibi. Pırıl pırıl bir hava. Her şey çok güzel. İnsanları çok iyi. Çok sıcakkanlı. Sanki ailedenmiş gibi. Kaldığım otelin personeli bile bana aileden biriymiş gibi muamele ediyor. “ dedi.

KARATAŞA BASTIM GALİBA

Hale Ödemiş sözlerini “Gelenler Karataş’ına basarsa mutlaka tekrar Foçaya dönermiş” şeklindeki efsaneyi hatırlatarak; “Karataş nerdeymiş acaba bende bassam diyordum. Herhalde bilmeyerek bastım ki inşallah buraya yerleşeceğim” diyerek tamamladı.

Foça da güzel hava 18 Ocak Pazartesi günü de devam etti. Tam kısıtlamanın sona ermesiyle vatandaşlar sokaklara çıktı. Maskelerini takarak, sosyal mesafeyi kollayarak ve yaş gruplarına özel kısıtlamalara dikkat ederek sokaklardaki ve sahillerde ki banklarda oturdular. Günlük güneşlik havanın keyfini çıkardılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum