Hazine arazileri tarıma açılıyor

EGEOLAY/Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Çiftçilerimizin daha rahat üretibilmeleri için yeni projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Hem çiftçimiz hem de ülkemiz kazanacak." dedi.

Hazine arazileri tarıma açılıyor
Editör: Ege Olay
10 Nisan 2020 - 15:25
Açıklama Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi. Pilot uygulama olarak başlatılan bu çalışmada, ilk etapta 9 milyon metrekare alanda ekim yapılacak. Hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi ürünlerin ekilmesi sağlanacak.

Pakdemirli konuyla ilgili olarak, "Hazineye ait tarıma uygun arazileri örnek ekilişler için çiftçilerimizin kullanımına açıyoruz. Böylece tarım arazilerimizden en etkin şekilde çiftçilerimizin yararlanmasını sağlayacağız. Pilot uygulama olarak başlatılan bu çalışmada, ilk etapta 9 milyon metrekare alanda ekim yapılacak. Hububat, baklagille, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi stratejik ürünlerimizin ekilmesini sağlayacağız. Çiftçilerimiz bu arazileri bedelsiz olarak kullanacak. Hem çiftçimiz hem de ülkemiz kazanacak. Kadınlarımıza ve gençlerimize bu projede pozitif ayrımcılık tanıyoruz." ifadelerini kullandı.(TRTHABER)

YORUMLAR

  • 0 Yorum