Gumbel Groupile Bodrum Ticaret Odası Arasında Yenilenebilir Enerji İş Birliği Protokolü İmzalandı

EGEOLAY/Türkiye enerji sektöründe güneş enerjisi santrallerinin yatırım, danışmanlık, bakım onarım, EPC, online satış ve toptan satış faaliyetlerini gerçekleştirenGumbel Group, temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisinin yaygınlaşması için öncü rol üstlenerek Bodrum Ticaret Odası (BODTO)ile“Yenilenebilir Enerji İşBirliği”protokolü imzaladı.

Gumbel Groupile Bodrum Ticaret Odası Arasında Yenilenebilir Enerji İş Birliği Protokolü İmzalandı
Editör: Ege Olay
19 Nisan 2021 - 11:59
Protokol;Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Gumbel Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Herdem tarafından imzalandı. Törene Gumbel GroupYönetim Kurulu Üyesi ve Ege Bölge Müdürü Barış Aygener de katıldı. İmzalanan protokol kapsamında BODTO üyeleri yenilenebilir, temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisinin kurulumunda, bakım ve onarımına kadar birçok avantajdan yararlanabilecek.
                      
Kocadon: “Güneşten Elektrik Üretmek, Daha Güçlü Bodrum Ticareti Demek”

İmzalanan protokolün amacının temiz, yenilenebilir ve daha ucuz enerji kaynağı olarak güneş enerjisinin yaygınlaşması olduğunu belirten Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon; “Hangi meslek grubundan, hangi yaştan, hangi görüşten olursak olalım, atalarımızdan emanet aldığımız dünyayı geleceğimiz olan çocuk ve gençlerimize en azından aldığımız gibi teslim etmeliyiz. Bu kaygı hepimizi birleştirmeli, duyarlı olmalı ve etki alanımız içinde gerekli tedbirleri almalıyız. Ne ülkemiz ne Bodrum, güneşi israf etmeliyiz. Bodrum güneşinin hem ekolojik hem ekonomik değeri var. Üyelerimizin güneşten elektrik üreterek ticaret maliyetlerinin azalması, daha güçlü bir Bodrum ticareti demek. Aynı zamanda güzel ilçemizin ekolojisinin bozulmaması, karbon ayak izinin azalması ve daha yaşanır, temiz, yeşil ve mavinin buluşma noktası olan Bodrum’un korunması demek” dedi. 

Herdem: “Potansiyelimizi Bodrum için Seferber Etmeye Hazırız”

Protokolü değerlendiren Gumbel Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Herdem; “Türkiye’de güneşten elektrik üretim ve tüketimin sağlanması adına farkındalık oluşması için çalışıyoruz. Grup olarak bünyemizde altı firmayı barındırıyoruz. Güneş enerjisi alanına yatırım yapan, yenilikçi teknolojilerin lokomotifliğinde yürüttüğümüz ticari faaliyetlerimizle ulusal ve küresel pazarın etkin bir oyuncusuyuz. Potansiyelimizi Bodrum için seferber etmeye hazırız. BODTO – Gumbel Yenilenebilir Enerji Hatıra Ormanı’nı oluşturmak üzere protokol süresince her sene belirlenen bölgeye fidan dikimi yapacağız. Bu ormanın oluşabilmesi amacıyla her yıl 8 Kasım tarihinde bin adedi sabit olmak üzere bu yapılan her bir kW için ilave fidan dikimi gerçekleştirecektir” diye konuştu.

Aygener: “Protokol, Ticaret Odaları için Örnek Olacak”

Gumbel Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Bölge Müdürü Barış Aygener de protokolledoğaya derin bir nefes aldıracaklarını belirterek; “BODTO ile imzalanan protokol, gerek taraflara sağladığı ticari getirileri gerek doğaya ilişkin duyarlılığıyla bir ilktir. Ekolojiyle uyumlu, sürdürülebilir ticaretin mümkün olduğunu gösteren Yenilenebilir Enerji Protokolü ülkemiz ticaret odaları için de bir örnek olacaktır. Umarım bir dünya markası olan Bodrum doğayla uyumlu, ekolojiyi gözeten tutumuyla da marka değerini artırır” dedi.

Bodrum Ticaret Odası ile Gumbel Group arasında imzalanan Yenilenebilir Enerji İş Birliği Protokolü, beş yıl geçerli olacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum