Reklam

Güzelyalı'da su taşkınlarını önlemek için planlanan çalışmalar hayata geçiriliyor

EGEOLAY/İZSU Genel Müdürlüğü, Güzelyalı 16 Sokak’ta olası su baskınlarının önüne geçmek amacıyla kapsamlı bir çalışma yürütüyor. İnşa edilen yağmur suyu toplama havuzu ve pompalı basınç hattı sayesinde bölgede biriken yağmur suyu Poligon deresine deşarj edilecek. İZSU yetkilileri bölgede foseptik imalatına yönelik bir çalışmalarının olmadığını ve bu konudaki yorumların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını açıkladı.

Güzelyalı'da su taşkınlarını önlemek için planlanan çalışmalar hayata geçiriliyor
Editör: Ege Olay
01 Nisan 2021 - 11:35
İZSU, Şubat ayında kentimizde yaşanan doğal afet sonrasında gerekli görülen bölgelerde can ve mal güvenliğinin sağlanması, olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla etkin çözümler üretmeye ve kapsamlı çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Bu amaçla projelendirilen çalışmalar kapsamında Güzelyalı 16 Sokak’ta da önemli bir çalışma yürütülüyor.
Yoğun yağışlı günlerde bölgede biriken yağmur sularının Poligon deresine bertarafı amacıyla başlatılan altyapı çalışmaları kapsamında, yağmursuyu ızgara hat kapasiteleri artırılacak, kurulan pompa havuzu sayesinde bölge yerleşiminin deniz seviyesi ile olan kot farkının düşüklüğünden kaynaklanan suların bölgeden uzaklaştırılması sağlanacak.

Çalışma mahalle sakinleri tarafından takdirle karşılandı
Sel felaketinde bölgedeki suların yarım metre kadar yükseldiğini ve denize ulaşamadığı için taşkınlara sebep olduğunu belirten Güzelyalı Muhtarı Nedim Altan, “İZSU Genel Müdürlüğü’nün mahallemizde yürüttüğü bu çalışma sayesinde yağmur sularının toplanarak denize deşarj olması sağlanacak. Kurulan sistem sayesinde mahallemizde bir daha su taşkını sorunu yaşanmayacak. Verdiği hizmetten dolayı Tunç Başkanımıza ve İZSU’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Çalışmanın sonuçlarını görmeye başladıklarını belirten işletmeci Menekşe Sarışen ise “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU çalışanları buradaki yağmur suyu sorununu düzeltmek için uğraşıyorlar, çok emek verdiler.  Geçen hafta yoğun yağışlı günlerde yolda bir damla su birikintisi olmadı. Yapılan sistemden çok memnunuz” dedi.
Pompa istasyonunun buraya yapılmasının bütün çevre mahallelerini de rahatlatacağını ifade eden mahalle sakini Semra İlel, bütün çevre yaşayanlarını rahatlatacak bir çalışma ile ilgili basında yanlış haberlerin yer aldığını ve itirazları hiç doğru bulmadıklarını dile getirdi.

Bölgede koku veya sinek problemi yaşanmayacak
İnşa edilen havuzda foseptik veya herhangi farklı bir nitelikte atık suyun toplanması kesinlikle söz konusu olmadığından bölgede herhangi bir koku veya sinek problemi yaşanmayacak.

Tüm çalışmalarda can ve mal güvenliği ön planda
Pompa havuzu inşa alanında bina güvenliklerini sağlamak amacıyla zemin stabilitesini ve iş güvenliğini sağlayan palplanş uygulaması yapıldı. İZSU ekipleri tarafından vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayarak, tüm kente en iyi altyapı hizmetini verme misyonu çerçevesinde yürütülen çalışmalarla bölgeye hizmet edecek olan pompa istasyonu tamamlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum