Gönüllere Dokunan Dernek Ege'de Oluşum Derneği

EGEOLAY/Ege'de Oluşum Derneği 1 Yıldır aralıksız 7/24 Gönüllere hizmet için sahada çalışıp vatandaşların takdirini kazandı.

Gönüllere Dokunan Dernek Ege'de Oluşum Derneği
Editör: Ege Olay
08 Haziran 2021 - 22:54
Başkan Bülent Gül dernek hakkında açıklamlarda bulundu.

Gül yaptığı açıklamada;

Bilinen kısa ismiyle "Ege'de Oluşum" derneğimiz 2020 Haziran ayında kurulmuş olup insanlığa ve hakka hizmet etmeyi, yardım faaliyetlerinde bulunmayı ilke edinmiş, üye aidatlarıyla faaliyetlerini sürdüren, hiçbir ticari kâr amacı olmayan gönüllülük esasına dayalı çalışmalarını sürdüren bir dernektir.

​Derneğimiz gerek eğitim alanında gerekse de diğer sosyal alanda projeleri olan bir yapıya sahiptir. Derneğimize üye kabul ederken oldukça seçici ve dikkatli davranmaktayız. Üyelerimizin tümü gönüllü kişiler olup çoğunluğunun kadın olması dikkat çekmektedir. Kadın üyelerimiz derneğimize son derece güvenen, gönüllü, istekli, özgüveni yüksek kişilerdir ve özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Sürekli sahalarda olup analık duygularını ve o sıcak şefkatli ellerini yoksul ihtiyaçlı kesimlere uzatarak pozitif enerji veren kadın üyelerimiz mütevazi ve beşeri ilişkileri yüksek yapılarıyla görevlerini son derece iyi bir şekilde yerine getirmektedirler. Bugün gelinen noktada Derneğimizin başarısından bahsetmek gerekirse değerli güler yüzlü kadın üyelerimizin katkıları ayrı bir kefeye konulmalıdır.

​Dernekler, yörelerimizin ve ülkemizin örf - adet - gelenek - göreneklerini yaşatan ve topluma faydalı gençlerin yetiştirildiği yerler olmalıdır. Dernek olarak bu amaç üzere projeler üretiyoruz. Topluma faydalı gençler yetiştirmek istiyoruz. Bizler Ege'de Oluşum Derneği olarak dershaneye çocuklarını gönderemeyen yoksul aile çocuklarına derneğimizin çatısı altında kurslar açarak hem özel dersler vermek hem de el beceri sanatlarını geliştirici kurslar açmak düşüncesindeyiz. Amacımız her zaman için insanımıza yardım elini uzatmaktır. Diğer sosyal açılardan da projelerimiz yer almaktadır. Yoksul aile çocuklarını veya engelli çocuklarımızı şehrin gürültü ve kirliliğinden uzak temiz orman havası içinde piknikler düzenleyerek onlarla birlikte eğlenip mutlu etmek, ayrıca Yaşlı Bakım Ve Huzurevleri ile Çocuk Esirgeme Kurumu ve Çocuk Yuvası ziyaretlerinde bulunmak, oradaki çocuklarımıza hediyeler vermek, onlarla oynayarak hemhal olmak, böylece onları biraz olsun motive etmek başlıca projelerimiz arasındadır.

​Bizler dernek olarak sürekli sahalarda bulunup yoksul ve ihtiyaç sahibi kişilere nakit, yiyecek, giyecek, temizlik malzemesi, ev eşyası, tekerlekli sandalye vb. yardımlarda bulunmaktayız. Bunların dışında evlenmek isteyen yoksul ailelerin gençlerine de ihtiyaçları doğrultusunda gerekli desteği sağlamaktayız. Cenazesi olan vatandaşlarımıza da taziye ziyaretleri için sandalye, masa, mekân ve çay ocağı gibi hizmetler sunmaktayız. Dernek olarak tüm bu faaliyetleri "Allah rızası için" yapmaktayız.

​İzmir’imiz 30 Ekim 2020 tarihinde bir deprem faciası yaşadı. Elbette bu afet de Allah'tan gelmişti bize de elimizden geleni yapmak düşmüştü. Dernek olarak üyelerimizle istişare ederek depremzedelere yapabileceğimiz yardımlar konusunda değerlendirmelerde bulunduk. Manavkuyu Mahallesi Rıza Bey Apartmanının yanına ve Adalet Mahallesi Barış ve Cumhuriyet Sitelerinin olduğu yere standlar kurduk. Gönüllü ve istekli üyelerimizle ve hayırsever vatandaşlarımızla yiyecek, giyecek, temizlik malzemesi gibi acil ihtiyaçları depremzedelere ulaştırdık. Alan el ile veren el arasında köprü görevi kurduk. Deprem mahallinde bulunan KIZILAY, AFAD, UMKE ve Emniyet güçleri kurumlarıyla entegre olacak şekilde birlikte dayanışma göstererek depremzedelerin ihtiyaçlarını karşıladık. Türk halkı bu kötü günlerde kenetlendi, herkes dayanışma içinde oldu, Devletimiz tüm varlığıyla yardım elini uzatarak şehrimize kol kanat gerdi. Böylece hiç bir depremzede mağdur olmadı, dışarıda kalmadı. Biz de dernek olarak devletimize yardımcı olmaya çalıştık. Derneğimiz üyesi sağlık profesyonelleri gönüllü olarak depremde göçük altında hala bir umutla çocuğunun sağ çıkmasını bekleyen depremzedeleri rehabilite etmek amacıyla gerek bedensel gerekse de psikolojik desteklerde bulundu.

​Derneğimiz depremiz yaralarınız sarılmasından sonra da tam gaz sahalardaydı. İhtiyaç sahiplerine yardım elini uzattık. Sivil toplum örgütü olarak -asla siyasi görüş veya mezhep gibi etnik ayrımcılık yapmayarak- her kesime adil ve eşit mesafede olduk. Derneğimiz alan el ile veren el arasında köprü vazifesi görmektedir. Biz dernek olarak vesile oluyoruz ve mutlu oluyoruz, ihtiyaç sahibi ihtiyacı giderildiği için mutlu oluyor, yani herkes mutlu... Biz buna üçü bir arada mutluluk diyoruz. Niyetiniz iyi olursa Akıbette iyi olur inşallah. Her şeyi Allah rızası için yapıyoruz. Herkese kapımız açıktır. Bizler çok güven veren ve herkesin gelip sığınacağı bir derneğiz. Peygamber efendimiz bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur: "İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır". Bizler Allah nasip ettiği müddetçe, hayırlı insanlarla faydalı işler yapmak üzere bu kutlu yola çıkmış bulunmaktayız.
​Allah bizleri mahcup etmesin, daha çok hayırlı ve faydalı işler yapmayı nasip etsin inşallah.
"Her şey Allah rızası için"

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Rukiye şimşek
    2 yıl önce
    Egede olusum dayanisma ve yardimlasma derneginde olmaktan mutluyum ayrica yapilan ve yapilacak olan hizmetlerde kucumsenmiyece kadarda degerli Tebrik ve tesekkur ederiz emeği geçElerden.