Güzelbahçe'de Önce Eğitim Sonra Tatbikat

EGEOLAY/İzmir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Güzelbahçe Belediyesi ile birlikte Belediye personeline, 'Acil Durum ve Ekipmanları Eğitimi' verildi.Güzelbahçe Belediyesi Amfi Tiyatro Toplantı Salonu'nda üç gün süren eğitimde personellere; temel afet bilinci, hafif arama kurtarma, ikaz, alarm ve işaretleri eğitimi verildi.

Güzelbahçe'de Önce Eğitim Sonra Tatbikat
Editör: Ege Olay
17 Ocak 2020 - 10:04
Eğitimin ardından tüm belediye personeliyle tatbikat yapıldı. Belediyede bir yangın çıktığını ve tahliyenin nasıl olması gerektiği ile ilgili belediye boşaltıldı. Bir personelin bu esnada yaralandığını, sedye ile nasıl alınması gerektiği ile ilgili uygulama yapıldı. Ardından AFAD ekipleri tarafından tahliye sürecinin nasıl yapılması gerektiği gösterildi ve personel dışarıya çıkartıldı.



‘Afetlere Hazırlıklı Olmalıyız’



Afetlerle hayatın herhangi bir zamanında karşılaşabileceğini, her yerde ve her durumda yaşanabileceklere hazırlıklı olmamız gerektiğini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ''Ülkemiz deprem kuşağında yer almakta, her an depreme karşı tedbirli olmamız gerekiyor. Her yerde ve her durumda yaşanabilecek afetlere karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. Bugün burada yaşamış olduğumuz bu senaryo gerçekte olabilir. Tabi ki bizim temennimiz hiçbir afetin yaşanmaması. Ama gerekli bilgileri personelimize sağlayarak personelimizi bilinçlendirmeliyiz. Güzelbahçe’de yaşanabilecek bir afet ya da her hangi bir olayda insanların ilk arayacakları kamu kurumu belediyeler. O yüzden bizler bu konularda bilinçli ve eğitimli olmalıyız. Afet durumunda nasıl hareket etmemiz gerektiği konusunda uzman kişiler bizlere gerekli bilgileri verdi. Bu tür eğitimlerin artırılarak herkese verilmesi gerekiyor. Bilinçli birey bilinçli toplumu oluşturur. Bunun da temele eğitimden geçmektedir'' diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum