"Her alanda ülkemizi Cumhuriyetin hedefi olan muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkardık"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos 1922-2022 Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri ve Kütahya Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, sanayiden tarıma her alanda ülkemizi Cumhuriyetin hedefi olan muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkardık” dedi.

"Her alanda ülkemizi Cumhuriyetin hedefi olan muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkardık"
Editör: Ege Olay
29 Ağustos 2022 - 15:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya’da 30 Ağustos 1922-2022 Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri ve Kütahya Toplu Açılış Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasına törende bulunan vatandaşları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütahya’yı en son 2019 Mart ayında ziyaret ettiklerini hatırlattı.

Dumlupınar Zaferi’nin 100. yılı vesilesiyle Kütahya’ya gelerek hem vatandaşlarla hasret gidermek hem zafer sevincini paylaşmak hem de tamamlanan eser ve hizmetlerin açılışını yapmak istediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah birazdan bu eserlerin bazılarının açılış ve temel atmalarını canlı bağlantı yoluyla gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz Perşembe günü Ahlat’ta, Cuma günü de Sayın Bahçeli ile birlikte Malazgirt’teydik. Sultan Alparslan, Bizans’ın gururlu hükümdarı Diyojen’in sayıca üstün ordusunu yenerek Anadolu’nun kapılarını milletimize Malazgirt’e açmıştı. Millî mücadeleyle, asırlardır bitip tükenmeyen bir kin ve hırsla bizi bu topraklardan söküp atmak isteyenlere Anadolu’nun ebedî vatanımız olduğunu bir kez daha ilan ettik” diye konuştu.  

“Milletimizin son iki asrı, kayıplarla, yeniden ayağa kalkmalarla, varlığına ve ruhuna yönelik saldırılara karşı direnmekle geçmiştir” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Altı asırlık cihan devleti Osmanlıyı tarihin tozlu raflarına uğurlarken de, Cumhuriyetimizi yeniden kurarken de, vesayetle, darbelerle, krizlerle yoğrulurken de hep inancımızı kavi, umudumuzu diri tuttuk. Bu sayede her badireyi atlattık, her saldırıyı savuşturduk, her oyunu bozduk, hep sabrettik, hep mücadele ettik. Millî mücadeleyi kazanan milletimiz, Cumhuriyetin kuruluşunun ardından hayal ettiği gelişmiş, kalkınmış, müreffeh Türkiye’ye ulaşmak için epeyce beklemek mecburiyetinde kalmıştır. Uzunca bir süre, kalkınma hamlelerimizin, demokrasi girişimlerimizin, sanayileşme gayretlerimizin önü kesilirken, millî ve manevi değerlerimizi tehdit eden her türlü gelişmenin önü sonuna kadar açılmıştır.”

“TÜRKİYE’NİN ASIRLIK ALTYAPI EKSİKLERİNİ 20 YILDA TAMAMLAYACAK KALKINMA HAMLESİ BAŞLATTIK”

İkinci Dünya Savaşı sonrası, Türkiye’den daha zor şartlarda kalkınma ve demokrasi mücadelesine giren ülkelerin kısa sürede yol alırken, Türkiye’nin her 10 yılda bir yaşadığı darbelerle sürekli patinaj yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç şüphesiz bu sadece kendi eksiklerimizden, hatalarımızdan kaynaklanan bir durum değildi. Türkiye’nin her alanda geri kalması için kurulan o mekanizmalar öylesine güçlüydü ki iyi niyetli kimi girişimler bunun üstesinden gelmeye yetmiyordu. Bu süreçte, rahmetli Menderes’in ve rahmetli Özal’ın gösterdiği kalkınma çabalarını, rahmetli Erbakan’ın ve rahmetli Türkeş’in sergilediği yerli, millî duruşu hep takdirle anıyoruz.”

Hükûmete geldiklerinde, iki asırdır altyapısı ihmal edilmiş, demokrasisi zayıf, ekonomisi güdük bırakılmış, siyasi ve askerî gücü sürekli törpülenmiş bir Türkiye devraldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hemen kolları sıvadık. Türkiye’nin asırlık altyapı eksiklerini 20 yılda tamamlayacak bir büyük kalkınma hamlesi başlattık. Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, sanayiden tarıma her alanda ülkemizi Cumhuriyetin hedefi olan muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkardık” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum