Göz Göz kapalı gişe

EGEOLAY/Göztepe taraftarı, yeni stadına kavuşacağı Beşiktaş maçının biletlerini günden güne tüketiyor. 20 bin 57 kişilik Gürsel Aksel Stadı'nda elde sadece bin kombine kalırken, maç günü ise 560 kişilik tek biletler satışa sunulacak.

Göz Göz kapalı gişe
Editör: Ege Olay
15 Ocak 2020 - 11:13
Göztepe, yıllardır özlemle beklediği yeni stadına 11 gün sonra kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor. Göztepe Gürsel Aksel Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi'ne 26 Ocak Pazar günü oynanacak Beşiktaş maçında kavuşacak Göz Göz, tarihi karşılaşmanın açılacağı günü iple çekiyor. Sarı kırmızılı taraftarlar Beşiktaş müsabakasının biletlerini günler önceden tüketmiş durumda. Göz Göz'ün 20 bin 57 kişilik yeni mabedinde, 16 bin kombine şimdiden satıldı. Maç günü taraftarın temin edeceği bilet kontenjanı ise 560 olarak açıklandı. Misafir tribüne bin kişilik yer ayrılırken, son bin kişilik kombine alıcısını bekliyor. Kalan bin 497 koltuk ise loca, basın tribünü ve protokol ile güvenli bölge olarak ayrılan yer. Maç gününe kadar kalan bin kombinenin de satılması bekleniyor. Satılamaması durumunda kalan kontenjan maç günü satılacak bilet havuzuna dağıtılacak.

 

Semtte bayraklar asıldı

 
Türkiye statlarında bir ilk olacak kale arkalarında ayakta maç izleme projesi ise Türkiye Futbol Federasyonu(TFF)'nun onayını bekliyor. TFF'den olur geldiği takdirde kale arkalarında koltuklar sökülerek kapasite 5.000 kişi daha artacak ve stat 25.000 kişiye hizmet verir hale gelecek. Sarı kırmızılı taraftarlar bir yandan 26 Ocak'taki Beşiktaş maçına kitlenirken diğer taraftan saha dışındaki etkinlikler günler öncesinden başladı. Sosyal medya hesaplarından Başkan Mehmet Sepil'in üzerinde 'Eve dönüyoruz' yazılı ve stat görselinin yer aldığı dev bir bayrağı kulüp binasına astığı video ile kampanyanın duyurusu yapıldıktan sonra taraftarlar, İzmir'in dört bir yanına sarı kırmızılı bayraklar astı. Menderes'ten Narlıdere'ye, Balçova'dan Üçyol'a bir çok bölgede Göztepe bayrakları dalgalanıyor. 



Batur'dan 1925 adet Göztepe bayrağı



Konak Belediyesi de, Göztepe semtini dev bayraklarla donatarak sarı kırmızılıların eve dönüşüne katkıda bulundu. Belediye Başkanı Abdül Batur, "Her dükkan sarı-kırmızı olsun diye esnafımıza bayraklar armağan ettik. 1925 adet Göztepe bayrağı semt esnafına dağıtıldı. Yeni stadın açılışının heyecanını yaşarken, bir kez daha “seninleyiz Göztepe. 'Evine hoşgeldin' diyoruz” ifadeleri kullandı. 



Maç günü Susuzdede'den stada yürüyüş yapılacak



Göztepe, yeni stadının açılacağı gün sadece statyum içinde değil stat dışında da organizasyonlara imza atacak. 26 Ocak Pazar günü adeta İzmir sarı kırmızı olacak. Göztepe Yalı Derneği, 26 Ocak Pazar günü yapılacak "Şanlı, Şerefli Göztepe Yürüyüşü" için bir bildiri yayınladı. Aynı zamanda Konak'tan Üçkuyular'a kadar sokakların bayraklarla süslenmesi için destek çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Efsane Göztepe, evinde haykıracak yeni destanlarını yazacak. Semtte yaşayan, ticaretle uğraşan, havasını soluyan herkesi "Şanlı şerefli Göztepe Yürüyüşü" ne katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Sandıkta, dolapta, çekmecelerde bu takıma ait ne varsa çıksın asılsın balkonlara, camlara, sokaklara, işyerlerine. Konak'tan Üçkuyular'a bayram yeri gibi, gelin gibi, damat gibi, kurtuluş günü gibi süsleyelim semtimizi. Ve o beklenen gün geldiğinde sabahtan ineceğiz semtimizin tüm sokaklarına. Susuzdede'nin Mithatpaşa girişinden başlayacak yürüyüşümüze hazır olun." Çukur dizisi de stat için geri sayıma başladı Türkiye'nin en çok seyredilen dizilerinden biri olan ve Göztepe'ye yakınlığıyla bilinen



Çukur dizisi de Göztepe Gürsel Aksel Stadı için geri sayıma başladı.



Pazartesi günü yayınlanan bölümde duvar yazısında "Evimize dönüyoruz, son 13 gün" yazısı dikkat çekti. Çukur dizisi daha önceki bölümlerinde de, "Forvet istiyoruz", "Hava soğudu, şimdi küçük kardeşlerimizi ısıtma vakti; Bir atkı bir oyuncak" gibi bir çok duvar yazısıyla sarı kırmızı sevgisini dile getirmişti.



Efsane otobüs dönüyor Özkul'un adı yaşatılıyor



Göztepe'de şampiyonlukların ve kupaların sembolü olan Göztepe'nin efsane otobüsü yeniden Gürsel Aksel Stadı'na dönüyor. Gürsel Aksel yıkılmadan önce yıllarca Güzelyalı'da bulunan sembol otobüs, bir süredir Forum Bornova alışveriş merkezinde taraftar ürünleri satan bir oto-mağaza işlevi görüyordu.Efsane otobüsün yeni statta da aynı işlevi görerek taraftarın büyük ilgisini çekmesi bekleniyor. Öte yandan sarı kırmızılıların eski başkanı merhum Bülent Özkul'un adı kale arkası tribüne verilecek. Hatırlanacağı üzere Gürsel Aksel Stadı'nın arazisinde bulunan kapalı spor salonuna Bülent Özkul'un adı verilmiş, daha sonra yeni stadın yapımı sebebiyle salon yıkılmıştı.



Göztepeli İş Adamları 3 boyutlu görsel hazırlayacak



Göztepeli İş Adamları Derneği, Gürsel Aksel Stadı'nın açılacağı gün sürpriz bir tribün görseline hazırlanıyor. Dernek yaptığı açıklamada, ""Semtimize dönen takımımızı en güzel şekilde karşılamak için tarihimizin en büyük 3 boyutlu kareografi organizasyonlarından birine imza atmak üzere Göztepeli İşadamları Derneği olarak inisiyatif almış bulunuyoruz. Başta değerli başkanımız Sayın Mehmet Sepil olmak üzere, kulübümüzün bizlere hediye ettiği mabedimizin açılış maçında, santra ile birlikte bu unutulmayacak kareografiyi tüm camiamıza armağan edeceğiz" dedi.


Titi: Çok şükür ki Göztepe formasıyla yeni statta olacağım



Süper Lig'in ikinci yarısı için hazırlıklarına Antalya'da devam eden Göztepe'de Brezilyalı savunma oyuncusu Titi, açıklamalarda bulundu. Yeni statlarında çıkacakları ilk maç öncesinde çok heyecanlı olduğunu kaydeden Titi, şunları kaydetti: "Şöyle söyleyebilirim ki buraya gelmeden önce Göztepe'nin kendi sahasında, Bornova sahasında oynadığı 2 maçını izlemiştim, bir maç seyirciye kapalıydı ve ikinci maçı ise seyircisiyle oynamıştı. Çok heyecanlanmıştım, 'Bir gün bu statta ya Göztepe formasıyla ya da Göztepe'ye karşı bir şekilde bu statta forma giymek istiyorum' demiştim. Çok şükür ki Göztepe formasıyla o statta olmak nasip oldu ve şimdi yeni statta, yeni atmosfer nasıl olacak hiç düşünemiyorum" dedi.

(Kaynak:Dokuzeylul.com)



YORUMLAR

  • 0 Yorum