Hakan Alabalık Urla için aday adayı

EGEOLAY/Karşıyaka Bilim Müzesi’nde sergilenen ve 300 yıldır çözülemeyen matematik problemini çözerek ünlü olan Matematik Öğretmeni Hakan Alabalık, meslek hayatını sürdürdüğü Urla’dan belediye başkan aday adayı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanı Avukat Pelin Karasakal’a başvurusunu yapan Alabalık, ekibiyle çalışmalarına başladı

Hakan Alabalık Urla için aday adayı
Editör: Ege Olay
11 Aralık 2023 - 14:30
Uzun yıllardır Urla’da matematik öğretmeni olarak görev yapan Hakan Alabalık, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Urla Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Alabalık, aday adaylığı başvurusunu CHP Urla İlçe Başkanı Avukat Pelin Karasakal’a yaptı.
 
Hakan Alabalık, 1964 tarihinde doğdu. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü’nden mezun olan Hakan Alabalık, meslek hayatına 1990 yılında İzmir’de başladı. 2005 yılında da Urla’da devam etti. Halen Urla Uğur Kurs İşletmecisi ve Matematik öğretmeni olarak görev yapıyor. Alabalık, evli ve iki çocuk babası.
 
Alabalık, uzun yıllar sivil toplum örgütlerinde de aktif olarak görev aldı. İzmir Ticaret Odası Eğitim Komitesi Meclis Üyeliği, İzmir Ticaret Odası Eğitim Komitesi Üyeliği, İzmir Gürünlüler Dernek Başkanlığı, Yiğidolar Federasyonu Genel Sekreterliği, Ege Sivaslı İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan, bir kısmına halen devam eden Hakan Alabalık, eğitimciliğinin yanı sıra yöneticilik ve ticaret tecrübelerine de sahip oldu.
 
Karşıyaka Bilim Müzesi’nde sergilenen ve 300 yıldır çözülemeyen Matematik problemini çözmesi ile tanınan Hakan Alabalık, aynı zamanda TRT EBA bünyesinde yayın için davet edildi. Boğaziçi, Bahçeşehir, Dokuz Eylül Üniversiteleri gibi kurumlarda konferanslar verdi. Uluslararası hakemli bilimsel dergilerde yayınlanmış makalelerin yanı sıra, kongrelerde bildiri ve poster sunum çalışmaları da yaptı.
   
Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı’nda Urla’nın daha iyi konumlarda olması için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yaptığını söyleyen Hakan Alabalık, “Çalışmalarımıza şimdiden başladık. Her biri kendi alanında uzman ekip kurduk. Bir yandan ilçemizin sorunlarını tespit ediyor, bir yandan da bu sorunların çözümü için projeler geliştiriyoruz. Sorunların çözümünü hedeflerken, ilçemizi Avrupa standartlarında yerleşim yeri haline getirmeye yönelik projeler de üretiyoruz. Uzun yıllardır Urla’da oturan, eğitimcilik mesleğim gereği toplumun her kesimiyle yakın ilişkiler kuran biri olarak Urla’ya büyük faydalar sağlayacağıma inanıyorum” diye konuştu. 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum