Hepimizin hakkı, emeği ve geleceği için yürümemiz gereken bir yol var

EGEOLAY/Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, sokak sokak Karabağlar’ı dolaşarak vatandaşlarla sohbet etmeye devam ediyor.

Hepimizin hakkı, emeği ve geleceği için yürümemiz gereken bir yol var
Editör: Ege Olay
09 Mart 2024 - 18:24
CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Helil Kınay, güne sabahın erken saatlerinde Günaltay Pazaryeri ve Eskiizmir Pazaryeri’nde çorba dağıtarak başladı. Sabah saatlerinde karşılarında Belediye Başkan Adayı Kınay’ı gören pazar esnafı ise hem şaşırdı hem mutlu oldu. 
 
Biz şimdi tüm kadınlar için daha çok dik durmak zorundayız
Zerek Seçim Ofisi’nde İlçe Kadın Kolları ile birlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü basın açıklamasına katılan Kınay, iktidarın kadınların haklarını ve özgürlüğünü yok saydığı günlerden geçildiğini belirterek, “Biz şimdi tüm kadınlar için daha çok dik durmak zorundayız, tüm kadınlar için sesimizi daha gür çıkarmak zorundayız” dedi. Karabağlar’da yoksulluğun, yoksunluğun ve şiddetin evlerin içinden çıktığını belirten Kınay, “Her bir kadının sesini duyduğumuz, her bir kadının sesini duyurduğumuz, her bir kadına elimizi uzattığımız günleri yaratmak zorundayız” dedi.
 
Sonrasında Eğit-Der 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programına katılan Kınay, Kadınların emeğinin, sözünün ve haklarının her alanda savunulması için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, Karabağlar’da bu mücadelenin verileceğini ve kadın komisyonlarının kurulacağını ifade etti.
 
Sürprize ortak oldu
Disk/ Emeklisen Karabağlar Şubesi’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü basın açıklamasına katılan Kınay, basın açıklaması öncesi Karabağlar Belediyesi Bahçelievler Park Bahçeler Ekibi personelinin kadın çalışma arkadaşlarına yaptıkları sürprize ortak oldu. Kadının emeğini ve mücadelesini Karabağlar’ın her bir sokağında büyüteceklerini söyleyen Kınay, sonrasında basın açıklamasına katıldı. Yaptığı konuşmada Karabağlar’da emekçi kadınlar için mücadele edeceklerini ifade eden Kınay, kadınların sokakta, evde ve iş yerlerinde seslerini ve sözlerini büyütmek adına çalışacaklarını belirtti.
 
Esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti
Osman Aksüner Mahallesi Muhtarı Murat Toprak’ı ziyaret eden Kınay, Muhtar Toprak ile birlikte mahalle sakinlerinin sorunlarını masaya yatırdı. Bu sorunları çözmek adına 1 Nisan’dan sonra adımlar atılacağını belirten Kınay, muhtarlık ziyaretinin ardından Osman Aksüner Mahallesi’ndeki esnaf ve vatandaşlarla buluşarak onların sorunlarını dinledi. 
 
Pazaryerleri projelerine dikkat çekti
Sonrasında Metin Oktay Mahallesi Muhtarı Şahin Demir’i ziyaret eden Kınay, mahallenin sorunlarını muhtar ve mahalle sakinleri ile birlikte konuştu. Pazaryeri konusuna dikkat çeken Kınay, yapılacak pazaryeri projelerinde alanların yalnızca pazaryeri olarak değil, aynı zamanda çok amaçlı kullanılacak şekilde tasarlanacağını ifade etti. 
Muhtarlık ziyaretinin ardından Uzundere Seçim Ofisi açılışına katılan Kınay, büyük bir coşku ile karşılandı. Seçim Ofisi’nin açılışını yapan Kınay, hayırlı olsun dileklerini iletti.
 
Selvili Mahallesi’nde Beyaz Kafe’de vatandaşlarla buluşan Kınay, mahallelinin yaşadığı sorunları ve bu sorunlara yönelik yürütülecek çözümler hakkında konuştu. Seçimden sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Kınay, Karabağlar’ın daha güzel olması için düzenlenecek projelerden bahsetti. Kent yoksulluğunun azaltılması için bugüne kadar çalışmalar yaptığını belirten Kınay, Konuşulanları hayata geçirmek adına aday olduğunu söyledi. Karabağlar’da bulunan 18 semt evinin sayısını artırmak istediklerini belirten Kınay, 10 tane anaokulu açacaklarını belirterek, “Hepimizin hakkı, emeği ve geleceği için yürümemiz gereken bir yol var” dedi.
 
Genç çiftin nişan kurdelesini kesti
Beyaz Kafe’deki buluşmanın ardından Berivan Çatuk ve Doğan Koç’un nişan törenine katılarak yüzüklerini takan Kınay, genç çifte bir ömür dolu mutluluklar diledi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum